No to zazdroszczę ci tego sznurka Ewuś i tych kolegów, co nie wiedzieli, co ze sznurkiem począć. Ja dziś kupiłam dwa słomkowe podkłady do wianków. Najwyżej owinę wstążeczką.
Faktycznie w ogrodzie robi się smutno i zimno. I nieciekawie. Złota jesień już przeminęła, ... czas przygotowywać ozdoby na święta. Te czasochłonne trochę czasu wymagają
No i trzeba nadrobić czytanie wątków
Iwonko sznurek dostałam od kolegi, bo nie taki ktoś mu kupił i ktoś inny nie wiedział co z nim i w ogóle po co to na co i wymyślili, że jak coś jest do niczego to mi go dadzą!!! i ja coś z niego wydumam
i mieli rację
Poszukam moje bombki z tamtego roku to jutro też wrzucę, bo jakby kwiatków brak i szaroburość mało ogrodowa I już powoli czaję się do choinek, ale to na tą samą modłę co wianki
Aaaa i wykopałam zdjęcia stare i nie mogę uwierzyć jak się zmieniło dookoła domu, jednak nie pamięta się tylu rzeczy Wrzucę w wolnym czasie
Witaj Agatko, masz rację, że to wielka satysfakcja z własnoręcznie robionych dekoracji. Co roku robię jakąś ozdobę z dziećmi. Albo kupujemy jedną wyjątkową rzecz na choinkę. Po kilku latach fajnie się wspomina te drobiazgi.
Te zielono kremowe pasują mi obecnie, bo niestety mam zieleń w salonie. W jadalni i kuchni już spokojniej, beż i grafit. W przyszłym roku malowanie salonu, to wreszcie będę mogła odetchnąć spokojnymi kolorami A M zachwyca się zielenią, a ja mu zapowiedziałam, że od przyszłego roku już nie będzie zieleni, niech sobie tak pomaluje pokój służbowy, jak tak bardzo lubi
U nas w tym roku każda klasa ma zrobić 3 bombki na szkolną choinkę. Dziś dzieciaki z szóstej klasy pokazywały mi takie cuda z papieru i uczyły mnie składać kartki: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2529-dekoracje-na-boze-narodzenie-2012?page=50
A ja wzięłam dziś do pokazania moje bombki do klasy. Niestety, to nie jest praca na 1 godzinę, więc dziewczyny zaplanowały porobić w domu, ja tylko pokazałam, jak robić. Ciekawa jestem, co uda im się wykonać.
Joasiu, tą złotą robiłam młodemu, bo za króla robił przy złobku i potrzebne było złoto. Długo się zastanawiałam, jak zrobić złoto i wpadłąm, ze może być złota kulka.
Czy to twój ulubiony świąteczny kolor?
Ten wianuszek mi sie podoba najbardziej, choć krata szkocka by się przydała do niego
Ewa, skąd wzięłaś taki fajny sznurek ?
Ja swoje wianki wstążką chyba owinę.
U mnie wprawdzie kraty szkockiej niet, ale bombki zielono - czerwone zrobiłam. Zapraszam na rekonesans do mnie
Masz rację Iwonko, nie lubi za dużo wody
A na te cudne bombki cały czas się gapię. I wypatrzymałam taką złotą ... ale piękna!
A na parapecie to co tam masz Iwonko?
Oj tak, bez prądu dzieci kreatywne się robią I w chińczyka można pograć ...
Co do bombek, to z młodym i córcią robiliśmy jeszcze bombki decupage, ale tamte wszystkie poszły do szkoły. Robiliśmy je hurtem, a młodego duma rozpierała, że takie fajne wyszły.
W tym roku planuję produkcję srebro, beż, grafit. Mam nadzieję, ze odpowiednie kolory wstążek dostanę