Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię

ewakatowice 12:35, 29 wrz 2014

Wszystko widziałam.
Tak jesień to cieszy, wrzosy kwitnące, jarzębina sąsiadów.
Nawet gąsienice masz wypasione
Super u Ciebie!
malkul 19:48, 29 wrz 2014

aleksandra_g napisał(a)
takiego olbrzymiego gościa miałam w ogrodzie! był gruby i długi nawet moja suka się nią zainteresowała

o tak długi i gruby to musiało być przemiło
malkul 19:52, 29 wrz 2014

Jarzębiny od sąsiadki troche zadraszczam bo jest śliczna widze że nasadzenia ida pel;ną parą, ale będzie pieknie jak się rozrośnie. Jagoda ma rację, hortki juz będziesz widzaiała latem a reszta też porosni nim się obejrzysz

Bardzo lubię tego łobuza , który ci wchodzi w kadr, cudne plamnki
Zauważyłam że kompzycje w doniczkach masz wysypane korą , ze taż ja nie wpadłam na ten pomysł, ech ciamajda ze mnie. Śliczne te kompozycje
aleksandra_g 21:00, 29 wrz 2014

miło mi słyszeć, że jest super chociaż do waszego super mi jeszcze daleko

dziewczyny co do jarzębiny to wydaje mi się, że to ognik szkarłatny i przyznam, że też mnie zachwyca. Sadziłam u rodziców takie małe badyle i nie widziałam w nim potencjału, później jak zobaczyłam ten okaz u sąsiadki to chyba już mu ich zazdroszczę dobrze, że mam do nich niedaleko i będę mogła cieszyć oczy

łobuzica jest przekozacka! zyskuje jak się ją zobaczy na żywo w szczególności zimą gdy robi się okrągła na pysku jest mega pieszczochem do tego jest dość wytresowana jak na kota jest też bezlitosnym mordercom wszystkiego co się rusza i to już nie zawsze jest zaleta :/

Co do kory, jak zaczęłam tak robić to się dziwiłam, że nie widziałam tego wcześniej nigdzie i się zastanawiałam czy to dobry pomysł ale potem doszłam do wniosku, że niby czemu nie? i do kwaśnolubnych walę korę
bleebla 21:59, 30 wrz 2014

aleksandra_g napisał(a)

może jak urosną to będzie widoczna różnica, będę meldować jak coś spostrzegę za rok liriope zimowowało ale dwie zimy, i trochę im się oberwało ale nie było tragedii niczym nie zakrywałam ale ściółkuję grubo korą, warunki miały kiepskie bo gleba ciężka gliniasta mokra i do tego w cieniu całkowicie ale dały radę więc u Ciebie pewnie będzie tylko lepiej

Będę przypominać
Dzięki za dobre wieści odnośnie liriope Pytałam panią w ogrodniczym i powiedziała, że zimuje, a jak zaczełam czytać wątek na ogrodowisku to się zdołowałam. Roślina bardzo ładna. Zobaczymy co z niej będzie
aleksandra_g 16:30, 01 paź 2014

jesień kolorowa!
magnolia 11:49, 02 paź 2014

ale pięknie z ta kapuchą! Śliczne kolory
Magda70 23:06, 02 paź 2014

aleksandra_g napisał(a)

a ta małpa wchodzi mi bez przerwy w kard i ciężko mi zrobić fotki bez niej

No patrz...a ja myślałam, że to kot! Ot ja głupia...
Magda70 23:08, 02 paź 2014

Piękną masz jesień Muszę się też chyba bardziej postarać
bleebla 23:11, 02 paź 2014

aleksandra_g napisał(a)
jesień kolorowa!

bardzo ładnie Ci to wyszło