Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Zieleń, drewno i antracyt 19:14, 18 mar 2020

Do góry
Budzą się kolejne maleństwa.

Niektóre w miejscach wyjątkowo nieprzyjaznych.

Lilie chyba polubiły mój ogród
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:37, 17 mar 2020

Do góry
Ucierpiały te na zewnątrz, jakby zwiędły. Odbiją, się przytnie.
W namiocie ok. Kordyliny ok. Lilie wypuszczają już - tez ok.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:15, 16 mar 2020

Do góry
No to nie siedze w domu tylko chodze do pracy i obijam sie po katach. Dzis mylam klocki Lego bleeee nuuuuda

No ale potem do ogrodu i dzis bylo juz w krotkim rekawku. Troche odchwascilam, ochyscilam jedna skrzynie i przesadzilam cisy. Wyladowaly przed kompost, beda go oslaniac przed wiatrem, robic cien i ozdabiac.
Posadzilam tez kilka roslinek w murku od oczka wodnego. Od sasiadow dostalismy lilie wodne i juz rosna w oczku. Emus wyrownal troche teren i przesadzil jablonke. Teraz pracuje nad drozka od tarasu do oczka

ziemia powoli obsycha i niedlugo bede wyznaczac nowa rabate. Zastanawiam sie czy ja wzdloz calej sciezki zrobic czy tak od polowy i ewentualnie kiedys tam przedluzyc.

rabarbar niedlugo bedziemy jesc

a ten musze przesadzic

now iem, ze rabarbar przesadza sie jesienia ale on chalupe przepiorka do jesieni wywroci do gory nogami. Mam nadzieje, ze mu nic nie bedzie

zamiast kwiatkow dzis ksiezniczka na ziarnku grochu

a kwiatkom musze jutro fotki porobic, dzis tylko pracowalam
Ogród bez reguł 17:49, 14 mar 2020

Do góry
Rany, jaki cudny dzień Cały czas świeci słońce, wiatru praktycznie nie ma Spędziłam parę godzin w ogrodzie Ale mi dobrze

Posiedziałam trochę na słonku, grzejąc się jak kot Ostatnio bardzo mi tego brakowało.

Zrobiłam prawie setkę zdjęć

No i trochę podziałałam ogrodowo:
- przesadziłam budleję Black Night spod muru na drugą stronę, w żywopłot. Może tam wreszcie pokaże, na co ją stać,
- posadziłam kalinę bodnantską Charles Lamont,
- posadziłam do wielkiej donicy wawrzynka, coby bezpiecznie doczekał nowej rabaty,
- również do donic posadziłam ciemierniki - 3 orientalne, 3 Niger i 1 czerwonawy, 3 lilie martagony

Zieleń, drewno i antracyt 17:03, 12 mar 2020

Do góry
Do kwitnienia zbierają się też doniczkowe maleństwa, a targowe lilie już nie mogą się doczekać wyprowadzki z warzywnika

i na koniec bardzo miła niespodzianka - obudziła się Rutewka Delavay'a
Zielony AZYL 16:45, 12 mar 2020

Do góry
AnnaMS napisał(a)
O, wzięłaś się do pracy w sobotę, ja też Ach te lawendy, kusisz krokusiki w tych kamyczkach urocze
Jutro jadę do Ob. zobaczę czy są jeszcze Ciemierniki, lilie i liliowce.

Aniu kuszę lawendą i pamiętam o niej dla Ciebie
Ogród bez reguł 08:01, 12 mar 2020

Do góry
kwartet napisał(a)
Ja dzjsiaj same sukcesy . dalie zadoniczkowane a bylo tego nie malo i lilie tez zadoniczkowane muszę bo nornice i jeszcze taka radość mnie spotkała.

Co za zapasy!
Dalie mam cały czas w doniczkach. Myślisz, że zadołować je już można?
Ogród bez reguł 21:09, 11 mar 2020

Do góry
kwartet napisał(a)
Ja dzjsiaj same sukcesy . dalie zadoniczkowane a bylo tego nie malo i lilie tez zadoniczkowane muszę bo nornice i jeszcze taka radość mnie spotkała. mój kochany pan ziemiowo qupowu mnie nawiedził. A na zakończenie podreptalam do slepu i się zdziwilam mocno

niektorzy wykupuja wszystko ze spozywczakow a Kwartecikowa napadla na producenta obornika to sie nazywa robienie zapasow
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:48, 11 mar 2020

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
ciemierniki przepiekne a te lilie to chyba dostaly spida hihi bo u mnie jeszcze ani jedna nie wylazla

Nie wiem czy się cieszyć, ze tak się rośliny spieszą bo na weekend podobno mrozy w nocy
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 19:39, 11 mar 2020

Do góry
ciemierniki przepiekne a te lilie to chyba dostaly spida hihi bo u mnie jeszcze ani jedna nie wylazla
Ogród bez reguł 18:52, 11 mar 2020

Do góry
Ja dzjsiaj same sukcesy . dalie zadoniczkowane a bylo tego nie malo i lilie tez zadoniczkowane muszę bo nornice i jeszcze taka radość mnie spotkała. mój kochany pan ziemiowo qupowu mnie nawiedził. A na zakończenie podreptalam do slepu i się zdziwilam mocno
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:34, 10 mar 2020

Do góry
lilie św. Józefa już takie

i cesarskie korony

Zielony AZYL 18:49, 10 mar 2020

Do góry
O, wzięłaś się do pracy w sobotę, ja też Ach te lawendy, kusisz krokusiki w tych kamyczkach urocze
Jutro jadę do Ob. zobaczę czy są jeszcze Ciemierniki, lilie i liliowce.
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 21:28, 06 mar 2020

Do góry
nyna76 napisał(a)
To moje zakupy z Gardenii

Lilie podobno mają dorosnąć do 190 cm. Będę wąchać z taboretu.

Witaj,
fajne zakupy. Świecznica lubi cień i wilgotną ziemię.
Ja mam też ale jeszcze nie kwitła, będę ją przesadzała w tym roku bo jednak ma zbyt dużo słońca i jest taka mizerna
Pozdrawiam i będę zaglądać

Powodzenia w pracach ziemnych
Dębowe zakątki 22:30, 04 mar 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
Piękna wiosna

Rozkręca się ta nasza wiosna .

Lilie św.Józefa

Moja działka na Dębowym Lesie 07:11, 29 lut 2020

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Aniu ogrom u Ciebie pieknych roslin a lilie obledne w tym roku i u mnie beda lilie kupione na ryneczku wyboru nie bylo zbytnio zakupilam jeden gatunek ale zobaczymy co to z tego wyniknie jeszcze bym kilka lili kupila tych o ktore Ciebie pytalam i mam zamiar na wiosne zamowic

Dziękuję Kasiu.
Na ryneczku panie też nie raz mają fajne cebulki. I lilii też
A w ogrodniczych to one dopiero się rozkręcają.Coraz ich więcej.
Także na pewno jeszcze coś z tej grupy znajdziesz i dla siebie.

Moja działka na Dębowym Lesie 07:09, 29 lut 2020

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Aniu piękne wspominki, śliczne te Twoje lilie, liliowce, hibiskusy, masa koloru Ciemiernik też piękniutki, muszę sobie i ja jakiegoś sprawić A gdzie fotki wiosenne ? Proszę szybciutko.

Te wszystkie rośliny to ja bardzo lubie.Jeszcez do tego hosty i hortensje i już jest super
A kolory to ja też lubię różne.
Mam ten jeden ciemiernik z takimi kwiatami i cuchnący.I tyle.
Na wiosenne to proszę poczekać parę dni.
Ale będą
Ogród bez reguł 18:41, 28 lut 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Asia, a jak u Ciebie lilie? Moje już powyłaziły. Normalnie brzmi to jak wojna na przechwałki ogrodowe
Nieee, lilie jeszcze chyba (?) nie... Osz, normalnie muszę jutro sprawdzić
Ogród bez reguł 18:37, 28 lut 2020

Do góry
Asia, a jak u Ciebie lilie? Moje już powyłaziły. Normalnie brzmi to jak wojna na przechwałki ogrodowe
Moja działka na Dębowym Lesie 05:43, 28 lut 2020

Do góry
Aniu ogrom u Ciebie pieknych roslin a lilie obledne w tym roku i u mnie beda lilie kupione na ryneczku wyboru nie bylo zbytnio zakupilam jeden gatunek ale zobaczymy co to z tego wyniknie jeszcze bym kilka lili kupila tych o ktore Ciebie pytalam i mam zamiar na wiosne zamowic
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies