Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:57, 18 lis 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ja też Wprawdzie nie znalazłam tej idealnej, ale muszę spróbować różnych, żeby przekonać się, co mi pasuje...

Ja przekopujac po raz n-ty ogród jesienią tez tak stwierdziłem, że człowiek musi wszystkiego spróbować by wiedzieć co chce mieć w ogrodzie A i tak nigdy do ideału nie dojdzie Ale zabawy z lopatą nic nie zastąpi
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:00, 18 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Czyli jednak będzie kamasja No tyle propozycji było, że znów masę bylin poznałem

Ja też Wprawdzie nie znalazłam tej idealnej, ale muszę spróbować różnych, żeby przekonać się, co mi pasuje...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 15:36, 18 lis 2014

Do góry
Czyli jednak będzie kamasja No tyle propozycji było, że znów masę bylin poznałem
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:38, 17 lis 2014

Do góry
PODDAJĘ SIĘ ...... chciałam każdemu z osobna...bardzo, bardzo podziękować za każdy wpis, za każdą literkę..za wszytko.... ale nie mam szans, bo kolejną nockę przesiedzę na klawiaturze.... chłop mnie eksmituje z łózka.. będę spać na podłodze obok psa.. pies też chrapie wiec kiepska zamiana
Dziękuję wszystkim.
Z niektórych wpisów się uśmiałam..
konkurencja z zieloności trawnika.. odpadam Sebek w przedbiegach z Martą. Mój trawnik w niektórych miejscach (robiony etapami co roku po trochu) już się zestarzał i od 2 lat ciągle coś stoi na przeszkodzie by go potraktować na dwuliścienne, kostrzewa ta brzydka mi go zaatakowała (każdy atakuje wcześniej czy później) i jeszcze koziółki czy jak im tam. O piesiu sikającym po damsku nie wspominam. Ale zielonym do góry jest... błoto się nie nosi do chałupy

Mariusz - niestety nie podali, że lotosa mam od Ciebie... naprawdę mówiłam..... a gdzie można go kupić, powiedziałam , że sklepy internetowe sprzedają.. i ten fragment użyli w programie. Gropius był architektem, odważnym architektem na swoje czasy.. i faktycznie jego ulubionym kolorem był kolor wielobarwny i uważał, że w architekturze są ciągłe zmiany, bo architektura nigdy nie jest dziełem skończonym... Chłop miała racje w architekturze i tak samo jest w ogrodach. Super za przypomnienie tego twórcy Mało tego uczył że należy iść swoją drogą twórczą, należy eksperymentować i tworzyć swoje a nie kopiować. Tylko tak można stworzyć coś nowego.
Tak się zastanawiam czytając wpisy.. większość forum dąży do ogrodu perfekcyjnego, zgodnego z dekalogiem, uporządkowanego, nie za dużo kolorów, nie za dużo gatunków... U mnie dekalog Danusi wisi na ścianie. Jednak mój ogród jest zaprzeczeniem całego dekalogu..No prawie całego.. jak coś pada to nie płaczę, tylko mam miejsce na nowe I tego się trzymam z pełnym przekonaniem i konsekwencją. Skąd w takim razie te pochwały i gratulacje????? Wcale nie sugeruję tu obłudy z Waszej strony. Rozważam to tylko z punktu typowo psychologicznego, socjalnego i takich tam dziedzin obcych mojemu wykształceniu.
Hmmm bo może fajnie pooglądać takie coś na co się nigdy nie zdecydujemy u siebie??? Przyznaję się, często mam zgrzyt zębów patrząc co narobiłam.. .... a czasami od razu idzie w ruch łopata Szkoda moich zębów..
Tak czy siak dziękuje wszystkim i mam nadzieję, że ząbki zostały sie u Was na swoim miejscu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:40, 17 lis 2014

Do góry
Sebek, co raz bliżej świąt, i im bliżej świąt tym większy optymizm,
Najgorszy miesiąc już prawie za nami. Teraz już będzie tylko lepiej. Ośmierci oczywiście nie rozmawiamy.
Roślinki wstaną do życia wiosną!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:23, 17 lis 2014

Do góry
Na razie mamy piękną jesien i cieszmy się nią póki nie ma mrozu w dzień ani śniegu czy lodu na ulicach i chodnikach Zawsze trzeba widzieć światełko w tunelu, a może to nie pociąg jedzie?

Spadam do angielskiego - ten powoduje na mojej twarzy smuteczek, ale o tym można by pisać i pisać, a czasu na to brak Macham do zaglądających!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:16, 17 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wpadłam podejrzeć, a tu już o choince mowa. Widziałam przypadkiem Madżenki piny. Też święta i zima. Biała. Sebek też o choince rozprawia. Tak właściwie czas zacząć myśleć o dekoracjach, bo tylko miesiąc został

Dokładnie U mnie głowa zajęta wieloma sprawami - codziennymi i niecodziennymi - te drugie niestety negatywne, ale jestem dobrej myśli Ot niepoprawny optymista, ale nauczyłem się dystansu do siebie i mojego otoczenia i jakoś jest mi łatwiej - także weltschmerz ani inna jesienna depresja mnie nie łapie A myśl o świętach, szukaniu prezentów, robieniu wiankow i innych dekoracji, a nawet sprzątaniu domu by jak zawsze doprowadzić go do perfekcji powoduje u mnie uśmiech na twarzy - w końcu każdy dzień zbliża nas do świąt W oryginale - czyli filmie "Nigdy w życiu" owa Tosia mówiła o śmierci, ale osoby wrażliwe na zbliżającą się porę roku mogłyby poczuć się jeszcze bardziej smutne gdyby to przeczytały, wiec nie napiszę o tym Nigdy w życiu!
Ogród u stóp klasztoru 20:37, 17 lis 2014

Do góry
Viola napisał(a)

Masz rację, ziemia jest jeszcze ciepła, to po co czekać; ja też poszukam korzonków na moich tawułach, pewnie też jest ich masa A niepodlewanie ogrodu to luksus, ja jeszcze muszę na to poczekać bo u mnie wszystko małe - dopomina się: pić, pić...

Viola każdy ma inną ziemię . moja glina akurat dobrze trzyma wilgoć a ja nienawidzę podlewania .
glebę pod róże jak teraz przygotujesz to będziesz mieć spokój na wiosnę

bdan napisał(a)
Alinko proszę o pomoc w wyborze drzew, u mnie na stronie 186

tyle doradców ..ale też swoje pięć groszy wtrąciłam

07_Rene napisał(a)
Róże piękne pokazujesz Bonica świetnie wygląda. Utwierdzam się w jej wyborze do mnie. Ostróżkom nie mogę się nadziwić, bo moje kipły zupełnie. Widać masz dobrą ziemię przy różach skoro tak wystrzeliły po wsadzeniu

oby zimę przetrzymały , nie mam do nich szczęścia ,ale widocznie dobrą ręką dałaś że aż teraz zakwitły.

Milka napisał(a)
Alinko, no toś sobie wymyśliła robótkę! przed ogródek i wgłębnik!
będę podpatrywac i doradzać, o ile na coś te rady się zdadzą
te róże jeszcze kwitną, bo wyjątkowo piękne

Nic już Irena z doradztwa bo rabata przy wgłębniku już przerobiona .ja to szybciej robię niż myślę . wywalone rozplenice a wsadzone carexy bronze curls + żurawka marmelade ..wyszło fajnie . zadowolona jestem . fotki dopiero jak wyjdzie słońce ..tylko wychodzi jak ja w pracy

Gabriela napisał(a)
Zaglądam, co tam pod klasztorem słychać. Spodziewałam się róż, skoro i u mnie kwitną w najlepsze.

własnie dzisiaj obcięłam wszystkie pączki bo szara pleśń sie chwyciła . szkoda pędów tym dziadostwem zainfekować na zimę

e=babka napisał(a)]

I skąd ja to znam głaski dla słodkiej cwaniary

Ola pozdrowienia dla miłej psiary ...

Mala_Mi napisał(a)
Sobie ciut wędruję do tyłu... i czytam, że rewolucji ciąg dalszy.
Ścieżka z frontu fajnie wygląda.. i tak jak Sebek zauważyłam, że trawka już pięknie zielona.
Przetacznikowiec apollo- jest zajefajny.. jednoroczny??
I piesa po operacji.. mam nadzieję, że nic poważnego i będzie żyłą długo i zdrowo.

piesa miała ropomaciczne zapalenie , wszystko ma usunięte , było poważnie .
przetacznikowiec ? chyba go w programie u ciebie widziałam ...czy sie mylę . to bylina . trawka na ścieżce już dwa razy skoszona od razu się zagęściła .

Urszulla napisał(a)
Alinko, wspaniałe kolory u Ciebie i czytam że działasz po trochu a do przodu U mnie stagnacja na całego. Taki mam trochę zamotany tydzień pracy, ostatnio ciągle w weekendy z przeziębieniami walczę. Dzisiaj tylko met łopatą zruszyłam i posadziłam kwiatostany rozchodnika Twojego. Będzie znowu go więcej, bo go lubię

Ulka najgorzej to jak praca pochłania dużo czasu , ogród ma być przyjemnością a nie przykrym obowiązkiem . na wiosnę ruszysz z kopyta

Marzena2007 napisał(a)
Cudownie płomienna jesień u Ciebie!

Madżen pozdrawiam i buziaka ślę . mam nadzieję że spotkamy się na nartach

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:29, 17 lis 2014

Do góry
Wpadłam podejrzeć, a tu już o choince mowa. Widziałam przypadkiem Madżenki piny. Też święta i zima. Biała. Sebek też o choince rozprawia. Tak właściwie czas zacząć myśleć o dekoracjach, bo tylko miesiąc został
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:58, 17 lis 2014

Do góry
Mi też nie działa, jeszcze raz poprosimy link

Edit - juz znalazłem
Po prostu ogród... 17:56, 17 lis 2014

Do góry
O jeżu malusienki - za krótko mieszkam w Katowicach by Was zrozumieć Ale macham mocno!
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:30, 17 lis 2014

Do góry
Aniu, oglądając byłem w szoku - i nawet nie pod wpływem ogrodu, który oglądam od początku, ale tego w jakim stanie jest utrzymany - kanciki, wzruszona ziemia, brak chwastów, rośliny przyciete - a tak wielkiego trawnika chyba nikt piękniejszego nie ma - chyba, że z Zieloną Martą w pojedynku staniecie Macham
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:50, 16 lis 2014

Do góry
Borbetka - rozumiem Cię doskonale... w niedzielę rano śmierć budzikom

Madżen - ja większego ogrodu już nie chcę.. ale z gumy mógłby być

Babka - za buziaki i pochwały dziękuję.. i za fajny cytat co masz w stopce też ... jakie to prawdziwe. Iryski sadziłam wiosną Ale w pierwszym sezonie nie kwitły.. poszły w liście, ale za to w kolejnym roku nie mogłam uwierzyć, że posadziłam 5 mikro kłączy, co się mieściły w kopertę.

Gabrysiu - nie przesadzaj... byłaś u mnie wiec wiesz, że są pikniejsze ogrody.. ale miły komplement. Eskimo ma jedną wadę... nie pachnie. Chociaż na niektórych stronach podają, że pachnie ale to ściema.

Kasiek - ja się nigdzie nie pomyliłam.. to montażyści.... nazwy szyły do kajeciku redaktora, operator kamery kręcił... i coś się nie zgrało Jakbym nazwy nie znała to bym powiedziała, że nie wiem.. lub sprawdziła w moim katalogu. Nie wolno ludziom sprzedawać kitu.. potem pójdą kupić i będzie ZONG jak urośnie i zakwitnie.

Grażynko - dziękuję.. i przyspieszam, bo faktycznie do rana zejdzie.

Asiu K_Z - okno teraz byłoby większe... jak i byłaby piwniczka... ale na etapie budowy jeszcze nie byłam ogrodniczka Dziękujemy za pozdrowienia.

Agnieszko - a jaka ja będę dumna jak pokażą Twój ogród Pierś od razu kilka rozmiarów więcej osiągnie... i to wcale nie od Snikersów

Aniu Tre - bo Ty i ja lubimy takie kolorowe rabaty... wszystkie kolory tęczy..

Toszka - jadę po kolei od tyłu i dziękuję za kibicowanie, po raz pierwszy stwierdzam 1000%, że te kibicowanie Wasze bardzo mi pomaga przełamać stresa i doła.. patent z drabiną obiecuję pokażę jutro.. a raczej opiszę.. pamiętam..

Sebek - a w paczce od Mikołaja będzie rózga.... ale jesteś grzeczny to może tka źle nie będzie

Gocha - lotos przepiękny, zgadam się w zupełności i nie zaprzeczam.. dlatego robię dla niego wyjątek i szarpię się z nim zimą.. nie mam gdzie przechowywać..

Joku - już napisałam i powtarzam, bo w natłoku postów może zaginać.. niskie iryski zostają.. dumam jak ich dać więcej.. tzn co wyciepać by zrobić miejsce

Dla Babki foto.... iryski sadzone w 2011 .. 5 mikro kłączy... w tym jedno zgniło... a tak w 2012.. teraz też byłoby ich więcej, ale nie mam czasu by je przesadzić .. irysy tego potrzebują by ładnie kwitnąć.

Lecę w kulki... 23:12, 16 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Som zdjęcia I jam zwykle zakochałem się we wszystkich i w każdym z osobna A zamiana kulek liściastych i szybko się czochrających na nowe bardzo udana Mi też się marzyła wymiana wierzb na coś innego, ale chyba musiałyby się złamać by to było możliwe... Choć w sumie to da się załatwić

Sebku...nie ukrywam, że ta zmiana nie była mi na rękę...
Sadząc wierzby...wiedziałam, że będą miały różne warunki wzrostu, ale liczyłam, że się uda...
Na pięć wierzb...dwie rosły w pełnym słońcu, jedna w półcieniu, dwie w cieniu.To spowodowało, że zaczęły się dysproporcje...Te w słońcu rosły pięknie i nie chorowały...te w cieniu wolniej i chorowały.
W końcu wypadła mi środkowa...i cały zamysł wziął w łeb.
One mi się bardzo podobały w tym miejscu...no ale nie zawsze można mieć to co się chce...Naprzeciwko wierzb mam posadzone właśnie szmaragdy na pniu, mimo różnic w nasłonecznieniu, nie ma takich problemów. Ułatwiłam sobie życie...
Tęsknię za nimi...ale się szybko pocieszyłam...

Tej jesieni obchodzą roczek

A dawno temu....było tak......

Za to zimą teraz nie już tu tak pusto...
i rzadsze cięcie...

Ogród niby nowoczesny ale... 21:31, 16 lis 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)

Sebek, za rok zmienisz Bo ja rok czasu zastanawiam się co ma wisieć...już prawie przyzwyczaiłam się do pustej ściany

Najpierw myślałam o napisach:
http://www.pinterest.com/Magda3423/plakat/

potem na myśl przyszły klimaty botaniczne:

http://www.pinterest.com/pin/337910778262579942/

http://www.pinterest.com/pin/337910778262579939/

Aż w końcu...siedziałam sobie na plaży i bawiłam się aparatem z dużym obiektywem...i wyszło co wyszło

Ja właśnie mam takie napisy-sentencje - wyglądają dobrze, ale Twoje kamienie powalają Jakbyś chciała zobaczyć moje to wyślę fotkę na PW albo tutaj wgram na chwilę - tylko daj cynk Zdecydowałem się na nie... w jeden dzień - bo marzyłem Nowym Jorku, ale dwie stówy musiałbym wyłożyć - never ever Myślałem też o...kffiatkach (jak na ogrodnika przystało! ), ale wolę żywe - dziś nawet sobie dwa z promocji kupiłem
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:50, 16 lis 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Czego się nie robi dla królowej kwiatów!
Fajnie, że tu zajrzałam

Jak miło że zajrzałaś

Bogdzia napisał(a)
Też sie dokształciłam z kulkowania , stosowac nie bede ale przynajmniej wiem o co chodzi. Pozdrówka.

Bogdziu ,my sie tez wzajemnie dokształcamy

ewsyg napisał(a)
Moja Baroneze też była wysoka i też ją wczoraj ciachnęłam, wszystkie ciachnęłam

Ja ciachnę tylko wielkokwiatowe Teraz będę się 5 razy zastanawiała,zanim coś skrócę

jula81 napisał(a)
Witam serdecznie. Bardzo spodobal mi sie pomysl z kulkowaniem roz pozdrawiam niedzielnie. ogrod piekny masz .

Witam sąsiadkę Grupa podkarpacka rośnie

Sebek napisał(a)
Swoje The Fairy tez będę kulkowac - a co! Danusia juz kilka lat kulkuje róże i efekt jest świetny

My zawsze za Danusią z opóźnieniem,ale lepiej późno niz wcale

iwonadm napisał(a)
Renatko dokupiłam kilka róż zobacz na odmiany u mnie

Piękne kupiłaś i za taką cenę....

Miejsko & sielsko 19:49, 16 lis 2014

Do góry
quote=Sebek napisał(a)]Perfekcjonistka

Pedantka

jazzy napisał(a)

Pięknie! Po prostu miodzio!
Ja też będę miała sosnę

Będziemy sobie razem oglądać i podziwiać.
Swoją sosnę uwielbiam Twoją przyszłą też

Magda_ napisał(a)
aż słońce wyjrzało po tym co zrobiłaś

Madziu, przynajmniej efekt utrzymywał się co najmniej z dwie godziny.
Dziś wszystko zasypane

Marzena2007 napisał(a)
Jak Ty to wyczyściłaś? Masz odkurzacz ogrodowy?

Wpierw miotełką, potem miotłą, grabiami, pazurkami…
Czy odkurzacz ogrodowy poradzi sobie z igłami?
Jak tak to ja jutro po niego pojadę

Sąsiadce dam fakturę

nicol21 napisał(a)
Wow! Ale tych igieł było! Na pierwszy rzut oka pomyślałam że to błoto i się nawet zastanowiłam skąd tyle błocka Ci się w ogródku zrobiło.
A ty tak potem igiełka po igiełce z tych kamyków wybierałaś czy może miotełką ?
Super efekt. Ale widzę, że praire fire też tylko lekko wybarwiona u Ciebie. Ale ładniutkie krzaki masz! Będziesz je chowaćna zimę czy zostawiasz na mrozy?

Sądziłam, że trawsko będzie rude jesienią. Końce ma jedynie super pomarańczowe, takie fluorescencyjne … i tak ją lubię. Okrywać nie będę.
Posprzątałam miotełką i własnymi rękami. Dojdę do perfekcji z tym sprzątaniem zanim ów modrzew całkowicie zrzuci igły.
Koszmar, odechciewa się…

Ewkakonewka napisał(a)
O ludzieee to faktycznie sypnęło brrr no nie zazdroszczę bo każde grabienie liści przy sprzątaniu tego się chowa !!! Oczywiście efekt końcowy perfekt. W korze zostawiasz tak jak chyba Sebek radził?
W komplecie jesteście już w domu? Buziak

Jesteśmy w komplecie. Strasznie się cieszę!

Modrzew to dopiero się rozkręca. Z rabatek również powyciągam, nie wiem jeszcze jak ale wyciągnę….
Najwyżej wykopię rośliny… wytrzepię i do ziemi
Korę będę musiała wymienić, kamyki…

Grabienie liści to przyjemność przy tej mojej udręce, ech!

ela_z napisał(a)

Ale to chyba nie u Ciebie
Poszłaś do sasiadow zdjecia balaganu robic, zeby efekt byl lepszy ;P

Pozdrawiam

ELcia, sąsiedzi… powinni być w bezpiecznej odległości bo dziś wrrrrr 

Ściskam serdecznie

quote=BusyBee napisał(a)]Nie do pozazdroszczenia te igiełki spadające wszędzie.....ale efekt po sprzątaniu - mistrzostwo! Też zapytuję- tylko miotełka i grabki??? Ja bez odkurzacza nie wiedziałabym jak zacząć...

efekt był ulotny, dziś podobnie. Użyto narzędzi
Buziaki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:19, 16 lis 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
No to fajnie Ja nie muszę wiele w choince zmieniać bo biało zieloną miałam Nie powieszę tylko zielonegoA gwiazdki na trawniku będą ?

Jeśli nie będzie śniegu to obowiązkowo Najgorsze jest to, że zajęcia kończę po południu 23 grudnia... Będę miał niezły maraton A może dzień rektorski nam zrobią? A potem dwa tygodnie wolnego Ahhh, byle do Świąt
Ogród cioci czyli ciociogród :) 18:19, 16 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ewa - w tym roku Gosia posadziła pewnie dwa razy tyle Czekamy na maj przyszłego roku! I na czerwiec, bo wtedy różyczka panująca na forum będzie pokazywać swoje "owoce"

Dosadziłam sporo ale zeszłorocznego cebulki malusie i nie wiem czy zakwitną
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 14:57, 16 lis 2014

Do góry
Swoje The Fairy tez będę kulkowac - a co! Danusia juz kilka lat kulkuje róże i efekt jest świetny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies