Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 22:25, 27 lis 2014

Na parapecie są choinki mojej córci lepione z makaronu. Też fajna ozdoba Jutro zrobię fotki i wstawię do dekoracji na Boże Narodzenie
JoannA 22:31, 27 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Na parapecie są choinki mojej córci lepione z makaronu. Też fajna ozdoba Jutro zrobię fotki i wstawię do dekoracji na Boże Narodzenie

Takie choinki z makaronu robi moja 9-letnia siostrzenica w szkole.
Niesamowite jakie piękne ozdoby świąteczne robią dzieciaczki w szkole.
Iwk4 22:34, 27 lis 2014

JoannA napisał(a)

A na te cudne bombki cały czas się gapię. I wypatrzymałam taką złotą ... ale piękna!
A na parapecie to co tam masz Iwonko?

Joasiu, tą złotą robiłam młodemu, bo za króla robił przy złobku i potrzebne było złoto. Długo się zastanawiałam, jak zrobić złoto i wpadłąm, ze może być złota kulka.
Czy to twój ulubiony świąteczny kolor?
kitek81 22:34, 27 lis 2014

ale cudniaste bombki! podziwiam Wasze zdolności, talenty i chęci!
Agatan24 22:38, 27 lis 2014

Ja też mam taką choinkę z makaronu jest śliczna, nie do pomyślenia że da się zrobić takie cuda z takich prostych ogólnie dostępnych rzeczy i nie trzeba płacić kokosów żeby ładnie udekorować dom, a jaka satysfakcja że dekoracje są wykonane własnoręcznie.
Iwk4 22:39, 27 lis 2014

JoannA napisał(a)

Takie choinki z makaronu robi moja 9-letnia siostrzenica w szkole.
Niesamowite jakie piękne ozdoby świąteczne robią dzieciaczki w szkole.

U nas w tym roku każda klasa ma zrobić 3 bombki na szkolną choinkę. Dziś dzieciaki z szóstej klasy pokazywały mi takie cuda z papieru i uczyły mnie składać kartki:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2529-dekoracje-na-boze-narodzenie-2012?page=50
A ja wzięłam dziś do pokazania moje bombki do klasy. Niestety, to nie jest praca na 1 godzinę, więc dziewczyny zaplanowały porobić w domu, ja tylko pokazałam, jak robić. Ciekawa jestem, co uda im się wykonać.
Agatan24 22:41, 27 lis 2014

Ja czekam na Twoje grafitowe bombki pasowały by mi takie do domu
Iwk4 22:49, 27 lis 2014

kitek81 napisał(a)
ale cudniaste bombki! podziwiam Wasze zdolności, talenty i chęci!

Kasiu, taką ty byś też potrafiła zrobić, zobacz:
http://www.youtube.com/watch?v=swwkE73-a7k
Iwk4 22:57, 27 lis 2014

Agatan24 napisał(a)
Ja też mam taką choinkę z makaronu jest śliczna, nie do pomyślenia że da się zrobić takie cuda z takich prostych ogólnie dostępnych rzeczy i nie trzeba płacić kokosów żeby ładnie udekorować dom, a jaka satysfakcja że dekoracje są wykonane własnoręcznie.

Witaj Agatko, masz rację, że to wielka satysfakcja z własnoręcznie robionych dekoracji. Co roku robię jakąś ozdobę z dziećmi. Albo kupujemy jedną wyjątkową rzecz na choinkę. Po kilku latach fajnie się wspomina te drobiazgi.

Te zielono kremowe pasują mi obecnie, bo niestety mam zieleń w salonie. W jadalni i kuchni już spokojniej, beż i grafit. W przyszłym roku malowanie salonu, to wreszcie będę mogła odetchnąć spokojnymi kolorami A M zachwyca się zielenią, a ja mu zapowiedziałam, że od przyszłego roku już nie będzie zieleni, niech sobie tak pomaluje pokój służbowy, jak tak bardzo lubi
Luki 23:37, 27 lis 2014

No no bombeczki robią wrażenie, sporo przy nich pracy, ale za to ile satysfakcji
Strasznie spodobały mi się te bombki z kaszy na filmiku, świetny pomysł.