Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 08:51, 07 kwi 2021

Do góry
Doczytałam, że ta magnolia ma bardziej wąski pokrój i nie rośnie duża. Ciekawa opcja do wkomponowania w rabatę. Mirelka gdzie jest zaplanowana u Ciebie?
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:15, 07 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)
hakonki

5 lat czekania i ta magnolia pokaże 3 kwiatki
odmiana Vulcan

Pokazuj koniecznie, ciekawa jestem i kwiatu i koloru
A ja kupiłam kolejną sunsation
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:35, 07 kwi 2021

Do góry
No to pokaze moje wczorajsze szaleństwo czyli sunsation
Kompaktowa i kolumnowa magnolia do małego ogródka w moim ulubionym żółtym kolorze /zakładam ze nie ma pomyłki /
Jest bardzo wysoka bo chyba ze 180 cm
Niestety w samochodzie pozbawiłam ja 2 paczkow...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 07:12, 07 kwi 2021

Do góry
Ileż już kwiecia u Ciebie, tylko fiołki mam w kolorze. Miodunki, zawilce gajowe, brunery, pierwiosnki, żonkile, runianki i w pączkach tawuły. Ciekawe czy magnolia rozwinie się do końca, oby

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 06:44, 07 kwi 2021

Do góry
No kolejną bo to najlepsza moja magnolia
1. Kompaktowa i kolumnowa
2. Żółta
3 kwitnie późno w maju i dość długo

Brzozy nie wywalę bo ładna i szkoda, chciałam oddać w dobre ręce

Obiela rosła dobrze cały sezon
Obie wygladaly tak samo a na wiosnę taki zonk...

Gosiek33 napisał(a)

Kolejną?

Rano miałam -6C zobaczę co zostanie z pąków. W ogrodzie szaro-buro ptaki szukają ziaren

Optuję za pozbyciem się brzozy i tak kilka u Ciebie rośnie

edit zobaczyłam, która to - nie ruszaj jej przepiękny egzemlarz i już wielka urosła. Gdy magnolię zważy mróz (a tak bywa wygląda paskudnie. Oberwać zmarzniętych pąków się nie da i wtedy cały krzew wygląda rozpaczliwie jak z se starymi szmatami na gałęziach... i to dłuży czas

Obieli, gdy już ciepło będzie obejrzyj korzenie. Może nie załapała. Tak miałam z jedną biedaczką ale już w tym roku zapowiada się dobrze
Ogrodowe marzenie Mrokasi 06:16, 07 kwi 2021

Do góry
Niebieska magnolia? W realu widziałam Blue Opal ale się rozczarowałam. Jakbym miała gdzie wyeksponować Elizabeth tak jak u Izy to chętnie bym posadziła

Na razie w plecy - teraz mam -6C i jak patrzę na kalinę przed oknem to mam duże wątpliwości czy pąki się rozwiną. Chyba śnieg byłby lepszy
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 22:19, 06 kwi 2021

Do góry
Zakupiona magnolia super się zapowiada
Trzymaj ją w chłodzie, żeby nie podpędziła się .

Też sobie dokupię jakaś i jeszcze na pewno wiele innych piękności jak klony palmowe, nie wyobrażam sobie powściągliwości przecież to daje tyle radości
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 21:22, 06 kwi 2021

Do góry
Piękna magnolia. Sadzonka na wypasie. Też kiedyś kupię sobie Gienie. Bardzo mi się podoba.
Pozdrawiam.
Ogród z koniczynką 21:14, 06 kwi 2021

Do góry
Jolu, a kto je lubi...ha,ha..
Grad przyklepał krokusy do ziemi...biedna magnolia zdziwiona, że otwierające kwiaty smaga śnieg poganiany wiatrem, kwiecień plecień, bo przeplata, trochę zimy trochę lata...już oczy cieszyły się z pierwszych wiosennych promyków i rozkwitających pierwszych kwiatków, a tu bach i znów zimowo...nie lubię takiej huśtawki.
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 21:07, 06 kwi 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Pokażę Wam mój nowy nabytek - magnolia Genie.

uwielbiam ją z wysadzaniem poczekaj jeszcze ciut, niech te szalone wiatry i śniegi miną.

Jej kwiaty są ciemne, dobrze, żeby miała "niebo" albo jasne tło. Piękny soliter.
Moja rośnie u sąsiadów, nie wiem jaki będzie jej los, ale co roku ma dużo kwiatów i powtarza kwitnienie latem.

Będzie Pani zadowolona
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 21:05, 06 kwi 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Trawnik znika magicznie )))

Dereń i magnolia bardzo zacne sadzonki. U mnie Elka się nie zmieści, nigdzie. To kawał drzewa docelowo na szerokość od początku będziesz ją musiała prowadzić na mniejszą kosztem niestety kwiatów. Pytanie czy się da bo nie wszystkie odmiany zniosą dzielnie cięcie. Ale po 1-2 gałązki rocznie może będzie ok.

No właśnie doszłam do wniosku ze u mnue tez się nie zmieści
Może 3-4 lata a potem będzie problem
Kupiłam juz kompaktowa odmianę
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 20:48, 06 kwi 2021

Do góry
Trawnik znika magicznie )))

Dereń i magnolia bardzo zacne sadzonki. U mnie Elka się nie zmieści, nigdzie. To kawał drzewa docelowo na szerokość od początku będziesz ją musiała prowadzić na mniejszą kosztem niestety kwiatów. Pytanie czy się da bo nie wszystkie odmiany zniosą dzielnie cięcie. Ale po 1-2 gałązki rocznie może będzie ok.
Sezon 2017 u Hanusi 20:32, 06 kwi 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Dziękuję za bocianka, Edytko. Przyleciały i są. Na moich dachach tylko mewy gniazdują, a te lubię tylko nad morzem. W blokowisku strasznie wrzaskliwe.Aktualnie tez słońce świeci, choć nie tak dawno grad ze śniegiem,
POzdrówka. Nasza magnolia ma jeszcze zamknięte pąki. będzie dopiero w maju.

tak w bloku to uciążliwe jak jest dużo ptaków współczuję u nas to cukrówki w choinkach bardzo dużo odchodów ....
Magnolia u mnie też nie śpieszy się póki co ta na fotce chyba zaraz wystrzeli
buziaki
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:08, 06 kwi 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Ja też nie lubię żółtych kwiatów, ale jak magnolia, to tylko żółta! Najpiękniejsza!

O właśnie !

Ona ma zolte na początku a potem krem
Ogrodowe marzenie Mrokasi 18:57, 06 kwi 2021

Do góry
Ja też nie lubię żółtych kwiatów, ale jak magnolia, to tylko żółta! Najpiękniejsza!
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 18:31, 06 kwi 2021

Do góry
Piękna ta magnolia
Ogród z zegarem 17:57, 06 kwi 2021

Do góry
Będzie ładnie z tymi kulkami Ja się nie znam, ale nigdy ćmy bukszpanowej nie miałam, kiedyś gdzieś słyszałam, że ona nie we wszystkich regionach występuję, ale nie wiem czy tak jest fajnie Sylwia napisała o magnoli, sama z tych rad skorzystam teraz wiem czemu moja jedyna magnolia taka mizerna
Ogród z zegarem 17:46, 06 kwi 2021

Do góry
Sylwia, Twoje uwagi są dla mnie bardzo cenne .
Pomyślę nad odstępem między bukszpanami, dobrze, że o tym piszesz, bo chciałam jeszcze między te kulki wciskać berberysy (miniaturowe odmiany, ale zawsze) .
A z tych kulek przy domu mogę zrobić żywopłocik .
A na serio, to muszę poczekać, aż eM gdzieś wybędzie, i wtedy ewentualnie poprzesadzać .

Magnolia w rabatkach przed domem miałaby być szczepiona na pniu. Genie albo black tulip, czyli z tych bardziej kompaktowych, ale dopytam jeszcze w szkółce (właściciel jest przesympatyczny ).
Też widziałam jedną olbrzymią magnolię, z 10 metrów miała co najmniej. I ogromną koronę.
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 17:43, 06 kwi 2021

Do góry
Pokażę Wam mój nowy nabytek - magnolia Genie.

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 17:41, 06 kwi 2021

Do góry
Witajcie po świątecznej przerwie

Plany ogrodowe na dzisiaj miałam ambitne. Z wiadomych pogodowych względów nic z nich nie wyszło - zimno

Rododendrony, bukszpany i magnolia nadal czekają na posadzenie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies