Granatowy wianek do białego ganku i troszkę miedzi .
Podobnie odczuwam estetykę "pasowania do siebie" - choć też nie do końca się w niej mieszczę, chyba.
Szyszki u Ciebie na wianku przypomniały mi, że mam 3 oryginalne ciężkie szyszki ze starego zegara i warto je wykorzystać. Może coś sklecę na bramkę?
Padłam jako przecinek na wietrze w piątkową noc i obudziłam się niedzielnym rankiem. Wciąż czuję niemoc. Mam nadzieję, że ustąpi.
Kasiolala, witam pięknie nową czytelniczkę. Podczytywałam Twój wątek o domku w Hajnówce. Piękne miejsce Ci się trafiło. Jako admiratorka tekstów i zdjęć Adama Wajraka (mieszka w Teremiskach i pięknie pisze o Puszczy), nie mogłam nie przeczytać.
Ewo, mam słabość do starych zegarów. Moim niespełnionym marzeniem jest szwedzki zegar stojący Mora. W salonie bimba nam poniemiecki wiszący. Niestety, nie ma szyszek. Nakręca się go kluczykiem.
Jak u Ciebie z zachłannością przypadkowego społeczeństwa na świecidełka? Ozdoba bramki może być krótkotrwała. To w sumie okropne, że o takim czymś myślę...
Ale u nas nawet nagrobki okradają, niestety.
Jano, zawsze miło spotkać pokrewna ogrodniczo duszę.
Agnieszko, za robieniem ozdób nie przepadam. Uległam presji! Już nawet pierniczki domowe zastępuję ciasteczkami korzennymi ze sklepu. Dobrze, że chociaż barszcz będzie z własnego zakwasu.
Jana, dzięki za troskę. Niemoc powoli mija.
Za oknem ładny dzień. Bezwietrzny, słoneczny, z lekkim mrozikiem.
Jedynie na wrzosowisku jest kolorowo. Pierisy i kiścień dostały buraczkowych rumieńców.
Pięknie przebarwił się wrzos Robert Chapman
Dla tych, którzy zastanawiają się nad wyborem liściastego żywopłotu-
Tak wygląda żywopłot bukowy zimą, i taki pozostanie aż do wiosny. Grab niestety gubi liście na zimę.
Burgundowych kolorów nabrała mahonia i bodziszek
No i doczekałam się kolejnych kolorów z Twojego ogrodu. Piękne są
Ciekawa jestem czy będziesz coś dosadzać w nowym sezonie ?
Masz chrapkę na jakąś roślinkę ?