Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 10:02, 12 gru 2016

AniMa napisał(a)
Moje pierniczki nie doczekały sie strojenia - przyjechała rodzinka i resztę tego czego nie zjedli to zabrali
Dobrze, ze mam trochę w pudełku odłożonych... Zostało może kilkanaście sztuk...

Asiu był listonosz...eM go pogonił - priv
normalnie Cie okradli
Nie mam priva?a ci się stało?
nawigatorka 10:02, 12 gru 2016

AniMa napisał(a)
Moje pierniczki nie doczekały sie strojenia - przyjechała rodzinka i resztę tego czego nie zjedli to zabrali
Dobrze, ze mam trochę w pudełku odłożonych... Zostało może kilkanaście sztuk...

Asiu był listonosz...eM go pogonił - priv
normalnie Cie okradli
Nie mam priva?a ci się stało?
nawigatorka 10:04, 12 gru 2016

AniMa napisał(a)
Asiu poradź mi jeszcze na czym można powiesić na drzwiach stalowych ciężki wianek??? Moje haczyki nie wytrzymują... Nie chcę kupować tego na 2kg, bo trochę kosztuję i brzydki jest...
drzwi zapewne maja uszczelkę.wystarczy tam na górze zachaczyc po całej górnej krawędzi zylke a jej końce zawiązać na wianki.jak nie bardzo jasno napisałam daj znać to wytłumaczenie obrazkowo
AniMa 11:12, 12 gru 2016

Fakt, na drzwiach jest uszczelka, żyłkę dobrą mam - jak wrócę z pracy to polukam jak to zrobić...jak nie będę wiedziała, to się przypomnę. Dziękuję Ci duszyczko kochana
jankosia 11:34, 12 gru 2016

Melduję że wczorajsze ciasto było identyczne jak przedwczorajsze i pierniczki wyszły takie same Że się zepsują to się nie bałam bo taki tradycyjny piernik jak się robi to dwa tygodnie w lodówce ciasto dojrzewa i jest wyjątkowe potem, ale bałam się że może nie wyrastać albo nie wiem... W każdym bądź razie git Tylko doszłyśmy z córą do wniosku że stanowczo za słodkie już teraz- bez dekoracji. Jak dojdzie lukier to raczej niezjadliwe będzie. Następna partia na kiermasz szkolny z połowy cukru będzie Ale również z tego przepisu Fajnie się robi- dam im szansę i zobaczę jak będą dojrzewać. Kto wie, może staną się moimi ulubionymi
nawigatorka 13:11, 12 gru 2016

AniMa napisał(a)
Fakt, na drzwiach jest uszczelka, żyłkę dobrą mam - jak wrócę z pracy to polukam jak to zrobić...jak nie będę wiedziała, to się przypomnę. Dziękuję Ci duszyczko kochana
ja uzywam zyłki takiej chyba do 15 kg. gdy trochę się boję gdy np wieszam bardzo ciężki wianek tak jak ten z poroża daje podwojną zyłkę.
może obrazek pomoże
nawigatorka 13:13, 12 gru 2016

jankosia napisał(a)
Melduję że wczorajsze ciasto było identyczne jak przedwczorajsze i pierniczki wyszły takie same Że się zepsują to się nie bałam bo taki tradycyjny piernik jak się robi to dwa tygodnie w lodówce ciasto dojrzewa i jest wyjątkowe potem, ale bałam się że może nie wyrastać albo nie wiem... W każdym bądź razie git Tylko doszłyśmy z córą do wniosku że stanowczo za słodkie już teraz- bez dekoracji. Jak dojdzie lukier to raczej niezjadliwe będzie. Następna partia na kiermasz szkolny z połowy cukru będzie Ale również z tego przepisu Fajnie się robi- dam im szansę i zobaczę jak będą dojrzewać. Kto wie, może staną się moimi ulubionymi
o dziękli za wieści:0
myslę, że Twoje słowa choć na razie ostrozne sa i tak duzym kompklementem
może słodkość zalezy od miodu? albi miałaś więcej cukru w cukrze
moja jakoś słodkie nie są. choc też nie lukruje.
AniMa 13:47, 12 gru 2016

Asiu dziękuję
nawigatorka 14:58, 12 gru 2016

AniMa napisał(a)
Asiu dziękuję
nie ma sprawy.mam nadzieję że się uda.i czekam na wiesci
Rytla 16:16, 12 gru 2016

Mieliśmy dziś przygotować ciasto na pierniczki, ale jakiś "nieja" wyżarł marmoladę!