Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Kwitnące skarpy 21:26, 12 kwi 2017

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

Ten właśnie odcinek Mai mnie troszkę nakierował się przyznamWybrałem ten projekt dokładnie mowa jest o Rodzinny 2 Będą oczywiście zmiany w oknach ale dam radę. Cienisty będzie tylko w dolnym ogrodzie a górny będzie jak na patelni od rana do wieczora słońce. Dziękuję za miłe słowa dość rzadko je słyszę
Ja też nie pamiętam wcześniejszej wzmianki o projekcie, ale czy Rodzinny 2 to nie jest czasem projekt tego mega domu z tej mega pracowni projektowej?
Anna i Ogród 15:07, 12 kwi 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Aniu ślicznie wyszła ta altana, bardzo podkreśla urodę ogrodu. Projekt niesamowicie udany.

Dziękuję Basiu.
Anna i Ogród 09:58, 12 kwi 2017

Do góry
Aniu ślicznie wyszła ta altana, bardzo podkreśla urodę ogrodu. Projekt niesamowicie udany.
Kwitnące skarpy 08:00, 12 kwi 2017

Do góry
Olu to był tak myślę jeden z pierwszych z nowej serii . Co do projektu domu to inny projekt by srednio pasował do takiego miejsca wiec wybór w ostateczności byl dość prosty tylko musiałem sobie przedstawić co chce, czego oczekuje a co jest jedynie moja fanaberią. Projekt Rodzinny 2 ma wszystko co chce mieć . Może nie ma garderoby to zastąpi ja szafa w zabudowie a spiżarkę też da się zastąpić.
Kwitnące skarpy 11:30, 11 kwi 2017

Do góry
No właśnie a gdzie był projekt, jakaś namiastka.. sorki ale nie ogarniam wątków całych
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 09:40, 08 kwi 2017

Do góry
Projekt Danusi super sprawa, trzymam kciuki i będę zaglądać .......twoje widoki jakoś mi znajome chyba gdzieś blisko mnie mieszkasz
Nowocześnie z różAnką :D 00:00, 08 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

to by było dość dziwne patrząc na ogród choćby Madżenki która co rok cos przesadza, nie wydaje mi się...
ja juz dojrzałam do tego ze ani projekt ani wyobraźnia nie da ostatecznego zadowolenia. najlepiej przekonać się na własne oczy jak się coś komponuje. zauważ ze są dziewczyny na tym forum które nawet projekty Danki zmieniały

celna uwaga, mnie projekt ani wyobraźnia też nie zadawala, brak mi weny twórczej, muszę to widzieć i będę tak długo przesadzać aż będę zadowolona.
Jak przypomnę sobie moją pierwszą rabatę to mi słabo, przesadzałam, zmieniałam kilka razy , teraz jest to czego oczekiwałam, a zeszytów zmalowanych milion.
Nowocześnie z różAnką :D 20:39, 07 kwi 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
A ja mało przesadzam, ale za to długoooo biegam z doniczkami i rozstawiam. Staram się od razu sadzić w miejsce docelowe
Gdzieś czytałam, że każde przesadzenie rośliny cofa ją o rok.

to by było dość dziwne patrząc na ogród choćby Madżenki która co rok cos przesadza, nie wydaje mi się...
ja juz dojrzałam do tego ze ani projekt ani wyobraźnia nie da ostatecznego zadowolenia. najlepiej przekonać się na własne oczy jak się coś komponuje. zauważ ze są dziewczyny na tym forum które nawet projekty Danki zmieniały
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:58, 07 kwi 2017

Do góry
malkul napisał(a)
Magnolio - Fly to projekt Oli? świetny jest

tym razem to zawilec rutewkowaty skradł me serce

przepiękna wisona

ps. u nas dziś zimno i deszczowo , rano bylo 2 stopnie

Też sobie pomyślałam że to Oli sprężyna; -)
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:49, 07 kwi 2017

Do góry
Magnolio - Fly to projekt Oli? świetny jest

tym razem to zawilec rutewkowaty skradł me serce

przepiękna wisona

ps. u nas dziś zimno i deszczowo , rano bylo 2 stopnie
Projekt ogrodu Emilii 16:38, 07 kwi 2017

Do góry
w tym roku nastąpi kompletne "przemeblowanie" ogrodu, gdyż zakładamy kostkę brukową.
Jesienią lub wiosna kolejnego roku będę musiała posadzić nowe rośliny w ogrodzie a kompletnie nie wiem za co się zabrać. Podobają mi się łączenia iglaków i innych roślin jednak nie mam kompletnie żadnej koncepcji.
Pomożecie?

To projekt kostki. Do obsadzenia jest trochę miejsca. Mam nadzieje na ciekawe propozycje
Moja działka na Dębowym Lesie 22:42, 06 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)
No i jest szał wiosenny
Ta grilowędzarnia intryguje mnie, projekt swój czy skądś??? Może i my kiedyś zrobimy śledzę etapy budowy

SlonecznyOgrod napisał(a)
O fajnie, ciekawa jestem efektu końcowego wędzarni z grilem. Na pewno będzie piękna i przede wszystkim praktyczna.

Aurelllia napisał(a)
Sliczne ujecia kfioooootkow ☺ i jaka fajna budowla ogrodowa sie szykuje

O tak wiosna oraz bardziej kolorowsze sukienki ubiera.
To lubię!!Kocham tą porę ja tulipanki są bardziej widoczne w ogrodzie drzewa zaczynają kwitnienia. Na rabatach coraz inne rośliny rozkwitają i cudne swe oblicze pokazują
Ta grilowędzarka od początku do końca jest pomysłem mojego męża ( w tym wypadku i wykonanie ) tak jak i domek zamarzony , zaplanowany, nadzorowany i w dużej kwesti nawet zrobiony w wykończeniami i różnymi rzeczami
A na pewno będzie przydatna bo mąż sam swoje wędliny już robi
I po sąsiadach jak do tej pory musi chodzić aby je uwędzić
Będę dalsze etapy pokazywać.
Nowego początki 12:57, 06 kwi 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Jak jest projekt i działka na której od nowa tworzyć a do tego projekt Danusi, to nie ma to tamto musi być super.Pięknie to wygląda .Witaj ----pracy też włożyliście dużo i efekt jest od razu.Będę zaglądać i podziwiać bo jest co Pozdrawiam wiosennie Kulkę z cisa podcinaj odrosty co trochę --wyładnieje ,Ja takie kulki tworzę sama i mam kilka ale na niższych nóżkach
Dziekuję za miłe słowa , napiszę tak jak Danusia , że kocham mój ogród i pracę w nim . Kulki cisowe to moje marzenie , niestety nigdzie w małopolsce nie mogłam ich dostać więc zrobię je sobie sama
Skarbonkowy ogródek 12:50, 06 kwi 2017

Do góry
Marga napisał(a)
Witaj Joanno
Jak dla mnie nr 2 i pierwsze co mi się nasunęło, kiedy zobaczyłam tyle form strzyżonych, że projekt jest taki ogrodowiskowy i raczej formalny, a nie sielsko anielski
Pozdrawiam
wierna cicha podglądaczka

Czesc Marga,

fajnie ze się odezwałaś i wyraziłaś opinie.

Sielsko- anielski mowie nie

PS. A ja u Ciebie się nie odzywałam? Cos kojarzę Twój watek.
Mój kawałek ogrodu 12:46, 06 kwi 2017

Do góry
A może jest tutaj osoba która wykona projekt ogrodu lub poda namiary ?
Skarbonkowy ogródek 12:40, 06 kwi 2017

Do góry
Dzień dobry dziewczynki Dym dzisiaj mam, nie było kiedy usiąść do kompa.

Zbiorowo podziękuję wszystkim za opinie i glosowanie. Bardzo jestem wdzięczna.

Chciałam jeszcze napisać ze ja się wcale a wcale nie złoszczę. Wszelka krytyka i uwagi mile widziane. Nie po to wklejam swoje pomysły żebyście mi radośnie przyklaskiwały jak to jest super, tylko liczę na ciekawa dyskusje i opinie. Poprawianie bledow i inne propozycje mile widziane.

makadamia napisał(a)
Uroczo, ale niekoniecznie "sielsko-anielsko".
Odbieram te projekty jako dość formalne ale bardziej klasyczne niż nowoczesne. Zdecydowanie nie idą w kierunku ogrodu wiejskiego.

Bardziej mnie martwi, czy poprawnie została wymierzona przestrzeń, bo na rysunku to bardzo dużo tych roślin się zmieściło

makadamia napisał(a)

Przepraszam bardzo, poczynię sprostowanie: mnie się projekt bardzo podoba, tylko Asi się moja pochwała nie podoba

Asiu, wkleiłam projekt do oceny. I Ty swoja opinie wyraziłaś. Absolutnie nie poczułam się urażona ani nic takiego. Zmartwiło mnie jedynie to ze odbiór tych rabat jest inny niż planowałam. Zmyliło mnie słowo ''uroczo'' bo mi się kojarzy z babcinym ogródkiem

Formalny, klasyczny ( o ile rozumiemy to pojecie tak samo ) to jest właśnie kierunek w którym chciałabym pójść.

Nowego początki 08:52, 06 kwi 2017

Do góry
Jak jest projekt i działka na której od nowa tworzyć a do tego projekt Danusi, to nie ma to tamto musi być super.Pięknie to wygląda .Witaj ----pracy też włożyliście dużo i efekt jest od razu.Będę zaglądać i podziwiać bo jest co Pozdrawiam wiosennie Kulkę z cisa podcinaj odrosty co trochę --wyładnieje ,Ja takie kulki tworzę sama i mam kilka ale na niższych nóżkach
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 22:51, 05 kwi 2017

Do góry
Marga napisał(a)
Witaj Kasiu Niezły masz teren do zagospodarowania. Zaznaczam Twój wątek i będę podglądać postępy. Projekt cudny masz!!!
Wiesz, ja miałam podobnie. Duży teren, zero doświadczenia i pomysłów, i tez utknęłam w miejscu. Zamówiłam projekt i jakoś poszło do przodu Najpierw wyznaczanie rabat, potem trawnik (po miesiącu od obsiania juz było widać zarys ogrodu) i na końcu obsadzenia. Rabata po rabacie, wyprawy do szkółek z listą w ręce i zapakowany roślinami samochód na masę. Minęło 2 lata, ogród jeszcze nie jest skończony, ale już cieszy Mam też pierwsze sukcesy w rozmnażaniu: lawendy, tawuły japońskie, hortensje z patyczków, derenie Eleganstissima też z patyczków i żurawki. Pomyśl nad tym, to będziesz miała roślinki za free
Pozdrawiam

Hejka !!! Witam cie serdecznie.
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 22:32, 05 kwi 2017

Do góry
kasia_c napisał(a)
Witam się. Równiutko i pięknie się robi. Dużo pracy przed Wami, macie projekt to wiadomo do czego się zmierza. Powodzenia, pozwolę sobie podglądać

Witaj Kasieńko. Bardzo mi miło że wpadłaś
Skarbonkowy ogródek 17:23, 05 kwi 2017

Do góry
Kawa napisał(a)

może to na tej wizualizacji tak wygląda
jest cis, miskant, hacone- podstawy la rabat takich formalnych
mnie się podoba
Asia ważne co TY o tym myślisz
wszystkich nie zadowolisz każdy ma inne poczucie stylu i odbiór
grunt to robić to co sie Tobie podoba
Ty będziesz na topatrzec codziennie i to ma być Twoje miejsce

nie bierz do siebie bardzo wszystkich uwag

Przepraszam bardzo, poczynię sprostowanie: mnie się projekt bardzo podoba, tylko Asi się moja pochwała nie podoba
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies