Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 08:13, 30 kwi 2020

BASIA8 napisał(a)

Przyszłam z zapytaniem. Czy te piękne czerwone żurawki to Zipper? Zdradzisz gdzie je kupiłaś?

Tak Zippery. Kupione w zeszłym roku jesienią w Albamarze. Nawet fajnie odżyły wiosną .
Nowa12 08:20, 30 kwi 2020

gogo napisał(a)
Wiedziałam, że jak zajrzę do Ciebie, to zobaczę zdjęcia
Nie wiem, co najpierw podziwiać, ale chyba nowy dereń
A za nim całą resztę, zwłaszcza rośliny, których nie znałam.
Super zakupy, zwłaszcza stipy, na które poluję, a jak trafiłam, to były mikrusy.
Em złamał mi 2 lilie, nie zauważył parocentymetrowych kłów

Stipy takie wyrośnięte znalazłam u mnie w lokalnej szkółce. Ale ogólnie ciężko teraz z trawami. Hakonek nie umiem kupić chociaż one już startują to coś tam w doniczce powinno być widać.
Ci nasi eMowie nie widzą takich drobiazgów . Co roku odnotowuję jakieś straty albo coś rozdeptane albo połamane czy zabite kablem bądź wężem .
Anda 08:32, 30 kwi 2020

Śliczne klony
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
zawitka 09:26, 30 kwi 2020

Na str 2 masz pięknego rpdka Bluebell i azalkę Kilian jak one dziś wyglądają czy masz je jeszcze .Takie inne w kolorze.Pozdrawiam
Nowa12 10:03, 30 kwi 2020

zawitka napisał(a)
Na str 2 masz pięknego rpdka Bluebell i azalkę Kilian jak one dziś wyglądają czy masz je jeszcze .Takie inne w kolorze.Pozdrawiam

Mam je jeszcze. Rodek sporo urósł ale kwitnie niezbyt obficie. Teraz jeszcze w pąkach jest. A azalia Kilian była przeze mnie 2 razy przesadzana, ten drugi raz to 2 miesiące temu więc nie ułatwiam jej życia . Teraz ma miejsce docelowe więc mam nadzieję, że podrośnie. Mnie się też bardzo podoba.
Jak zakwitną to oczywiście wrzucę fotki .
Nowa12 10:03, 30 kwi 2020

Anda napisał(a)
Śliczne klony

Ze słońcem im do twarzy .
zawitka 10:18, 30 kwi 2020

O dzięki bardzo jestem ciekawa tego rodka A azalką to się nie martw bo moje i rodki i azalie były przesadzane 2 razy na jesieni i teraz w lutym i chyba lepiej kwitna Czekam na kwiaty Twego rodka.
BASIA8 10:40, 30 kwi 2020

Dziękuję za informację. Myślę że kupię sobie kilka sadzonek. Piękne są.
sierotka 12:12, 30 kwi 2020

Witam się po dłuższej przerwie Agatko
iwona_d 14:53, 30 kwi 2020

Cześć postanowiłam się w końcu ujawnić, od dłuższego czasu oglądam na bieżąco Twój wątek i podziwiam kolejne poczynania. Gratulacje, ogród bardzo w moim guście. Z tego co wyczytałam w tamtym roku kupowalaś jeżówki kismet red, czy jesteś z nich zadowolona, czy ładnie przezimowały i czy je polecasz? Szukam jakiś zarowiasto czerwonych, chyba że inne możesz polecić.
Pozdrawiam, dalej będę po cichu podglądać i podziwiać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies