Daria dziękuję
Hehe posegregowane to dobrze powiedziane, mam mamie symetrii i uporządkowania, linii prostych etc. Jak detektyw Monk
Powiem Ci, że pomysł rabaty wjazdowej z rożanką z przodu, pasem brzóz w środku i rodkową z sosnami z tyłu był chyba dobry. Pełna różnorodność a jednak jakoś uporządkowanie.
Rodków mam sporo, trochę się stresuję, żeby dobrze rosły.
Jaki tam kłopot piękna kupiłaś. Zostaw jej dużo miejsca bo bardzo szybko rośnie. Korona to duży parasol nawet 4 m średnicy u mnie tyle ma po 5 latach. Jest bardzo okazała aby ją podziwiać musi mieć miejsce. Pięknie się przebarwia jesienią. Moim zdaniem powinnas posadzić jako solitera.
Czy twój ogród jest osłonięty chodzi mi o wiatr czy hula.
Posadz ja gdzieś w rogu trawnika.
Ewka piękna trawę masz ale już się prosi o koszenie. Dlaczego bo zacznie kwitnąć i źdźbła wtedy twardnieją i będziesz miała jeża a nie trawę.
To Ty ze mną takie dysputy prowadziłas na wątku o trawach prawda więc posłuchaj starszej koleżanki i przed świętami jeszcze skos.
Ładnie masz wszystko zrobione i dużo tych roślin nasadzilas.
Przedpłacie też dobry pomysł muszę zobaczyć co to za trawa przed plotem.
Pięknie u Ciebie w ogrodzie Uwielbiam taką soczystą zieleń. Moje piwonie jeszcze w donicach czekają. Ile lat ma Twoja lawenda? Ja swoją chyba za mocno przycięłam.
Ja też mam manię symetrii i lubię geometryczne rabaty, czasem próbuję z tym walczyć, ale nijak, nie wychodzi.
Elu, wersja druga moja, to miało byc posadzenie jej właśnie w rogu trawnika, tak jak magnolię, tylko po drugiej stronie, jako soliter.
Mąż się uparł, żeby rosły w miejscu widocznym na fotce, ma tam sporo miejsca, pół wielkiej rabaty. Na razie stoi, będę prowadzić negocjacje w domu
Na razie wszędzie u mnie hula wiatr, bo szmaragdu i drzewa jeszcze nie wysokie. Za 2-3 lata będzie lepiej.
Tak tak, trawa będzie dzisiaj koszona, powinnam ją już z 3 dni temu skosić ale robiłam najpierw kanty. Odwrotnie niż zwykle. I od dzisiaj będę ją kosić jak zawsze co 4 dni Prowadziłyśmy ciekawe dysputy na wątku o trawniku, to ja
Dziękuję, rzeczywiście roślin sporo, będzie pewnie za kilka lat przerzedzanie
Ciekawa jestem przedpłocia, jak miskanty i tawuły urosną. Chciałabym tawuły ciąc w prostopadłościan, ale zanim się złączą to dużo czasu upłynie.