Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

tulucy 23:16, 04 maj 2019

Merci
wiklasia 23:18, 04 maj 2019

fiu, fiu - że tak zacytuję wróbla Ćwirka.
Johanka77 23:19, 04 maj 2019

Zana napisał(a)
Johanka hi, hi takie kadry z detalami to moja specjalność. Very dzięki.

Very nie ma za co
Kasia_CS 00:27, 05 maj 2019

Zana napisał(a)

UU, to jest boskie! Ekstra ten kontrast z hostą! Nieźle tam na ruderowej powywijałaś i efekt piękny..Tak mi się ogromnie podoba efekt tej czystej ziemi, ciemnej, takiej.. no pięknej!

mrokasia napisał(a)
No, na spotkaniu u Ciebie mnie nie było (kurka, chyba wszyscy widzieli już twój ogród oprócz mnie!) to chociaż fotki obejrzałam .

I mnie! ale co się odwlecze...

A Ty wiesz, że i u mnie Heidi w tym roku tak fajnie wyglądają? Tylko dziwne mają takie matowe te listki
April 04:58, 05 maj 2019

Zana napisał(a)

No to wczoraj widziałaś na żywo

Dla Ciebie Liberty, która Cię tak wczoraj zachwyciła

O tak, pięknie się ta hosta prezentowała. Zresztą nie masz co narzekać, widać że jeszcze sporo pracy przed tobą ale to co zrobiłaś jest świetne. Już jest bardzo przyjemnie, a i zamysł ogrodnika widać. Wiele miejsc już jest dopracowana, resztę dopieścisz, trawa zarośnie wykopki. Już jest ładnie a będzie za chwilę super. Podziwiam ogrom pracy, zwłaszcza w twoim systemie weekendowym. Jesteś bardzo pracowita ale zbyt skromna. Absolutnie nie masz się już czego wstydzić. Przeciwnie, możesz być dumna z tego co osiągnęłaś.

Wczoraj odbyłam ponad 3-godzinne zakupy w Skubiance. Dopiero robiłam tam zakupy a poszalałam tak że do końca sezonu powinnam trzymać się z daleka od wszelkich sklepów i szkółek z zielonym... Nie wiem kiedy to posadzę.
Sesleria czeka na ciebie
Gosiek33 07:35, 05 maj 2019

Zana napisał(a)
No dobra, relacja z weekendowego postępu prac na ruderowej.

Przed, czyli środa (godnie uczciłam ciężką pracą Święto Pracy)

Ogólnie widok takiego przesadzania bardzo mnie napędza... a potem takie detale koją

I ta czarna ziemia... ech
asiak 08:57, 05 maj 2019

No ruderowa ekstra...
Ale tak zimno jak u mnie to chyba u nikogo nie ma. Około 10 stopni, a rano dzisiaj padał śnieg brrr
BKosimkArt 09:01, 05 maj 2019

Anulko , zupełnie niepotrzebnie się stresowałaś, każdy ma w ogrodzie takie miejsca, nie dokończone lub w fazie przeróbek. Mimo wszystko Twój ogród jest niezwykły i bardzo szkoda że tylko weekendowy.

Mistrzowskie kadry! Ruderowa boska jest!
Helen 11:02, 05 maj 2019

Ruderowa bardzo mi się podoba. Jakie tam masz trawki?
Zana 12:52, 05 maj 2019

Wiklasiu no cóż mogę rzec na taki komentarz. Bardzo mi miło

Johanka

Kasiu powywijałam, oj powywijałam, siłownia za darmochę. Jeszcze wymaga dosadzenia, dopieszczenia, ale wreszcie zaczyna to jakoś wyglądać. Ziemia taka świeża, ciemna - no cudna, teraz czekam aż chwasty zaczną hulać. Musimy rozłożyć linię kroplującą i koniecznie zasypać korą, bo zaraz mi się tam mech zadomowi.

U mnie Heidi i Pashmina ładne, lekko szaleją Herzogin Christiana (choć jedna trochę słabiej) i Schoene Maid, powypuszczały nowe pędy. Kiepsko ma się Ventilo i Old Port. One w ogóle się nie rozrastają a wręcz mam wrażenie, że ich ubywa. Co roku usuwam jakieś suche gałązki a nowych brak.