Johanka77
21:24, 05 maj 2019

Madzia, gdyby mi ktoś dziś rano powiedział, że przerobimy frontową, wyśmiałabym.
Zakładałam, że zejdzie nam gdzieś do lipca

Aż tu rano Mąż poszedł zgarniać żwir. No to mnie zachęcił i poszłam przekopywać korę z kompostem.
Potem pomyślałam, że wykopię trzy lawendy... A potem wpadam na pomysł, że wezmę nożyce elektryczne, dekapituje je wszystkie, bo ponad pół metra każda miała, a potem wykopiemy korzenie.
Tak też zrobiliśmy.
Ja przycięłam lawendę... i kabel też

Potem M wykopał korzenie, w międzyczasie zgarnął cały żwir.
O 14 gotowałam już obiad, ale po czwartej stwierdziłam, że chyba jeszcze pójdę...
Potem przyszedł Mąż...
I zaczęliśmy walkę z rozplenicami... i jakoś tak poszło, że przesadziliśmy prawie wszystkie, bo nawet te, które niby rosną tam gdzie rosły, wymagały przesunięcia.
Bo były co 75 cm, a teraz są co 120 cm.
Mąż zrobił też krawężnik na carexowisku do końca i teraz już tylko zostało położyć nawadnianie.
Rozplenice będą w takiej samej ramie z krawężnika i żwiru, jak carexy, a środkiem będzie ścieżka. Z ławeczką nad grzybkiem