Joasiu, tą złotą robiłam młodemu, bo za króla robił przy złobku i potrzebne było złoto. Długo się zastanawiałam, jak zrobić złoto i wpadłąm, ze może być złota kulka.
Czy to twój ulubiony świąteczny kolor?
Ja też mam taką choinkę z makaronu jest śliczna, nie do pomyślenia że da się zrobić takie cuda z takich prostych ogólnie dostępnych rzeczy i nie trzeba płacić kokosów żeby ładnie udekorować dom, a jaka satysfakcja że dekoracje są wykonane własnoręcznie.
U nas w tym roku każda klasa ma zrobić 3 bombki na szkolną choinkę. Dziś dzieciaki z szóstej klasy pokazywały mi takie cuda z papieru i uczyły mnie składać kartki: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2529-dekoracje-na-boze-narodzenie-2012?page=50
A ja wzięłam dziś do pokazania moje bombki do klasy. Niestety, to nie jest praca na 1 godzinę, więc dziewczyny zaplanowały porobić w domu, ja tylko pokazałam, jak robić. Ciekawa jestem, co uda im się wykonać.
Witaj Agatko, masz rację, że to wielka satysfakcja z własnoręcznie robionych dekoracji. Co roku robię jakąś ozdobę z dziećmi. Albo kupujemy jedną wyjątkową rzecz na choinkę. Po kilku latach fajnie się wspomina te drobiazgi.
Te zielono kremowe pasują mi obecnie, bo niestety mam zieleń w salonie. W jadalni i kuchni już spokojniej, beż i grafit. W przyszłym roku malowanie salonu, to wreszcie będę mogła odetchnąć spokojnymi kolorami A M zachwyca się zielenią, a ja mu zapowiedziałam, że od przyszłego roku już nie będzie zieleni, niech sobie tak pomaluje pokój służbowy, jak tak bardzo lubi
No no bombeczki robią wrażenie, sporo przy nich pracy, ale za to ile satysfakcji
Strasznie spodobały mi się te bombki z kaszy na filmiku, świetny pomysł.