PODDAJĘ SIĘ ...... chciałam każdemu z osobna...bardzo, bardzo podziękować za każdy wpis, za każdą literkę..za wszytko.... ale nie mam szans, bo kolejną nockę przesiedzę na klawiaturze.... chłop mnie eksmituje z łózka.. będę spać na podłodze obok psa.. pies też chrapie wiec kiepska zamiana
Dziękuję wszystkim.
Z niektórych wpisów się uśmiałam..
konkurencja z zieloności trawnika.. odpadam
Sebek w przedbiegach z Martą. Mój trawnik w niektórych miejscach (robiony etapami co roku po trochu) już się zestarzał i od 2 lat ciągle coś stoi na przeszkodzie by go potraktować na dwuliścienne, kostrzewa ta brzydka mi go zaatakowała (każdy atakuje wcześniej czy później) i jeszcze koziółki czy jak im tam. O piesiu sikającym po damsku nie wspominam. Ale zielonym do góry jest... błoto się nie nosi do chałupy
Mariusz - niestety nie podali, że lotosa mam od Ciebie... naprawdę mówiłam..... a gdzie można go kupić, powiedziałam , że sklepy internetowe sprzedają.. i ten fragment użyli w programie.

Gropius był architektem, odważnym architektem na swoje czasy.. i faktycznie jego ulubionym kolorem był kolor wielobarwny

i uważał, że w architekturze są ciągłe zmiany, bo architektura nigdy nie jest dziełem skończonym... Chłop miała racje w architekturze i tak samo jest w ogrodach. Super za przypomnienie tego twórcy

Mało tego uczył że należy iść swoją drogą twórczą, należy eksperymentować i tworzyć swoje a nie kopiować. Tylko tak można stworzyć coś nowego.
Tak się zastanawiam czytając wpisy.. większość forum dąży do ogrodu perfekcyjnego, zgodnego z dekalogiem, uporządkowanego, nie za dużo kolorów, nie za dużo gatunków... U mnie dekalog Danusi wisi na ścianie. Jednak mój ogród jest zaprzeczeniem całego dekalogu..No prawie całego.. jak coś pada to nie płaczę, tylko mam miejsce na nowe

I tego się trzymam z pełnym przekonaniem i konsekwencją. Skąd w takim razie te pochwały i gratulacje????? Wcale nie sugeruję tu obłudy z Waszej strony. Rozważam to tylko z punktu typowo psychologicznego, socjalnego i takich tam dziedzin obcych mojemu wykształceniu.
Hmmm bo może fajnie pooglądać takie coś na co się nigdy nie zdecydujemy u siebie??? Przyznaję się, często mam zgrzyt zębów patrząc co narobiłam.. .... a czasami od razu idzie w ruch łopata

Szkoda moich zębów..
Tak czy siak dziękuje wszystkim i mam nadzieję, że ząbki zostały sie u Was na swoim miejscu