Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do odnowy

Ogród do odnowy

Bogdzia 20:44, 03 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)
W ubiegłym roku miałam w innym miejscu, nie dotykałam ich, ale w tym roku ani jeden nie wyrósł. Nie wiem czemu? Te zebrane to z innego miejsca.

One rosna tylko na świezej korze, później zanikają.
Bogdzia 20:46, 03 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)

dziś zakwitł psiząb

Z tojeścią tez walczę od lat i ciagle przegrywam. Te roslinki na zdjeciu to bożykwiat.
Gosiek33 05:46, 04 maj 2019

Bogdzia napisał(a)

Z tojeścią tez walczę od lat i ciagle przegrywam. Te roslinki na zdjeciu to bożykwiat.

dziękuję Bogdziu, poprawiłam, niedawno u Małej Mi oglądałam psizęba
paniprzyroda 08:34, 04 maj 2019

Oj dzieje się u Ciebie Oczko będzie tętnić życiem, jeszcze chwilka i lokatorów w nim znajdzie się więcej. Gdzie takie prześliczne prymulki białe pełne można namierzyć? Kukliki zwykłe posadziłam u siebie właśnie w obwódce i chyba miejsce im nie odpowiada, za dużo cienia mają. Twoje kępy dorodne i dość wysokie. Masz tego areału do obrobienia, ale i miejsce na fajne krzewy i drzewa jest Bożykwiat śliczny jako ciekawostka, u mnie wsiąkł, pewnie go z czymś wykopałam. Pozdrawiam majowo już
tulucy 08:41, 04 maj 2019

Gosiu jakby Ci się ta prymulka rozwiała, to ja chętnie choć jedną siewkę przytulę. Cudna.

Oczka zazdraszczam potwornie i kombinuję sobie po cichu, żeby m nie wystraszyć.
tulucy 08:42, 04 maj 2019

Tojeści nie zazdroszczę, u mnie też odbija ciągle.
inka74 09:32, 04 maj 2019

Gosiek33 napisał(a)

Ej tam, tulipany nie kwitną dłużej A to piękna wiosenna roślinka, czasem potrafi powtórzyć kwitnienie

Podlewać muszę, ale ciągle waham się gdzie go posadzić. Ciekaw jak reaguje na ewentualne przesadzanie?
u Anuli Zany kukliki przesadzane a właściwie wysadzone żyją. A ja idiotka wczoraj postanowiłam podzielić hortensję. No za późno się za to wzięłam. Mam wrażenie, że starą i nową zmarnowałam. Ech zachciało mi się takiej roboty. Wiesz Gosiu, trochę tak po cichu zazdroszczę ci tej nowej wody. Kiedyś może u siebie jak dziecko dorośnie i tyle trawnika nie będzie potrzebne to może z boku domu coś zrobię. Marzą mi się jeszcze 2 duże rabaty na chciehstwa i trochę wody.
Nikita 10:33, 04 maj 2019

O nowe oczko jest...super! Co tam będziesz sadziła wokół?
Tojeść u mnie wyeksmitowałam od razu gdy się zorientowałam jak potrafi się "rozbujać"...zarosła mi całą rabatę łącznie ze ścieżką.
JoannA 20:15, 04 maj 2019

Gosiu
A jak Twoje skalnice? Przezimowały?
Moje Gokka dały radę. Jedna słabsza, ale ją podkarmiłam troszkę i powoli się zbiera.
Gosiek33 06:03, 05 maj 2019

paniprzyroda napisał(a)
Oj dzieje się u Ciebie Oczko będzie tętnić życiem, jeszcze chwilka i lokatorów w nim znajdzie się więcej. Gdzie takie prześliczne prymulki białe pełne można namierzyć? Kukliki zwykłe posadziłam u siebie właśnie w obwódce i chyba miejsce im nie odpowiada, za dużo cienia mają. Twoje kępy dorodne i dość wysokie. Masz tego areału do obrobienia, ale i miejsce na fajne krzewy i drzewa jest Bożykwiat śliczny jako ciekawostka, u mnie wsiąkł, pewnie go z czymś wykopałam. Pozdrawiam majowo już

Jak się ociepli powinni nowi się pojawić, byle obsadzić dobrze to oczko?

Prymulki kupiłam w Skierniewicach chyba u Bilskich? Zdecydowanie i u mnie kukliki na słońcu lepiej rosną. Bożykwiat kupiony wiosną ubiegłego roku, nie miałam pojęcia, że po kwitnieniu zanika całkowicie - niechcący dobrze wybrałam mu miejsce gdzie do ziemi się nie dotykam

Trochę areału mam ale już sił mi braknie by to ogarnąć... teraz przenoszę rośliny z miejsca na miejsce

jedyny berberys u mnie - zupełnie nie czuję zapachu gdy kwitnie