klony mszyca zaatakowała, był oprysk
święta u progu, a ogród wymaga obróbki, nie ma czasu
klon w skrzyni, Oridono Nisiki w doskonałej formie
róże nie zdążyłam ciąć, ale już tak ulistnione, że zostawiam
Czyli zgadzamy się
Ale Black Tulip jest kolumnowa, rośnie wąziutka, a Genie bardzo rozłożysta, dlatego ją podcinam i formuję na zgrabne drzewo. Jeśli cięcie magnolii zrobimy po kwitnieniu, 1 tydzień, to nawet na ciętych gałązkach pojawia się kwiat, nie wiem czy u wszystkich magnolii, ale u Susan na pewno, mam to sprawdzone. I cieszę się, ze takie nowiny odnośnie magnolii przekazujesz. Cięte brzozy, jeśli nieumiejętnie, tracą na urodzie, cięcie musi być też estetyczne.
Do małego ogrodu polecam Piruette, Rose Marii i Sunsation, te znam i rosną wąziutko
to Marie Rose
wg mnie najpiękniejsza, kwiaty rozwijają się od dołu, do góry, bardzo długo kwitnie, prawie 3 tygodnie, zdjęcia z poprzedniego roku, w tym z powodu ubiegłej suszy, nie zakwitnie, kwiaty większe niż u Black Tulip
Oj mnóstwo zniszczeń, jak to pokazać publicznie
Zobacz Sylwia, jak narozrabiały
zabezpieczone hakonki takie
ale wszystkich nie ochronię, bo kiedy i jak, ostatnio wychodzę rano a wracam niemal wieczorem
a tu zsiekane, czy odrosną???
wszystkie akurat All Gold
Aniu dziękuję
Stwierdzam, że magnolia Genie bardzo szybko rośnie. Pasuje do Twojego ogrodu, do liści bordowej brzozy
No i jednak stwierdzam też, że najpiękniejszy zapach ma Piruette, nawąchałam się i na bank ona zwycięża
zaczyna pokaz
Jeden możesz sobie kupić i przetestować
Ligustr też wrażliwy, jeśli zima ostra, gubi liście; ja mam w 2 miejscach żywopłoty z ligustru variegata, od nasłonecznionej i suchej strony, jeden stary, bo już 20 letni.
Dzięki Grzesiu, no ogród ma już 21 lat, część roślin nawet 22, a potem co nowe, to od 2011 roku.
Danusia, większość młoda i kwitną w różnych terminach, jak by na raz, to byłby pokaz
Rok temu tawuła była biedna, zadusza ją spartyna grzebieniasta, którą muszę jakoś zwalczyć, to moje najtrudniejsze zadanie na chwilę obecną
buksy chyba dopiero w czerwcu przytnę, nie wyrobię się, część tylko zrobiłam.