Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 10:53, 03 maj 2019

Do góry
Majowy ogród i bukszpany w najlepszym swoim okresie.

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:49, 03 maj 2019

Do góry
Milka napisał(a)
orliki już wszędzie

klon Orange Dream

ekipę zachwycił głogownik Red Robin

tu montana Rubens, walczy z akebią na dachu domu ogrodnika
ładnie przekwitające tulipany

Pięknie.
U mnie jeszcze nie wszystkie orliki maja pąli.a u ciebie już kwitną
klon Orange Dream cudny
A tulipany też mam już i przekwitnięte i te co kwitną i jeszcze w pąkach
Doświadczalnia bylinowo-różana 10:47, 03 maj 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Takie tam, wszystko zielone

Ale ładnie.
Ja mam jakąś kiepską kocimiętke.Pokłada się i nie wygląda to dl mnie ładnie
Pozdrawiam Ewuś.Też świętujesz ?
Blaski i cienie nowego życia 10:46, 03 maj 2019

Do góry
Wielosił i tiarelka od Sylwi

Róża Eden zapączkowana, po deszczach będzie trzeba robić opryski ma mszyce bo już grasują. A buk po deszczach nagle ożył w tym roku da czadu.

Ogrodowe dylematy, czyli jak stworzyć mały ogródek 10:43, 03 maj 2019

Do góry
Zuzka25 napisał(a)

Ale ładnie
Miejski azyl 10:41, 03 maj 2019

Do góry
Sima napisał(a)
Niezapominajki uwielbiam

Piękne posiałam u siebie, dostałam paczuszkę od zakładów wodociągowych taka promocja zieleni
Wzgórze chaosu 10:39, 03 maj 2019

Do góry
Wiosna 2000 Działamy wykończeniowo i ogrodowo

Frontowa strona ogrodu pięknie się zieleni Obsadziliśmy oczko wodne, pas okół wjazdu i okrągłą studzienkę, aby ukryć betonowy krąg.

Najważniejszym wydarzeniem 2000 roku były narodziny naszego pierwszego syna Zdjęcie dokumentuje pobyt Dawida w domku, w którym już w Boże Narodzenie zamieszka Nasz ciekawski świata synek pojawił się miesiąc wcześniej, ważył niecałe 2kg... a za parę dni zdaje maturę

Szczęśliwy Dziadek tynkuje elewację, mama z synkiem odpoczywa a Tatuś pewnie robi zdjęcie

Ogród tkany marzeniami 10:26, 03 maj 2019

Do góry
Kociamama napisał(a)
O tak wyglądają te niebieskie w tej chwili...

Aniu ja też poprosze na priv o źródło kupna. Moje to miernoty.
Sezon 2017 u Hanusi 10:21, 03 maj 2019

Do góry
Świąt majowych w tym roku jak "mrówków". Całe szczęście, że u mnie cały czas święto, to czuję się jak w codzienności. Może uda się do ogrodu, chociaż zimno. Ale zajrzeć trzeba, a jak okazja na transport się znajdzie, to tym bardziej.

Ogród przybiera letnie szaty, hosty zamieniają kły na języki.

Wzgórze chaosu 10:18, 03 maj 2019

Do góry
Rok 2000 Piękna data
W zagłębiu przy wejściu powstaje oczko wodne. Jest z nami do dzisiaj Niektóre roślinki również. W następnym wpisie zrobię porównanie

Tata układa kostkę, wujek Edek grabi po sadzeniu... Ja z powiększającym się brzuszkiem dokumentuję postęp prac

Jest i drewniany płotek, hit tamtych lat

Skarpa południowa, to z nią walczyłam przez ostatni tydzień Relacja wkrótce

Róg zachodnio-północny, bardzo wąski i stromy. Oj będzie się tu działo przez następne lata

Południowo-zachodni plac za domem. Widzę, że jednak, koparka próbowała coś z tym terenem zrobić. Ale chyba moje hormony ciążowe były skupione na czymś innym, no kurcze nie dopilnowałam tego tematu

Podwyższona rabatka przy garażu wolnostojącym. Tutaj też historia będzie długa...
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:05, 03 maj 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
A te 4 rok mają się super...Mata hari,zmieniają kolor,bardzo je lubię
Bukszpany całe w przyrostach,uwielbiam
Wiola to ustawienie bukszpanow mistrzostwo! Chyba już wiem jak danici na froncie wkoncu ułożyć
Wzgórze chaosu 10:04, 03 maj 2019

Do góry
Dwa dni temu był pierwszy maja... Dla lata temu odszedł mój Tata...
1 maja - Święto Pracy, ale też dzień św. Józefa robotnika.
Mój Tata - Józek, całe życie ciężko pracował, robił to co kochał, budował z pasją i talentem, człowiek złota rączka. Tak sobie myślę, że 1 maja poszedł zbudować coś ważnego... i tego się trzymam... bo inaczej smutno bardzo...
Rok temu uciekłam do Włoch, aby nie myśleć... W tym roku byłam w domu, myślałam i wspominałam...
Ten nasz dom i ogród to była radość Taty. I ciężka praca. Zbudował go od podstaw, wymyślił stawek przy wejściu, posadził pierwsze drzewka. Całą resztę sadziłam już potem sama. Gdy zamieszkaliśmy w każdą sobotę przyjeżdżał Tata i wspólnie coś tam robiliśmy...
Odkąd go nie ma, przestałam lubić soboty...
Ale czas goi rany, które sam zadaje. To prawda. Znów lubię soboty.
Dwa dni temu 1 maja czułam ogromny smutek, ale też radość. Nie ma w nas zgody na odchodzenie najbliższych, ale musi przyjść pogodzenie...
Dlatego cieszę się, że jetem. Ze jest ten dom, ogromna pamiątka o którą dbamy.
1 maja cały dzień pracowałam na działce. Ten gen Józka robotnika na szczęście jest we w mnie Uwielbiam łopatę, uwielbiam mocno się zmęczyć i mieć poczucie, że coś zrobiłam.
Nie ma na moim wątku zdjęć z początków ogrodu. Założenie Wzgórza Chaosu nie było planowane. Dziś czuję, że jest ten moment, aby pokazać początek
Rok 1999 -2000. Przełom w kalendarzu, przełom w naszym życiu. Po sześciu latach małżeństwa rodzi się nasz pierwszy syn Dawid, kończy się budowa domu... Ogromny przełom, który cały czas trwa

Rok 1998 - kupujemy działkę i rozpoczynamy budowę domu. Działka leży na wzgórzu, na stoku północnym. Jest raczej długa i wąska. Wokół kilka domów i szczere pola. Podoba mi się to miejsce, mimo, że stromizna nieco przeraża
Tak wygladał wjazd na działkę.

A tak koniec pola. Działka ma 50 arów. Podzieliliśmy ją na dwie, dom został zbudowany na 20 arach. Pozostałe 30 udaję, że nie jest moje No dobrze, rośnie tam ogromna łąka, mam też duuuużo miejsca na kompostownik

Tata w swoim żywiole Ja też uwielbiam malować

Jest i dokumentacja przeboju polskiej motoryzacji Czerwony polonez wujka, taty był zielony Gruzowisko do dzisiaj mnie prześladuje. Ogólnie z całej działki na przestrzeni lat wykopałam kilkadziesiąt taczek gruzu Z cegieł zrobiłam nawet kiedyś obwódkę

Grunt wokół tarasu został wyrównany. Tego miejsca po latach żałuję najbardziej. Człowiek myślał wtedy o pracy a nie odpoczynku Dziś zrobiłabym większy taras, nieco zasłonięty od zachodniego wiatru, wręcz połączony z altaną, która gdyby była bliżej domu, byłaby częściej wykorzystywana. Niestety nie było wtedy tylu inspiracji co teraz.

Zima 1998/99. Dom dostał okna i zaczęły się prace w środku. Naturalne zagłębienie które powstało, latem zostanie wykorzystane na oczko wodne

Południowa skarpa została wyrównana.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:57, 03 maj 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wykorzystałam dogodną aurę i dwa majowe dni poświęciłam ogrodowi. Po ostatnich opadach deszczu tempo wzrostu roślin ozdobnych i chwastów nabrało przyspieszenia. To już ostatnia runda pielenia. Potem do wnętrza rabat nie będzie już dostępu. Rekordzistką samosiewu została firletka omszona.
Skosiłam trawę, ścięłam większość szafirków. Czas cebulowych powoli się kończy. Kolorystyka ogrodu nieco się uspokoiła.
Sąsiadka mnie dzisiaj pytała, co u mnie tak pachnie. Zapach był wyczuwalny na kilkanaście metrów. Sprawczynią była kalina angielska.

Hania ja odnoszę wrażenie że u Ciebie ziemia non stop wzruszona. Wygląda to świetnie
A ta kalina długo kwitnie?
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:57, 03 maj 2019

Do góry
tuż tuż magnolie parasolowate

cudny kopytnik

dziękuję za odwiedziny, muszę się zbierać, do 12 mało czasu, a goście tuż tuż
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:44, 03 maj 2019

Do góry

tamaryszki, kalina, cedry libańskie

OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 09:36, 03 maj 2019

Do góry
Szare te moje zdjęcia ale taką mamy dziś pogodę

I to by było na dziś.
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:36, 03 maj 2019

Do góry
judaszowiec

kielichowiec

klony i azalie

klon Oridono Nisiki i bodziszki korzeniaste
za dużo mam roślin, aby je pokazać i nie zanudzić
Moja bajka 09:35, 03 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
a gdy się nieco bardziej nastrojowa można się natknąć na...

Genialne

Mam też fazę na wynoszenie z piwnicy i kombinowanie. Praca nad warzywnikiem postępuje, ten zielnik boski! Zawsze miałam problem z ziołami w ziemi. U Ciebie w pojemnikach i na wysokości oczu, no to jest pomysł!
Ale kompostownik taki malutki?
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:27, 03 maj 2019

Do góry

klon Garnet

bukszpany odżywają, na razie bez ćmy, czuwam
OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 09:21, 03 maj 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies