Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

babka 21:51, 14 lis 2014

alinak napisał(a)

BABKA ----Ola pies to 5 członek rodziny . a ten już jest z nami 9 lat ,ale ma takie figlarne oczy , gra nimi jak aktorka . potrafi mnie urobić wzrokiem , zwłaszcza jak usłyszy komendę kojec ...oj umie grać .

I skąd ja to znam głaski dla słodkiej cwaniary
Mala_Mi 17:07, 15 lis 2014

Sobie ciut wędruję do tyłu... i czytam, że rewolucji ciąg dalszy.

Ścieżka z frontu fajnie wygląda.. i tak jak Sebek zauważyłam, że trawka już pięknie zielona.

Przetacznikowiec apollo- jest zajefajny.. jednoroczny??

I piesa po operacji.. mam nadzieję, że nic poważnego i będzie żyłą długo i zdrowo.
Urszulla 17:32, 15 lis 2014

Alinko, wspaniałe kolory u Ciebie i czytam że działasz po trochu a do przodu U mnie stagnacja na całego. Taki mam trochę zamotany tydzień pracy, ostatnio ciągle w weekendy z przeziębieniami walczę. Dzisiaj tylko met łopatą zruszyłam i posadziłam kwiatostany rozchodnika Twojego. Będzie znowu go więcej, bo go lubię
Madzenka 20:06, 15 lis 2014

Cudownie płomienna jesień u Ciebie!
alinak 20:37, 17 lis 2014

Viola napisał(a)

Masz rację, ziemia jest jeszcze ciepła, to po co czekać; ja też poszukam korzonków na moich tawułach, pewnie też jest ich masa A niepodlewanie ogrodu to luksus, ja jeszcze muszę na to poczekać bo u mnie wszystko małe - dopomina się: pić, pić...

Viola każdy ma inną ziemię . moja glina akurat dobrze trzyma wilgoć a ja nienawidzę podlewania .
glebę pod róże jak teraz przygotujesz to będziesz mieć spokój na wiosnę

bdan napisał(a)
Alinko proszę o pomoc w wyborze drzew, u mnie na stronie 186

tyle doradców ..ale też swoje pięć groszy wtrąciłam

07_Rene napisał(a)
Róże piękne pokazujesz Bonica świetnie wygląda. Utwierdzam się w jej wyborze do mnie. Ostróżkom nie mogę się nadziwić, bo moje kipły zupełnie. Widać masz dobrą ziemię przy różach skoro tak wystrzeliły po wsadzeniu

oby zimę przetrzymały , nie mam do nich szczęścia ,ale widocznie dobrą ręką dałaś że aż teraz zakwitły.

Milka napisał(a)
Alinko, no toś sobie wymyśliła robótkę! przed ogródek i wgłębnik!
będę podpatrywac i doradzać, o ile na coś te rady się zdadzą
te róże jeszcze kwitną, bo wyjątkowo piękne

Nic już Irena z doradztwa bo rabata przy wgłębniku już przerobiona .ja to szybciej robię niż myślę . wywalone rozplenice a wsadzone carexy bronze curls + żurawka marmelade ..wyszło fajnie . zadowolona jestem . fotki dopiero jak wyjdzie słońce ..tylko wychodzi jak ja w pracy

Gabriela napisał(a)
Zaglądam, co tam pod klasztorem słychać. Spodziewałam się róż, skoro i u mnie kwitną w najlepsze.

własnie dzisiaj obcięłam wszystkie pączki bo szara pleśń sie chwyciła . szkoda pędów tym dziadostwem zainfekować na zimę

e=babka napisał(a)]

I skąd ja to znam głaski dla słodkiej cwaniary

Ola pozdrowienia dla miłej psiary ...

Mala_Mi napisał(a)
Sobie ciut wędruję do tyłu... i czytam, że rewolucji ciąg dalszy.
Ścieżka z frontu fajnie wygląda.. i tak jak Sebek zauważyłam, że trawka już pięknie zielona.
Przetacznikowiec apollo- jest zajefajny.. jednoroczny??
I piesa po operacji.. mam nadzieję, że nic poważnego i będzie żyłą długo i zdrowo.

piesa miała ropomaciczne zapalenie , wszystko ma usunięte , było poważnie .
przetacznikowiec ? chyba go w programie u ciebie widziałam ...czy sie mylę . to bylina . trawka na ścieżce już dwa razy skoszona od razu się zagęściła .

Urszulla napisał(a)
Alinko, wspaniałe kolory u Ciebie i czytam że działasz po trochu a do przodu U mnie stagnacja na całego. Taki mam trochę zamotany tydzień pracy, ostatnio ciągle w weekendy z przeziębieniami walczę. Dzisiaj tylko met łopatą zruszyłam i posadziłam kwiatostany rozchodnika Twojego. Będzie znowu go więcej, bo go lubię

Ulka najgorzej to jak praca pochłania dużo czasu , ogród ma być przyjemnością a nie przykrym obowiązkiem . na wiosnę ruszysz z kopyta

Marzena2007 napisał(a)
Cudownie płomienna jesień u Ciebie!

Madżen pozdrawiam i buziaka ślę . mam nadzieję że spotkamy się na nartach

marzena 20:58, 17 lis 2014

jeszcze kwitną róże ? bardzo ładnie się prezentują a to przecież późna jesień, tylko aura tego roku jakaś inna...
u mnie nic z takich widoków, nie kwitną już, ale chyba muszę się nimi bardziej zająć w przyszłym roku...
alinak 22:14, 17 lis 2014

Marzena już koniec pościanałam wszystkie końcówki bo szara pleśń zajęła , szkoda pędów zainfekować , bo zima przed nimi . to fotki z tamtego wtorku .
tydzień i wszystko się zmieniło . liście opadły , mgła , siąp . takiej jesieni NIE LUBIĘ ..
dlatego na przekór LETNIE RÓŻE . dzisiaj QUEEN OF SWEDEN

Rench 22:38, 17 lis 2014

alinak napisał(a)

Pięknie u Ciebie,jak dla mnie i przed rewolucjami i po

Czy to coś niebieskie, wysokie na fotce, to przetacznik ? strasznie wielki
Rench 22:42, 17 lis 2014

Kurka, ja QUEEN OF SWEDEN nie mam,jak to możliwe...?
alinak 22:57, 17 lis 2014

Reniu to przetacznikowiec ...coś większego. a królową Szwecji kupuj bo piękna , jednak nie spodziewaj się od razu spektaklu . rozrasta sie dopiero po 3 latach ładnie ...ale z drugiej strony ..że ty jeszcze nie masz ?????