Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

anabuko1 10:47, 03 maj 2019

Anda napisał(a)
Takie tam, wszystko zielone

Ale ładnie.
Ja mam jakąś kiepską kocimiętke.Pokłada się i nie wygląda to dl mnie ładnie
Pozdrawiam Ewuś.Też świętujesz ?
Anda 11:45, 03 maj 2019

Helen napisał(a)
Lwie paszcze są w gruncie, to siewka sprzed dwóch lat, a reszta w donicach. Oprócz laku, ten posadziłam zamiast wrzośca który tam był przez zimę.

Ewa, dobrze rozumiem, że wszystkie donice stały na dworze i rośliny tak pięknie teraz wyglądają?

Tak, wszystkie donice stały przed domem. Tam mam troszkę cieplej niż w ogrodzie, bo pomiędzy domami Poza tym tu u mnie inny klimat
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:47, 03 maj 2019

anabuko1 napisał(a)

Ale ładnie.
Ja mam jakąś kiepską kocimiętke.Pokłada się i nie wygląda to dl mnie ładnie
Pozdrawiam Ewuś.Też świętujesz ?

Kocimiętka nie lubi być rozpieszczana,pewnie jej za dobrze u Ciebie
Nie świętuję, 3 maja tylko w Pl Pozdrawiam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kaz742011 12:51, 03 maj 2019

Anda napisał(a)

Już napisałam u Ciebie

Dziękuję Ewo .

Sprawdziłam. Gaura się nada . Lubi słońce i bardzo ładna jest. Poza tym jest dostępna . Niestety nie znalazłam jak szeroko się rozrasta. Podają tylko wysokość. Jak myślisz, ile sztuk zamówić? Czy jeszcze do tego jeżówki dołożyć?
Anda 13:45, 03 maj 2019

kaz742011 napisał(a)

Dziękuję Ewo .

Sprawdziłam. Gaura się nada . Lubi słońce i bardzo ładna jest. Poza tym jest dostępna . Niestety nie znalazłam jak szeroko się rozrasta. Podają tylko wysokość. Jak myślisz, ile sztuk zamówić? Czy jeszcze do tego jeżówki dołożyć?

Mieszałabym jeżówki z gaurą, bo Gaura jest bardzo ażurowa. Najlepiej ją widać, jak jest jej trochę więcej na tle różowych lub fioletowych kwiatów Gaura jest na dole szczupła, u góry w miarę wzrostu sie przewiesza. Nie zajmuje dużo miejsca.
ryska 17:11, 03 maj 2019

Anda napisał(a)

Dzięki Reniu, tak, to ona Nie wiem, skąd się wzięła. Musiały ptaki przynieść, bo nigdzie takiej nie widziałam.

Cieszę się, że mogłam pomóc
kaz742011 17:52, 03 maj 2019

Planik cudny mi zaproponowałaś. Stokrotne dzięki .
Tylko nie wiem czy wszystko upcham bo odległości mam mniejsze niż założyłaś.
mira 18:31, 03 maj 2019

Nacieszyłam się piękną fotografia u Ciebie - teraz zieleń taka cudowna zwłaszcza w tym deszczyku - nie wychodzą mi fotki może zajechałam obiektyw
mam tan sam lak i nasionka od sary - czas wysiać
gogo 18:41, 03 maj 2019

Mam wątpliwości, czy pryskanie na tę rdzę coś da, tym bardziej, że na innym jałowcu jest inna.
Poczytałam u innych, że nic nie pomaga
Na razie i tak nie pryskam, bo wieje.
Jak patrzę na Twoje dorodne rośliny, to nie chce mi się wierzyć, że masz mały ogród.
Ale masz pięknie, świetnie dobrane do siebie rośliny
mrokasia 19:14, 03 maj 2019

Dobrze Ewcia, że już ze zdrowiem lepiej. Dbaj o siebie!
Zobaczyłam w jakim stanie masz zeszłoroczne nasadzenia w donicach i pozazdrościłam klimatu.
Z kocimiętką próbowałam dwa razy i moje koty zanadto ją uwielbiają .