Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skąpana w słońcu 13:36, 09 kwi 2019

Do góry

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 13:32, 09 kwi 2019

Do góry
Na szybko wrzucam fotkę mojej magnolijeszcze malutka ale cieszy. Jeszcze Hakonechloe ruszyła hip hip hurra

Skąpana w słońcu 13:31, 09 kwi 2019

Do góry

Skąpana w słońcu 13:26, 09 kwi 2019

Do góry
Renatko, jeżeli tylko będzie na tyle owoców to zrobię dereniówkę

Mirusiu, hiacynty dopiero zaczynają swój spektakl. Za rok będzie ich więcej

Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 13:23, 09 kwi 2019

Do góry
Mini warzywniak, cz. 1

Powiadają nigdy nie mów nigdy
Zawsze twierdziłam - nigdy nie będę mieć warzywniaka, bo za dużo zachodu, bo się nie znam, bo mi się nie chce... No patrzcie, a w tym roku mi się zachciało i zakasałam rękawy
Oczywiście wersja mini, jak na początkującego, ale zawsze
Miałam do dyspozycji:
1. wyzbierane z gruzowiska odpady granitowe - poskakałam po hałdzie gruzu i coś tam sobie powybierałam - darmowy materiał

2. nadstawki palet ze skupu - kupiłam kilka po 25zł. Nadstawki są składane, więc bez problemu można je zapakować do osobówki i przewiezć.

3. W markecie kupiłam 24szt. zwykłych kostek betonowych, które będą służyć jako "fundament"

Na początku chciałam ułożyć je równo pod ogrodzeniem, ze ścieżkami pomiędzy,

ale ostatecznie zrezygnowałam, bo:
1. Sąsiad posadzi platany i będzie cień
2. Grządki wzdłuż drogi mojej i sąsiada to taki średnio ekologiczny chów
3. Skrzynki są niskie i nawet w sile sezonu rośliny nie zasłonią mnie od sąsiada, a ostatecznie stwierdziłam, że zrobię sobie jakiś fajniejszy widok z salonu.

Za chwilę dalszy ciąg historii - pokażę Wam co z tego wyszło
Moja bajka 13:00, 09 kwi 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasiu pięęęęknie jest
Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 12:33, 09 kwi 2019

Do góry
Dziewczyny mam pytanie, tak jak wyżej zaobserwowałem wylęg małych gąsienic. Z tym że tak całkiem one nie wyszły z tych kokonow. Pryskac już czy jeszcze czekać.? Ta ma ok 1 cm
Różaneczniki - choroby i szkodniki 12:22, 09 kwi 2019

Do góry
dzień dobry
co im jest? bardzo bardzo proszę o pomoc w 3 - jak mi się wydaje - różnych przypadkach "dolegliwości"

1:

2:

3:

na pewno były już omawiane na forum, ale - przepraszam - nie potrafię dobrać odpowiedniej diagnozy...

z góry dziękuję i pozdrawiam!
Mój 4 arowy azyl... 12:10, 09 kwi 2019

Do góry
Podpisujcie te kwiatuszki bo ja jestem początkujący
Piękne te białe szafirki w wizytówce, pierwszy raz widzę takie śnieżnobiałe. Oczywiście jeśli to szafirki, patrzcie pierwsze zdanie w poście

Jak to ja, pytanie o nazwy roślin:

Pozdrawiam
Droga do spełnienia 11:50, 09 kwi 2019

Do góry
ale żeby nie było tak smętnie kilka fotek
telefonem na szybko ładniejsze zostały w aparacie
Ogród z łezką II 11:48, 09 kwi 2019

Do góry
Właściciel działki, czyli tata, też chcę taką ścieżkę wykonać. Muszę mu parę wątków z Ogrodowiska pokazać

Chodzi mi o te iryski:

Kindzia napisał(a)
Irysy na razie na wygnaniu, przedpłocie zdobią. Powiążę kokardki i wybrańce znowu na salony się przeniosą

Dzięki za chęci ale mam taki bałagan w ogrodzie że wole najpierw wszystko ogarnąć a potem kolekcjonować rośliny Chociaż bardzo to kuszące, a zwłaszcza teraz wiosna gdzie w prawie każdym sklepie jakieś cebulki, sadzonki

Co do szkółek to muszę pogooglować i zobaczyć czy mam blisko, ale dzięki
Ogród Małej Mi 2017 11:40, 09 kwi 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Narobiłaś się, posprzątane i czyściutko
Piękna ta magnolia gwieździsta, ile liczy wiosen?
Ciemierniki masz super, ja mam tylko jedną sztukę a druga dochodzi. Na pewno na 2 się nie skończy haha

Chyba 9 lat, ale od malutkiej sadzoneczki.. wolno rośnie. I w tym roku słabo kwitnie bo miała rok temu za sucho
A w tym jeszcze przymrozki ją dopadły.

Ogród Małej Mi 2017 11:22, 09 kwi 2019

Do góry
Jeżeli o mnie idzie, to od wczoraj mogę uznać, że zaczęła się wiosna i jest już fajnie Zwertylulować trawnik, dociąć lawendy i hortki i plan minimum zrobiony..

Tajemniczy Ogród 11:03, 09 kwi 2019

Do góry
Chodzę cały czas przy południowej rabacie, to tu postawię, to tam. Powoli klaruje się koncepcja, choć doskonała na pewno nie będzie - nie chce mi się przesadzać dużych krzewów, a musiałabym to uczynić, żeby osiągnąć doskonałość
Dosadziłam trzy azalie Geisha Purple pod sosny i kilka brakujących choin kanadyjskich pod płotem na rabacie leśnej w miejsce wywalonych starych jałowców. Taką dostała przewrotną nazwę - niech choć jedna się zwie adekwatnie do rzeczywistości
Zakupiłam również impulsywnie 5 ostrokrzewów i tak kombinuję, czy pasowałoby pociągnąć z nich żywopłot pod płotem przy choinach... Nie dałam rady złapać tych 25 metrów w całości więc na dwóch fotkach mniej więcej widać
Nudny będzie taki długi pas choin i myślę, żeby przy drewutni albo posadzić dwie - trzy omoriki, żeby urosły sobie swobodne drzewka przytulone do drewutni (byłoby nawiązanie do omorki, które rosną przy domku chłopców po drugiej stronie) albo w drugiej opcji - posadzić tam właśnie te ostrokrzewy. Co o tym myślicie?

Poniżej zbliżenie pasa, które zrobiłam wciskając się w drewno złożone w drewutni Załapały się dwa ostrokrzewy.
Po nitce do kłębka ;) 11:00, 09 kwi 2019

Do góry

Rozanecznik zaczyna kwitnąć
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:53, 09 kwi 2019
Do góry
Milka napisał(a)

....

gwiaździste

Mój eM ostatnio mnie pytal co to za drzewko takie ładne, był zdziwiony że to magnolia
Niedzielny ogród 10:51, 09 kwi 2019
Do góry
agla napisał(a)
W szerszej perspektywie

Bardzo ładnie, ja też co chwile przesadzam i ruszam te same rabaty więc psychiatra miałby co robić jeszcze eM nie dzwonił na szczęście
Tajemniczy Ogród 10:49, 09 kwi 2019

Do góry
Ach te fotki... Choć zamiast marudzenia, powinnam wreszcie zgłębić kiedyś te tajemnice ambitnej fotografii, typu głębia ostrości A narazie pozostaje prymitywny manual
Obsadziłam sobie w miejscach newralgicznych kilka doniczek i czuję wiosnę w trakcie picia moich ulubionych kawek Choć każdy wychodzący kiełek również wzbudza moje okrzyki zachwytu. Na małych rabatkach frontowych zaczynają kwitnąć tulipany i szachownice cesarskie - zachwyciłam się ich subtelnym wdziękiem i naturą lekko dziką jakże pasującą do mojego dzikiego ogrodu Na pewno dosadzę więcej jesienią.

Japoński ogród Reni i Matiego 10:16, 09 kwi 2019

Do góry
Tak Irenko to odmiana pendula. Pisałam o nim u Ciebie na wątku

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 10:11, 09 kwi 2019

Do góry
Anitka napisał(a)

Cudny kącik!!!
Eonium śliczne, muszę takie zdobyć, zawsze mi się podobało ale nie trafiłam nigdzie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies