Mówisz, że za gęsto ? co ile powinnam posadzić ? W takim razie przy okazji dzielenia wiosną przerzedzę.
Bergenie jako łacznik ? ciężko mi to sobie wyobrazić I chyba zbyt dużo roślin by się tam znalazło, nie uważasz ?
Popatrz, posadziłam gracki pod murem - pas się zwęża.
Tą kulę na pniu posadziłam na próbę tak jak wspomniałaś... nie pasuje mi, została wykopana.
Jak widzisz na końcu pasa posadziłam rozchodniki, Posadziłam je pod lekkim kątem
a za nimi chcę dosadzić rozplenicę (na razie to mini siewka)
Nie jestem przekonana ....
Tym bardziej do tego: (na próbę wsadziłam rozchodnika i stipę) Moim zdaniem stipa wypadnie, rozchodnik na żywo lepiej się komponuje ale czy moze tam w ogóle być ?
Olu, a może zrobić to przejście między evergoldami a lawendą z bergenii? Dalej dużo lawendy ze stipą ... no już jeśli chodzi o to połaczenie jesteś mistrzynią ... nawet nie śmiem Ci doradzać
A tą kulke na pniu daj może dalej gdzieś przy murze ... najwyżej przesadzisz, przecież to tylko tuja
Żółte trawki będą powtórzone a lawenda wyleci Magda każda uwaga jest cenna więc jeśli coś Ci leży to krzycz ! Koniecznie !!
Tylko gdzie tą kulę dać, między lawendy ??
Dziwoląg ale jeśli podsadzę ją trawkami to może się wpasuje
No dlatego wcisnęłam te dwie lawendy by było jakieś powtórzenie ale widzę że to nie to. I tu jestem w kropce jak scalić to w jedno ?
Z lawend nie bardzo chcę zrezygnować bo tyle ich mam ... i bardzo je lubię bo ta odmiana nawet zimą jezt dekoracyjna. A na nowe rośliny nie bardzo mogę sobie pozwolić...
Trawki będą, taki jest plan ale muszę z tym do wiosny poczekać kiedy będę mogła je podzielić.
Tak Gosiu, wysypie całość jasnym kamykiem ale to dopiero w przyszłym roku.
Masz rację, będę się trzymać tego planu. Lawendy wypadną i wiosną dojdą Evg.
Lawendy w dalszej części na pewno będą ale masz pomysł jak połączyć te dwie części ??
I jeśli nie miskanty ( bo po Twojej uwadze zaczęłam wątpić czy one tam rzeczywiście być muszą ... ) czy mogę tam posadzić te duże rozchodniki ?? Z jedną, dwie szt i np stipę ? Czy lepiej zostawić bez niczego ?
Plan z wystawieniem bramek jest ale nie wiem czy psom za bardzo to się nie spodoba
Wiesz, szczerze to nadal nie czuję bluesa z tym przedogródkiem, nie widzę go. Chciałabym stonowane kolory ale wczoraj pomyślałam czy lawendy nie poprzeplatać delikatnie tym rozchodnikiem i stipą ?
Spodobał mi się pomysł makadamii bu połączyć lawendą z bergenią. Jednak zrezygnowałam bo bergenie mają odmienne wymagania, lubią wodę, wtedy są ładne.
A może Ty masz jakiś pomysł ?
Reniu chyba trochę późno
ale zaryzykowałam i ciachnęłam, jakoś wcześniej mi się to nie udało, zawsze jakaś inna robota i sierpień już się zrobił - mam nadzieję że nic im nie będzie
Dziekuje Reniu jesteśmy dumni. Cieszymy się tym co już zrobiliśmy. Delektujemy jak tylko można i staramy się dzielić ogrodem z innymi. Bez tego nie chciało by sie jeszcze o więcej a się chce miłego dnia
Pięknie, cudownie, wspaniale, bosko ... delektuję sie wszystkimi zdjęciami przy porannej kawce pełna podziwu dla Twojej kreatywności i pracowitości ... obejrzałam już ze trzy razy i nie mam dość ... niestety praca wzywa