Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 22:22, 27 sie 2017

ren133 napisał(a)
Olu, a może zrobić to przejście między evergoldami a lawendą z bergenii? Dalej dużo lawendy ze stipą ... no już jeśli chodzi o to połaczenie jesteś mistrzynią ... nawet nie śmiem Ci doradzać

A tą kulke na pniu daj może dalej gdzieś przy murze ... najwyżej przesadzisz, przecież to tylko tuja

PS Nie za gęsto te evergoldy dałaś?

Mówisz, że za gęsto ? co ile powinnam posadzić ? W takim razie przy okazji dzielenia wiosną przerzedzę.
Bergenie jako łacznik ? ciężko mi to sobie wyobrazić I chyba zbyt dużo roślin by się tam znalazło, nie uważasz ?
Popatrz, posadziłam gracki pod murem - pas się zwęża.

Tą kulę na pniu posadziłam na próbę tak jak wspomniałaś... nie pasuje mi, została wykopana.
Jak widzisz na końcu pasa posadziłam rozchodniki, Posadziłam je pod lekkim kątem
a za nimi chcę dosadzić rozplenicę (na razie to mini siewka)

Nie jestem przekonana ....
Tym bardziej do tego: (na próbę wsadziłam rozchodnika i stipę) Moim zdaniem stipa wypadnie, rozchodnik na żywo lepiej się komponuje ale czy moze tam w ogóle być ?

babka 22:26, 27 sie 2017

Tess napisał(a)
Melduję, że podglądam i kibicuję, ale w planowaniu to ja kiepska jestem.
Tam mało słońca?

Teresko Cieszę się bardzo z Twojej obecności u mnie Ty i kiepskie planowanie ... no jakoś mi to nie pasuje
Mało słońca mam na gazonie ze zdjęcia z bukszpanami w kostrzewie ze zdjęcia powyżej. Przdogródek to południowy-zachód, słońca przez cały dzień
ren133 22:32, 27 sie 2017

babka napisał(a)

Mówisz, że za gęsto ? co ile powinnam posadzić ? W takim razie przy okazji dzielenia wiosną przerzedzę.
Bergenie jako łacznik ? ciężko mi to sobie wyobrazić I chyba zbyt dużo roślin by się tam znalazło, nie uważasz ?
Popatrz, posadziłam gracki pod murem - pas się zwęża.

Tą kulę na pniu posadziłam na próbę tak jak wspomniałaś... nie pasuje mi, została wykopana.
Jak widzisz na końcu pasa posadziłam rozchodniki, Posadziłam je pod lekkim kątem
a za nimi chcę dosadzić rozplenicę (na razie to mini siewka)

A może tą na pniu całkiem w rogu tam gdzie buksy?
Czyli nie chcesz tu w ogole lawendy?
Rozplenica z rozchodnikami i ... werbena? ale to znowu dlugo będzie pusto ...
babka 22:33, 27 sie 2017

Nieeee!!! lawenda+ buksy+ stipa+ ew. rozchodnik !!!
Johanka77 22:35, 27 sie 2017

Ja bym to na kiju dała w rogu przy płocie na tej szerokiej części, nie na wąskiej.
babka 22:36, 27 sie 2017

I w ogóle patrząc na zdjęcia nic mi się nie podoba z tego co dziś zrobiłam. Jka to się mówi? niedzielna praca w .... się obraca
Jedyny plus z tego to zadołowane rośliny
Johanka77 22:37, 27 sie 2017

babka napisał(a)

Tu w ten róg gdzie seslerie
Johanka77 22:38, 27 sie 2017

babka napisał(a)
I w ogóle patrząc na zdjęcia nic mi się nie podoba z tego co dziś zrobiłam. Jka to się mówi? niedzielna praca w .... się obraca
Jedyny plus z tego to zadołowane rośliny

Nie gadaj!
Gracki pod murem super! Rozchodniki ukosem też. Tylko za nimi trzeba dać coś wyższego. Może też gracki?
Zana 22:42, 27 sie 2017

Oluś, na urlopie śledziłam pilnie Twoje zmagania z przedogródkiem, ale się nie odzywam bo temat mnie przerasta! Paczę, paczę i nic nie wiem
babka 22:44, 27 sie 2017

Johanka77 napisał(a)
Ja bym to na kiju dała w rogu przy płocie na tej szerokiej części, nie na wąskiej.

Chciałam tam dać ale eM się krzywił. Teraz kiedy mu czytam Wasze sugestie mięknie będę jutro próbować
Postawiłam ją przy płocie i tu jeszcze najlepiej pasuje.

Chociaż tak na prawdę mi na niej nie zależy, może zrobić wyjazd do innego ogródka