Asiu powiesiłam wianek zgodnie z twoją instrukcją - jest super, dzięki takiemu "rozstawowi" nawet silniejsze podmuchy go nie ruszały Pokusiłam sie i nawet światełka dodałam Zdjęcie zrobię za dnia
Buziaki "Ciociu dobra rado"
Robiłam kiedyś wiosenny wianek, prywatny wielkanocny i pastelowych matowych bombek używałam jako dekoracji.i choć nikogo to nie zrazilo jakoś świadomość że mam w kwietniu bombki na drzwiach mi przeszkadzała
Na choinkę czekam.i Twoja i moja dziś ma podnosiła bo wiatr na razie nią targa
Robiłam kiedyś wiosenny wianek, prywatny wielkanocny i pastelowych matowych bombek używałam jako dekoracji.i choć nikogo to nie zrazilo jakoś świadomość że mam w kwietniu bombki na drzwiach mi przeszkadzała
Na choinkę czekam.i Twoja i moja dziś ma podnosiła bo wiatr na razie nią targa
I to by było tyle...spotkanie sympatyczne, dziewczyny i ich córki fantastyczne, szkoda że tak krótko
Zapraszam za rok wszystkich chętnych już dzisiaj na wspólne wiankowanie !
I niektore rezulatay naszych działań :
Wianek Reni -rozark...latałam z nim po domu żeby go dobrze uchwycic aparatem iostatecznie najlepsze foty, najbardziej doswietlone wyszły mi na tarasie
Wianek Moniki - Monki, taki do położenia na stole z olbrzymią świecą w środku
Zobacz mój wianek - duży dość, ciężki (pleciony podkład)w czterech miejscach dałam klej i się trzyma już z pół roku.
Ale jak boisz się o drzwi (u mnie śladu nie ma, ale mają taką fakturkę - nie wiem jak na gładkich. Choć z tego co wiem znajomej mąż wgniotki na karoserii samochodowej wyciąga przyssawką przy użyciu kleju na gorąco i śladów nie zostawia) możesz dać na żyłce i na górze gdzie są uszczelki możesz tam przykleić żyłkę
A mój małżonek to faktycznie skarb, choć czasem ma to skutki uboczne Na przykład tak dobrze gotuje, że musiałam 20 kg zrzucać po paru latach haha
Dzięki Kamila! Te gwiazdki są piękne, muszę powycinać sobie trochę większych, jak tylko dobry kawałek kory się trafi. Mam na kupie przygotowane na rozpałkę, muszę iść i poobierać kilka.
ja uzywam zyłki takiej chyba do 15 kg. gdy trochę się boję gdy np wieszam bardzo ciężki wianek tak jak ten z poroża daje podwojną zyłkę.
może obrazek pomoże
Granatowy wianek do białego ganku i troszkę miedzi .
Podobnie odczuwam estetykę "pasowania do siebie" - choć też nie do końca się w niej mieszczę, chyba.
Szyszki u Ciebie na wianku przypomniały mi, że mam 3 oryginalne ciężkie szyszki ze starego zegara i warto je wykorzystać. Może coś sklecę na bramkę?
drzwi zapewne maja uszczelkę.wystarczy tam na górze zachaczyc po całej górnej krawędzi zylke a jej końce zawiązać na wianki.jak nie bardzo jasno napisałam daj znać to wytłumaczenie obrazkowo