mój koszyczek wielkanocny
króliki już grasują
czekam na pierwiosnki, chyba w tym roku to pierwiosnki będą w święta mnie cieszyć a nie forsycje...no poza bratkami oczywiście
Ale czad, ogromne wyrosly. Faktycznie, kolorem duzo ladniejsza niz genie, widzialam obie na zywo, i niestety Tyle ze black tulip duzo za duza, u mnie sie tylko genie zmiesci, i tak to.
A co do ciecia magnolii, to swoje 3 grosze tez wrzuce. na moich przedmiesciach Londynu tna je i to ostro, co iles lat, by je trzymac w ryzach. Magnolie zyja, daja rade, kwitna. Wiadomo, w roku ciecia nie kwitna, bo tna je zazwyczaj b wczesna wiosna, albo p jesienia/zima. Pozniej nadrabiaja. Troche widac te ciecia, pokroj sie zmienia, nie jest naturalny, jak lubie, ale cos za cos, jak sie bardzo chce, a miejsca malo, to jak widac sposob sie znajdzie. Ja wybralam kolumnowa zamiast ciecia Moglabys polecic jeszcze inna, nie genie?
U nas takze brzozy tna. Na potege wrecz. Ale one moim zdaniem fatalnie wygladaja w stanie bezlistnym, jak sie zaliscia, jest lepiej. troche
Niestety urwało się, przyjmuję wszelkie reprymendy z pokorą.
Czasem tak bywa, że coś sobie planujemy a nie wychodzi. Nie wyszło mi napisanie moich wspomnień z siedmiu lat w kilka dni.
Niespodziewanie nastąpiła zmiana czasu a na dodatek nastał kwiecień.
W takim zestawie nie funkcjonuję.
Kwiecień zawsze mnie irytuje /a tak się czeka / a na dodatek lista spraw do zrobienia w ogrodzie nie maleje - znacie to ?
Dzień coraz dłuższy i nie ma mowy o powrocie z ogrodu za dnia - teraz pachnie mahonia i wypełnia ogród, bratki tez pachną.
Dzisiaj zrobiłam kilka fotek żeby zapamiętać ten czas.
mahonia - nie lubiana ale zapach teraz ach
rojniki rozłożyłam na skalniakowej rabacie
no i skoro ma być susza to zrobiłam rojnikową donicę w kręgu betonowym
obawiałam się tego koloru bratków, ale wyglądają dobrze jak kokardki
Jaki tam kłopot piękna kupiłaś. Zostaw jej dużo miejsca bo bardzo szybko rośnie. Korona to duży parasol nawet 4 m średnicy u mnie tyle ma po 5 latach. Jest bardzo okazała aby ją podziwiać musi mieć miejsce. Pięknie się przebarwia jesienią. Moim zdaniem powinnas posadzić jako solitera.
Czy twój ogród jest osłonięty chodzi mi o wiatr czy hula.
Posadz ja gdzieś w rogu trawnika.
Ewka piękna trawę masz ale już się prosi o koszenie. Dlaczego bo zacznie kwitnąć i źdźbła wtedy twardnieją i będziesz miała jeża a nie trawę.
To Ty ze mną takie dysputy prowadziłas na wątku o trawach prawda więc posłuchaj starszej koleżanki i przed świętami jeszcze skos.
Ładnie masz wszystko zrobione i dużo tych roślin nasadzilas.
Przedpłacie też dobry pomysł muszę zobaczyć co to za trawa przed plotem.
Aniu, Daria dzisiaj było cieplutko, ale nie miałam czasu na ogród. Daria ładne powojniki mają, będziemy zadowolone.
Następne tulipany się pojawiły, fotki z wieczora.
Jola to młody bez koralowy Plumosa Aurea (wczesne stadium rozwoju)
miałem kiedyś duży okaz ale rósł w bardzo słonecznym miejscu i słońce go przypalało, teraz drugie podejście
pigwowiec rośnie za płotem może w tym roku coś zbiorę na pigwówkę , w ubiegłym sezonie niewidzialna łapa ogołociła zupełnie niedojrzałe
trzy Danice Aurea (z przechowalni) wskoczyły na uzupełnienie rozplenic
Halinko, bardzo ci dziękuję za tą nazwę.Zapisana.
Alez ten bez ciekawy i piękny.A dereń już w początkowej fazie ciekawy i ładny.I to bardzo.
Dziękuję.Kto wie,kro wie,kiedyś będziemy w Warszawce, to może i na boczne tory Warszawy będzie czas
Teraz go ciągle mało na wszystko co się chce.
Z podziękowaniami i pozdrowieniami
Tujka już posadzona nad stawem .
Szyszki też miejsce znalazły
Pod krzywą brzozą dziś dosadziłam kolejnego rodka, to juz są 4.
Jeszcze jeden rodek do posadzenia w puste miejsce został.
Przed rodkami posadzone mam tawułki.
Dalej z boku i za rodkami jest miodunka i pasujące liściami do niej 3 różne brunery.