Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

la_estrellita 07:58, 05 maj 2019

Margerytka40 napisał(a)

Na zdjęciu może to jeszcze w miarę wygląda lecz w realu średnio mi się podoba. Jeszcze się zastanawiam co do tej pergoli. Musiałaby to być bardzo solidna konstrukcja, masywna. Czy będzie mi pasować pomiędzy magnoliami? Trochę mam wątpliwości.

Metalowa, pomalowana na biało nie wyglądałaby źle .
Mariposa 11:42, 05 maj 2019

Margerytka40 napisał(a)

Miałaś nie dziękować

Oj, to odruch, tfu, tfu, bo nie będą rosły.
Margerytka40 13:58, 05 maj 2019

la_estrellita napisał(a)

Metalowa, pomalowana na biało nie wyglądałaby źle .

Tylko drewniana wchodzi w grę . Glicynia to bardzo mocne pnącze, potrafi rozwalić bardzo mocne podpory z czasem. Tu żadna zwwykła pergolka nie wytrzyma. Tak szczerze to podoba mi się tylko jak kwitnie a nieustanne jej cięcie mnie wkurza. Potrafi wypuścić baty na 2m. Nie przycinana jest okropna.
Margerytka40 13:59, 05 maj 2019

Mariposa napisał(a)

Oj, to odruch, tfu, tfu, bo nie będą rosły.

anabuko1 14:44, 05 maj 2019

Ale fajna, duza ta glicynia
Ja o niej dopiero myślę .
mirkaka 21:36, 05 maj 2019

Margerytka40 napisał(a)
Przymiarki

A to stewarcja, na razie nic wielkiego

Jakby ją dać na ten cypelek zamiast controversy

A C. może gdzieś w głębi tej rabaty? Zaświtała mi myśl by dać dwa te derenie z tyłu po bokach stewartii, tylko czy nie za dużo tam tego będzie, czy nie za cieniście się zrobi. I czy stewartia z hortami ogrodowymi to dobry zestaw? Mieszam bardzo

Wow, jakie zmiany, piękny ogród będzie za jakiś czas, Ale roboty moc, nie zazdroszczę.
Margerytka40 21:59, 05 maj 2019

mirkaka napisał(a)

Wow, jakie zmiany, piękny ogród będzie za jakiś czas, Ale roboty moc, nie zazdroszczę.

To prawda robota bez końca na razie ale liczę, że jak rabaty się wypełnią i zmężnieją zacznie z czasem ubywać pracy. Zachciało mi się zmian, praktycznie rewolucji bo zmianie uległo chyba prawie wszystko, to teraz mam znów młody ogród
Margerytka40 22:02, 05 maj 2019

anabuko1 napisał(a)
Ale fajna, duza ta glicynia
Ja o niej dopiero myślę .

Aniu, masz teraz dużo miejsca więc znajdzie się i na nią. Ja jeszcze się waham co z nią zrobić
makadamia 09:39, 06 maj 2019

Margerytka40 napisał(a)

Nareszcie coś widzę!

Ten inversa strasznie duży się zrobił!
A i derenie pokaźne urosły!

Bardzo smakowicie się to wszystko zaczyna prezentować
Margerytka40 11:28, 06 maj 2019

makadamia napisał(a)

Nareszcie coś widzę!

Ten inversa strasznie duży się zrobił!
A i derenie pokaźne urosły!

Bardzo smakowicie się to wszystko zaczyna prezentować

Jak to nareszcie? , pokazuję przecież. No fakt, szerokich kadrów niewiele ale jeszcze nie czas. Inversa, może na zdjęciu tak widać. Na razie jeszcze nie zdominował ronda choć zastanawiam się czy nie dało by się go ciąć. Derenie, no tak sobie. Jednego wymieniłam bo po zimie był trup. Chorował w zeszłym roku, widocznie już kupiony był chory. Ale udało mi się kupić ładnego. Ten stary obsypany jest pąkami. Maaaasę ich ma. Już nie mogę się doczekać kwitnienia.
Asiu, kurcze nosi mnie chyba bo mam ochotę zrobić wymiankę szmaragdów na cisy. Moje maleństwa podostawały śliczne przyrosty a mam ich trochę coś z 50 sztuk. Jakbym tę część wzdłuż warzywnika wymieniła? Od samych świerków tych pod płotem aż do garażu? Chyba akurat by starczyło. Wiem, będę czekać i czekać na efekt ale myślę sobie cis to cis a nie jakaś tuja. Szmaragdy zostałyby tylko pod płotem. Mam gdzie dać jakby co te co są. Posadzę przy wjeździe, równolegle do domu, małe jeszcze to operacja byłaby bezbolesna