Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:09, 05 mar 2019

Do góry
Nic mnie nie skłoni do wyjścia do ogrodu w mocno wietrzny dzień

tak więc ten tydzień mało ogrodowy może pod koniec się przemogę

tymczasem
coś się zmienia ?

- cięcie - zmieniłam zasadę, ogarniam rabaty po kolei na tyle na ile ten czas
pozwala, na razie mam tak pół ogrodu obleciane i już mnie wyrywa do
warzywnika -
już mnie wyrwało, cięcie porzuciłam ale musowo raz jeszcze cały ogród oblecieć pod kątem cięcia - dzień zejdzie - przyjrzeć się forsycją i różą - ale spoko to nie jest pilne

- warzywnik - plan - opróżnić skrzynię kompostową /pewnie ze 4 taczki kompostu
i tyle/ żeby móc wrzucić góry wystające z innych skrzyń, ogarnąć grządki i
posadzić bób i groszek cukrowy

to już zrobione!!!! hura, za to kolejna partia bobu i groszku do wysiania - robię odstępy czasowe żeby wszystko naraz nie dojrzewało
i kolejne prace w warzywniku - skrzynie warzywne opróżnić i położyć na dnie siatkę

- wysiewy rozpoczęte - 21 lutego - lewkonie już kiełkują, pory prawie i dalie
szykuję się do kolejnych wysiewów - ziemię kupić o!
kupiona, ogrzana - tylko siać

- narysować wysiewy/plan - zrobione!

- zasilić fuksje i przenieść wszystkie pelargonie / już ogarnięte w nowej ziemi pięknie startują/ - pelargonie przeniesione ogarnięte a fuksje jeszcze w garażu ale w nowej ziemi i są ładne

- trawnik - zdopingować m.

I jest nowa robota - będzie kopanko - linia wodna od studni pójdzie do warzywnika - będzie mała demolka - to już standard o tej porze roku

Dalie - przegląd, polać wodą bo straszne suchciele

Na koniec mam patent dla tych co muszą trawniczka wyrywać od m-ów którzy kochają trawniczki.
Ja z tym nie mam problemu ale zawsze coś tam usłyszę, że kopię dziury

to robi się tak
robi się kancik krzywo

potem się czeka - żeby zauważył - jak kocha trawnik to zauważy w mig i teraz uwaga co powie
jak że jak tak krzywo można było, co to ma być jakieś fale i w ogóle,
mówisz to jak umiesz prosto to wyrównaj albo samemu że się wyrówna i będzie ładnie - no i jest szersza rabata

powodzenia w uszczuplaniu trawniczków

a tak serio to powinna być proporcja rabat do trawnika ale nie pamiętam jaka - u mnie za dużo trawnika to sobie pozwalam

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:09, 05 mar 2019

Do góry
Ciemerniki coraz śmielej rozkwitają

Emma zakupiona w ubiegłym też ładnie zapączkowana

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:04, 05 mar 2019

Do góry
I takie tam jeszcze w niedzielę fotki telefonem naprędce cyknięte
Krokusy botaniczne już kwitną

a wielkokwiatowe dopiero w fazie szczypiorków
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 22:59, 05 mar 2019

Do góry
Oj w niedoczasie jestem sporym... Niekiedy zerkam na O. ale czasu brak na wpisy

Basiu! Widziałam Twoje donice - fajne wyszły. Muszę się wreszcie zmobilizować bo już od dawna szklane klosze na betonowe kule czekają Muszę Cię jeszcze podpytać o cięcie powojników, bo pięknie Ci rosną. A u mnie już spore pąki liściowe

Miro! Ptaki rzeczywiście dają już niezłe koncerty Niestety jeszcze nie słyszałam szpaków. Z reguły zawsze na 4 marca już zawsze świstały. Uwielbiam ten moment kiedy rano budzą mnie ich pierwsze gwizdy. Aż się wtedy cieplutko na sercu robi (to jeszcze wspomnienia z dzieciństwa). A tu cisza
Wizytówka? Hmmm... Czasu na razie brak.... U Ciebie porządeczek i bratkowo się zrobiło
Krokusy botaniczne już kwitną

Asia! No przedwiośnie jak nic! Troszkę działam ogrodowo, ale po powrocie z pracy czasu już niewiele zostaje. A Ty wystartowałaś u siebie jak petarda z planowaniem i kolejnymi pracami
Pierwsze pierwiosnki w tym roku

Aniu!No tak na przedwiośniu każdy nawet najmniejszy kwiatuszek a nawet zielony listeczek wzrusza i cieszy jak nigdy potem. Czekam na spektakl tulipanowy u Ciebie U mnie niektóre dopiero kiełki z ziemi wychylają a niektóre całkiem już spore

Anitko!Super, gdy zarażamy swoimi pasjami dzieciaki Mój synuś wrócił właśnie z Islandii - zachwycony! Podziwiam u Ciebie powstający żywy obraz. Jesteś niesamowita! Podziwiam nieustannie Muszę jeszcze dopytać o mech ale to już u Ciebie! Wawrzynek kwitł w grudniu a teraz znów pojawiły się te drobniutkie ale jakże cudnie pachnące kwiatuszki

Mireczko! Trochę podziałałam w dwie ostatnie soboty, bo w tygodniu po pracy to tak tylko coś tam delikatnie skubnąć można Fotek z prac ogrodowych brak...
U Ciebie cudne ciemierniki już od dawna! U mnie teraz zaczynają kwitnąć
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:53, 05 mar 2019

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:50, 05 mar 2019

Do góry
A o dzisiejszych wiatrach wczorajszy zachód słońca zapowiadał

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:46, 05 mar 2019

Do góry
mira napisał(a)
Sylwia domek z doniczką pod oknem i bratkami to jest to !
To teraz odpoczywaj albo bierz się za ogród może odpocznij dopiero początek marca.
U Ciebie pada - hmm u mnie tylko lekka chmurka i o suszy gadają na targu.

pozdrawiam

Mireczko ogró wzywa, ale zdrowie się o swoje prawa upomina
Teraz już nie ma napinki zdążę to zdążę, ą nie to znowu nie będzie na tip top i tyle
Takie chmury się przewalały jak pojechali

Blaski i cienie nowego życia 22:30, 05 mar 2019

Do góry
AgataM napisał(a)

Bardzo wdzięczna jest ta dekoracja. Niewiele potrzeba żeby coś pięknego zrobić Jest w niej tyle lekkości i uroku
Pozdrawiam serdecznie

Macham wiosennie.
Przerwa na kawę... 22:20, 05 mar 2019

Do góry
3. Jest bardzo dobry artykuł o chorobach róż - czarnej plamistości. Mam nadzieję, że widać najważniejsze. Zwróćcie uwagę, że tu nigdzie nie ma Miedzianu i miedzi w składach. Wręcz nacisk jest na fosforyny i fosforan i na odpowiednie nawożenie.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:07, 05 mar 2019

Do góry
O pół tysiączka za mną, kwiatki dla was
Blaski i cienie nowego życia 22:01, 05 mar 2019

Do góry

Bardzo wdzięczna jest ta dekoracja. Niewiele potrzeba żeby coś pięknego zrobić Jest w niej tyle lekkości i uroku
Pozdrawiam serdecznie
Słoneczny Ogród 22:00, 05 mar 2019

Do góry
Dla Moni zdjęcie Fitonii.
Blaski i cienie nowego życia 21:52, 05 mar 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

W sobotę ma być pogoda ale do tego czasu plan mam napięty jak takie temp będą to w przyszłym tygodniu będę kosić choć to może wydawać się niewiarygodne.

Łany szafirków, liście wypuściły jakoś dziwnie jesienią. Chyba w tym roku je trochę porozsadzam.

U mnie zawsze szafirki wypuszczają jesienią liście. Denerwuje mnie to. Już je przyjęłam sekatorem. Trzmieliny rzeczywiście nie pamiętam ale piękne sadzony Ci wyrosły
Ja w tym tygodniu odpuszczam ogród, dopiero w kolejnym coś dziubnę
Też mam do przesadzenia hortensje
Ogród Muszelki 21:35, 05 mar 2019

Do góry
Muszelka napisał(a)
A na dowód, że z tym "dopieszczeniem" to nie jest do końca prawda, wstawiam zdjęcie z maja. Czasem przyjeżdżam na ogród, a tu takie "kwiatki" w trawniku!

Jedz mlecze, będziesz wielki!

Czy mogę skraść to zdjęcie? Żarcik przedni
Przerwa na kawę... 21:35, 05 mar 2019

Do góry
Wyczytałam w biuletynie kilka ciekawostek.
1. Kutno i piknik w maju. Jeżeli nic się nie wydarzy - pojadę. Przekonały mnie zdjęcia z poprzedniego roku
http://www.swietorozy.pl/piknik-wsrod-roz-2019/

2. Jest wzmianka o jednej z moich ulubionych róż. Ja nie wiedziałam, że ona jest aż tak sprytna
Przedziwny Ogród 21:33, 05 mar 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Witaj Agatko pozdrawiam cieplutko
Zapachnię troszkę

Dziękuję za cudną fotkę Proszę o więcej
Pozdrawiam przedwiosenne
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:27, 05 mar 2019

Do góry
Ostatnie kręcenie 15.04 i liczę że będzie tak
Samotnia pod lasem 21:20, 05 mar 2019

Do góry
Dzieje się, od poniedziałku studniarze walczą o wodę Po upalnym sezonie 2018 i rachunku za wodę, postanowiłem poszukać oszczędności Panowie wywiercili studnię głębinową, poszło na 12m i mam własną wodę jutro jeszcze będziemy sprawdzać wydajność źródła, ale studniarze twierdzą, że trafili elegancko na żyłę i doświadczenie mówi, będzie ok 5 kubików na godzinę

leci woda, leci na razie za płot, bo to filtrowanie i jeszcze brudna ...

Ukojenie 21:15, 05 mar 2019

Do góry
Bylam dzis w L obok klaczy i cebul przeszlam nic nie wynoszac, ale skusilam sie na takie 3 podporki do pnaczy:

Wreszcie i mi udalo sie je kupic
Cena to prawie 22zl, eM sponsorowal z okazji Dnia Kobiet

...i tyle na dzisiaj. Marzy mi sie juz weekend, chce odpoczac od pracy bo straszny mlyn mamy a moja cierpliwosc jest na wyczerpaniu. Zle samopoczucie nie pomaga i chyba szybciej mnie wszystko meczy.

Dobranoc
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:01, 05 mar 2019

Do góry

i po nagraniach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies