Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:40, 29 wrz 2014

Do góry
jazzy napisał(a)
Cholewcia, ale masz trawnik! Czy ja się kiedyś takiego dorobie?

Jazzy jak ja się dorobiłam to i Ty się doczekasz

A_gawa o tak mam takie dwa cudne elfiki
Niestety tylko z wyglądu, bo to prawdziwe niszczyciele Ale tak słodkie że nie mam siły łap im poprzętrącać

Agaem- to lecę kuknąć bom ciekwa

Ewa004-
dziekuję Uwielbiam je, nwet mój Mąż dziś przy sniadaniu wychwalał ich urodę

Ana- Merci kochana

alex- i co kiedy będziesz?

Jalos- uważam że jandak powinnas kontynuowac w starym wątku bo to że się wyżaliłaś to przeciez naturalne, i w sumie to absolutnie jestem przeciw nowemu dawaj dalej w starym, czekam na ten projket nadal
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:31, 29 wrz 2014

Do góry
pokaż coś
Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:30, 29 wrz 2014

Do góry
kurcze wy macie tę najzwyklejsza zieloną czy jakąś odmianę?
Moja "przyziemna" :) pasja 20:29, 29 wrz 2014

Do góry
Wiesz co Jagódko, a ja się wkurzam na klosownicę, Pan surowiński mówił, że jak zetnę ją latem to juz nie powinna zakwitnąć, a ta jędza przebrzydła jak jeden mąż zakwitła, każda sztuka.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:27, 29 wrz 2014

Do góry
Marzenko ja dzis wreszcie wybrałam się popracować w ogrodzie juz od dłuższego czasu mam strasznego lenia i muszę się przynac że rozmyślałam o tobie, jakim cudem chce się tobie ciągle przesadzać, dosadzać i zmieniać. I w głowę zachodziłam , i nic nie wymysliłam

Jak front jesienny ? był już ? przegapiłam?
Moja "przyziemna" :) pasja 20:25, 29 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)

O tak pewno, ja bardzo lubię ten Twój zielony ogród

Się cieszę niezmiernie .

Jak mi kłosownica nie wyrośnie choć w połowie (no w 2/3 ) jak Twoja, to się wkurzę .
Wersja mini mini 20:24, 29 wrz 2014

Do góry
Fajne mają miny te nasze dziewczyny
U BusyBee w ogródku... 20:11, 29 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Śliczne te zielone żurawki soczysta zieleń

To lime marmolade, polecane przez Dorcię...ale u niej bardziej cytryowe jeszcze
Te też w półcieniu będą, więc nie przypalą się
Moja "przyziemna" :) pasja 20:09, 29 wrz 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Muszę zerknąć . Czyli mówisz, że za 3 lata będę robić rewolucję...

Ostatnio świadomie działam na zielono. Zdaję sobie sprawę, że dla wielu osób mój ogródek może wydawać się mdły, przynajmniej w tej tegorocznej części, ale mnie na chwilę obecną ciągnie do takiego nudnego, stonowanego spokoju .

O tak pewno, ja bardzo lubię ten Twój zielony ogród
U BusyBee w ogródku... 20:07, 29 wrz 2014

Do góry
Śliczne te zielone żurawki soczysta zieleń
Pokażę nasz ogród 20:05, 29 wrz 2014

Do góry
asica napisał(a)
I drobniejsze trawki:

proso rózgowate, wygląda zza vanilek (niestety nie ma tego czerwonego, jest zdecydowanie ładniejsze)

Co ty Babo, te trawy są cudne, codne codne, traw nigdy za wiele

a proso widze że ci sie nie pokłada, u mnie niesttey leży (dobrze ze mam go na tyłach szklarni więc mam go w nosie, niech leży)
Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:01, 29 wrz 2014

Do góry
Toszka matko przenajświętsza jaką ty masz hakone!!!
Oddawaja oddawaj
W Gąszczu u Tess 19:58, 29 wrz 2014

Do góry
O widze że cięzko pracjesz by było jeszcze piekniej
Miejsko & sielsko 19:56, 29 wrz 2014

Do góry
Jesteś świnia, jakim prawem wystzkie chwasty do ciebie przesadziłaś nocą do mnie?

ps. tak naprawde to żartuję, ale masz tak pieknie czysto bez chwastów, ze aż mi żal.
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 19:52, 29 wrz 2014

Do góry
Jarzębiny od sąsiadki troche zadraszczam bo jest śliczna widze że nasadzenia ida pel;ną parą, ale będzie pieknie jak się rozrośnie. Jagoda ma rację, hortki juz będziesz widzaiała latem a reszta też porosni nim się obejrzysz

Bardzo lubię tego łobuza , który ci wchodzi w kadr, cudne plamnki
Zauważyłam że kompzycje w doniczkach masz wysypane korą , ze taż ja nie wpadłam na ten pomysł, ech ciamajda ze mnie. Śliczne te kompozycje
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 19:48, 29 wrz 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
takiego olbrzymiego gościa miałam w ogrodzie! był gruby i długi nawet moja suka się nią zainteresowała

o tak długi i gruby to musiało być przemiło
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:30, 29 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Jolas- wreszcie jesteś, Yupiiii, wypoczęta to i lepiej myśleć się nam będzie i lepsze nastawienie będziesz miała

Jestem, jestem, muszę rozpocząć nowy watek, bo w poprzednim już się wypłakałam i nie chce mi się do niego wracać.
Dziś cyknę zdjęcia frontu i przedogródka i od tego zacznę.

Nie bardzo pamiętam Twoje ogrodzenie z gabionów a takie mi się zamarzyło - kiedyś się do Ciebie szeroko uśmiechnę o jakąś fotkę, jeśli sama nie znajdę w Twoim wątku.

pozdrawiam
Moja "przyziemna" :) pasja 11:29, 29 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Jagódko- jeśli chodzi o brzozy to myśle jak Agniecha , tzn u Ciebie fajnie by wyglądały po jednym egzemplarzu wielopiennym w dołku.

Jeśli chodzi o resztę spraw to ja jestem słabym „doradzaczem” niestety.
Cisy jak urosną będą cudną zieloną ścianą. Piękna zieleń zasłoni mur. A miskanty dodadzą lekkości , będzie cudnie. Widzę , że idziesz w trawy, bo masz ich bardzo dużo, ale uważam że świetnie ci idzie to projektowanie.

Do kłosownicy bym dała coś powtarzalnego kwitnącego co już jest lub będzie u ciebie a pasuje wzrostem do wysokości kłosownicy żeby tylko główki wystawały np. jeżówka, odętka,

Obawiam się , że ze skarpy będzie się obsypywało, musisz to chyba wzmocnić jakaś.

Ps. Twój piach mnie zszokował, chyba już wolę swoje glińsko.
Podziwiam Twoją pracowitość, sposób pracy ułożony i schematyczny, i Twoja perfekcja mi bardzo imponuj.
Jagódko jesteś wielka!!

Haha, proszę mi tu nie przesadzać!

Prawda, trawy zdominowały mój ogród. Nie porafię zaplanować aktualnie rabaty z jakimiś "krzakami". Tak sobie myślę, że trawy łatwiej kiedyś będzie wymienić na krzaki, niż krzaki na trawy.
Najważniejsze dla mnie to duże drzewa i żywopłoty, które zostaną już na stałe, dlatego staram się od tego zaczynać i mądrze wybierać, a to piętro niskie można zmieniać w zależności od upodobań i mody, bo często efekt może być prawie natychmiastowy bez wielkich nakładów.

Między Gracki a kłosownicę dam jeżówki, jakoś muszę to pomieścić.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:36, 29 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)

bosko
Moja "przyziemna" :) pasja 09:20, 29 wrz 2014

Do góry
Jagódko- jeśli chodzi o brzozy to myśle jak Agniecha , tzn u Ciebie fajnie by wyglądały po jednym egzemplarzu wielopiennym w dołku.

Jeśli chodzi o resztę spraw to ja jestem słabym „doradzaczem” niestety.
Cisy jak urosną będą cudną zieloną ścianą. Piękna zieleń zasłoni mur. A miskanty dodadzą lekkości , będzie cudnie. Widzę , że idziesz w trawy, bo masz ich bardzo dużo, ale uważam że świetnie ci idzie to projektowanie.

Do kłosownicy bym dała coś powtarzalnego kwitnącego co już jest lub będzie u ciebie a pasuje wzrostem do wysokości kłosownicy żeby tylko główki wystawały np. jeżówka, odętka,

Obawiam się , że ze skarpy będzie się obsypywało, musisz to chyba wzmocnić jakaś.

Ps. Twój piach mnie zszokował, chyba już wolę swoje glińsko.
Podziwiam Twoją pracowitość, sposób pracy ułożony i schematyczny, i Twoja perfekcja mi bardzo imponuj.
Jagódko jesteś wielka!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies