Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 08:03, 16 kwi 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Rutewka Delavaya w wersji białej -sadzona na jesieni właśnie startuje

Rutewki sadzonej jesienią to ja się właśnie u siebie nie mogę doszukać...przyglądam się Twojej i będę szukać dalej u mnie
Fotusie cudowne
Skąpana w słońcu 08:00, 16 kwi 2019

Do góry

Bardzo lubię floksy szydlaste, powolutku zaczynają

Skąpana w słońcu 07:56, 16 kwi 2019

Do góry
Więcej wiosny

...uDany ogród 07:42, 16 kwi 2019

Do góry
AgataM napisał(a)
Nie przesadzaj. Bardzo ładne wyglądasz. To co ja mam o sobie powiedzieć?

Pamiętaj jaki poniedziałek, taki cały tydzień. Zanosi się że nie posiedzisz spokojnieAle co ja piszę, przecież z Ciebie pracuś.

Jestem pewna, że domek będzie w tym cudnym ogrodzie, i tego Ci życzę z całego serca.

Aguś niestety nie przesadzam, muszę o siebie zadbać! Z tego co widzę w avatarku Ty nie masz sobie nic do zarzucenia!
O tak, zapowiada się pracowity tydzień, ale chyba nie cały, bo ja od czwartku w ziemi nie grzebię. Tak u mnie w domu zawsze było, że od czwartku już spokojnie i tylko jakieś jedzonko się szykowało. Teraz mniej się tego robi więc wystarczy, że w sobotę zacznę

Doświadczalnia bylinowo-różana 07:37, 16 kwi 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Byliny i trawy, jeżówek, ostróżek i liliowców było całe mnóstwo odmian.

O rany, jestem w Raju
Mój ogród pod lasem 07:35, 16 kwi 2019

Do góry
malgol napisał(a)
No to żeby nie było że w moim wątku tylko zima kilka fotek wiosny
Telefonem cykane więc sorry za jakosc

Ach, jak mnie się podoba Twój front!
Tył też by mi się pewnie podobał, ale tak sprytnie cykasz foteczki, żeby za dużo nie można było zobaczyć (jak i ja)
Ogród w remoncie 07:26, 16 kwi 2019

Do góry
Całą zimę rozmyślałam jak ułożyć nasadzenia na rabacie płotowej. Niby mam tam już posadzone rośliny ale na pewno tak nie zostanie. Chcę by ta rabata miała pazur bo będzie dawała po oczach z altany no i jest baaardzo duża. Wałkowałam ją już z wami ale w między czasie sporo się poprzestawiało. Miały być Annabelki, które poszły do kącika magnoliowego. Jako że mam masową ilość wszelkiej maści bukietówek to je tam chcę wykorzystać, i jeszcze miskanty ML.
Przed świerki poszedł jednak grujecznik a nie klon, jakoś trudno mi się z nim rozstać. Myślałam dać tam jeszcze ze trzy kolumnowe drzewka, może jarząbki.
Mam mętlik w głowie, chyba za dużo chcę tam wcisnąć i stąd to wszystko. Chciałam ładniutką piętrową rabatę a powstaje mi jakieś nie wiadomo co
Priorytetem są hortki i miskanty. Mam duże ilości Polar Beer, Limelight, do nich chciałam jeszcze upchać niższe Sundae F. i Diamant R.
Może przyjdzie wam coś do głowy. Chciałabym już tam posadzić i nie kombinować.
To jest to miejsce

I na planie

A tu mój niedoskonały najnowszy pomysł, chyba te miskanty mi tam najbardziej nie pasują ale gdzieś muuuszę je upchnąć

Ogródkowe perypetie:) 07:26, 16 kwi 2019

Do góry
abiko napisał(a)

Czy to są trójlisty...niezwykłe
Magnolia odpaliła różowym kwiatem...faktycznie duże drzewo urosło
Daleki od ideału..... 07:20, 16 kwi 2019

Do góry
Przerabianie ogródka pod swój gust 07:18, 16 kwi 2019

Do góry
Mamy drzwi tarasowe, ale w tym miejscu pergola zaslania widok i krzesla. Do tego to waskie miejsce.A widok jest w sumie po prawej stronie. Pracownicy zrobili w salonie sciane z desek i folii, zeby kurz nie lecial do reszty pokoju. Na noc zabili dziury deskami.Rabate, gdzie gruz lecial sami przykryli folia. Dzis robia do konca, potem firma okienna, jutro poprawki tynku.Szybko sie uwijaja
Daleki od ideału..... 07:11, 16 kwi 2019

Do góry
Dzisiaj mrozik, -5 Ciekawe jak roślinki.
Różaneczniki pozwijały listki.

Moja bajka 06:14, 16 kwi 2019

Do góry
Moje pomidorki ( większość rozdam, bo aż tyle nie upchnę) i sałata.
Moja bajka 06:11, 16 kwi 2019

Do góry
Takie cudeńko mijam w drodze do pracy
Iglaki - gatunki niepolecane 00:50, 16 kwi 2019

Do góry
Czy świerk kłujący Iseli Fastigiate jest również odmianą niepolecaną?
Oraz Świerk kłujący Glauca Globosa?

A jeśli chodzi o Świerk biały, to czy wszystkie odmiany z tej grupy są łątwo atakowane przez szkodniki?
Co z iglaków mogłoby być zamiennikiem Świerka Conica? czyli reprezentacyjny wolno rosnący stożek?

Gardenarium napisał(a)
Ze swej strony nie polecam świerka kłującego (Picea pungens).

Poza tym, że osiąga znaczne rozmiary z czego nie zdaje sobie sprawy co druga osoba sadząca go, to jeszcze jest podatny na choroby i szkodniki:

Choroby grzybowe (brunatnienie igieł świerka, gruzłek świerkowy). Do najczęstszych szkodników należą: ochojnik świerkowy, mszyca świerkowa i przędziorek sosnowiec, larwy (świerkowiec większy, zasnuja świerkowa, rudnica mniszka).

Ten świerk w sprzyjających warunkach pogodowych również może tracić igły i brzydko wyglądać.
Poza tym ogałaca się od dołu, jego dolne gałęzie nie wytrwają do końca. Trzeba je podcinać od dołu.

Zamiennikiem tego świerka jest Picea omorika - świerk serbski
Kosodrzewina 'Pumilio' -jak uzyskać taki efekt? 00:06, 16 kwi 2019

Do góry

Kosodrzewina pumilio, ma ok 30 cm wysokości.
Kosodrzewina 'Pumilio' -jak uzyskać taki efekt? 00:05, 16 kwi 2019

Do góry
Posadziłam wstępnie w taki sposób: kosodrzewina pumilio, rozstaw co 70cm, obok żywopłocik z bukszpanu, i obok kostrzewa sina. Trochę mi jednak nie wyszło. Muszę to pozmieniać, bo nie wygląda dobrze. Choć może dlatego, że jest makie lichutkie, nie rozrośnięte. Poradźcie jak to ulepszyć. I chyba za dużo tych kamyczków.
Drzewa wielopniowe (wielopienne) 23:54, 15 kwi 2019

Do góry
Danusia, dołączam zatem zdjęcia mojej świdośliwy, już posadzonej. Ma jakieś rozgałęzienie z boku, ale rozumiem że to nie będzie forma wielopienna. A jakbym dołożyła drugą do niej, tak jak kiedyś czytałam o jakiś Twoich wypowiedziach o brzozach dorenboos. Żeby je połączyć. Czy to dobry pomysł?

Miejsce szczepienia 23:44, 15 kwi 2019

Do góry
Miejsce szczepienia 23:41, 15 kwi 2019

Do góry

Bawarka 23:35, 15 kwi 2019

Do góry
CDN
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies