Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Iwk4 23:24, 27 lis 2014

Haniu, jutro na grochówkę wpadam. Mniam. A w domu u mnie nikt nie lubi.
monteverde 23:44, 27 lis 2014

Dobry pomysł z ta grochówką dawno już nie robiłam, trzeba zrobićpozdrówka
an_tre 11:44, 30 lis 2014

Haniu wpadłam się przywitać i życzyć miłej niedzieli
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Olili 13:03, 30 lis 2014

hanka_andrus napisał(a)
Edytko, byłam wieczorkiem u Ciebie, ale ty drewno jeszcze układałaś,
a ja, jeszcze tylko spacer zaliczę i lulu.

Dziś nic nie robiłam, ogłosiłam dzień lenia. Ugotowałam gar grochówki, i ma starczyć na 2 dni.
Jutro, jakąś pracę muszę wykonać przedświąteczną. Może adwentowy kalendarz? Na Fb widziałam Anula z naszego forum swemu synkowi zrobiła, na gałęzi pozawieszane kolorowe pakieciki z nr. Świetnie to wygląda. U mnie jest taki lniany z kieszonkami, chyba mus zmienić lub odmienić.

Kreatywnych pomysłów życzę.

Cuudny ten kalendarz!!
Mala_Mi 13:12, 30 lis 2014

Włóczę się w ten zimowy dzień po wątkach.... jabłuszka pięknie wyglądają w słoikach. Nic się nie zmarnuje
Widzę, że minęły Ci 4 lata na forum... fajnie, że jesteś Twój wątek jest bardzo mądry, taki ludzki... swojski... nieregularnie, ale lubię tu zaglądać.

monteverde 13:26, 30 lis 2014

hanka_andrus napisał(a)
Jutro Irenko? Kurczak pieczony na piwnej butelce z piwem i do tego dynia pieczona zamiast ziemniaków, i jakaś surówka, może być mizeria.
Samo sie piecze.

Haniu bardziej mi smakuje na butelce z pół wytrawnym winem, po piwie miałam lekką goryczkę a Ty?pozdrówka i buziole na 4 rocznicę, fajnie że jesteś
hanka_andrus 14:25, 30 lis 2014

Aniu-monte--Piwny kurczak mi nie przeszkadza, w ramach neutralizacji kieliszek białego winka,polecam.
Kochane Anie, dzięki za zauważenie mojej bytności na Ogrodowisku.
TYm bardziej się cieszę, bomój ogródek nie jest wymyślny w szczegóły dekoracyjne, ani w ekstra nasadzenia, ale widać, że po oglądaniu swoich perfektów, czymś trzeba się odstresować. No to lu do Hanusi!

Popatrzeć, że mogłoby być tak jak u mnie, ale coś w tym chyba jest. Lubimy wracać do natury. A u mnie....sama natura. Teraz już miesiąc rządzi się beze mnie.

Olii,na kalendarz adwentowy dla dziecków jest akurat pora, Prosty kijek i 24 pakuneczki, z 1 cukiereczkiem ,czekoladką, zelkiem, dużo nie trzeba, a umili dziecku to poranne ciemne wstawanie do obowiązków.

Miłego oczekiwania na BN. Za fiołeczka buziaczek!

bogumila 14:31, 30 lis 2014

Czytam przepisy i mądre rady...serdecznie pozdrawiam.
hanka_andrus 15:00, 30 lis 2014

Pobiegałam po wątkach, czas u siebie co naskrobać.

Dziś leniwy obiad: "podróbka" czulentu.
Podróbka, bo nie ma w garnku wołowiny, a tylko kacze skrzydełka. Ale ponoć autentyczny czulent, też nie zawsze miał w sobie wołowinę. Czasami gęsie lub kacze nóżki. Ważne,żeby w piecu dość długo siedział, 24 godziny w szabaśniku. Mój tak długo nie wytrzyma, po 3 godzinach wyjmuję.

Robię tę potrawę pierwszy raz, zobaczę jak mi wyjdzie. I czy rodzina zaakceptuje smakowo.

Przepis od Magdy Gessler z netu.
yolka 17:43, 30 lis 2014

Pisałam juz, że kompociki mi się szczególnie podobału, kolorek rokitnikowej miksturki mozna podejrzec u mnie i jeszcze pare foteczej mojej kałuzy. Adwentowy kalendarz śliczny, to co, że opatrzony, wcale nie musisz zmieniać - najważniejsze te woreczki