Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wśród brzóz i dębów 21:37, 18 kwi 2019

Do góry
Grażynko, cieszę się, że Red Baron przeżył podróż i ma się u Ciebie dobrze. Niech Ci pięknie rośnie. u mnie piórkówki i miskanty też jeszcze śpią.

Kamilu, dzięki za odwiedziny, miło mi, że Ci się u mnie podoba, zapraszam częściej. Jeszcze dziś zajrzę do Ciebie.

Irenko, Na kurdybanka nie działa żaden herbicyd. Z niedowierzaniem o tym przeczytałam, ale to niestety prawda. Pozostaje ręczne wyskubywanie, choć często jest to syzyfowa praca.

Danusiu, znajduję takie ogrodowe drobiazgi w małej kwiaciarni, gdzie oprócz kwiatów mają też rzczy do dekoracji ogrodu.
Masz rację, że teraz wszystko wcześniej niż kiedyś kwitnie, klimat nam się zmienia, najgorsze przy tym jest zmniejszanie ilości opadów. U mnie ziemia sucha jak pieprz.

Aniu, dzięki.

Basiu, odpozdrawiam i też życzę Ci pięknych Świąt.

Na skarpach robi się coraz bardziej kolorowo.

Gunnera - parzeplin 21:34, 18 kwi 2019

Do góry
tomek_loziak napisał(a)
Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd. To nie jest żadna manucata a przede wszystkim manicata. A sobą sprzedająca powinna się zastanowić co sprzedaje!

Jesli tamta to nie manucata to jaka jest ta odmiana bo róznia sie Tomku strasznie pozdrawuam
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:28, 18 kwi 2019

Do góry
I na koniec przedpłocie, malutkie tawuły i miskanty Kleine Fontanne.

Czeka jeszcze odchwaszczanie, szczególnie kostki przy krawężniku.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:22, 18 kwi 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Wiedziałam, że będzie super. Nie mogło być inaczej.

Dzięki Kasiu, mam nadzieję że się uda - Panu Pachulskiemu się podoba, siedzi i montuje - o tej godzinie - zgrozo
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:22, 18 kwi 2019

Do góry
jodła hiszpańska (kwiaty męskie)

a obok rośnie wiąz któremu chwilowo zabroniłem zwisać

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:18, 18 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne te czrwienie, sporo Ich wprowadziłaś do ogrodu, a wiesz, ze przed chwila jakoś tak Flamenko i Hiszpanię przywiodły mi na myśli

Teraz na róż czekam

Czerwienie niesamowicie ożywiają, pieknie też kontrastują z kamieniem. Mam ich trochę i muszę trzymać się konsekwentnie

A z drugiej strony mam bardzo stonowane odcienie w salonie

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:18, 18 kwi 2019

Do góry
effka napisał(a)

Budlejowo-trzcinnikowa

Ewcia, a to po lewej to co to a kępy?

Kochana, gdybym miała taki trawniczek to też bym z nożyczkami ręcznie przycinała brzegi
Ogród, mydło i powidło. 21:17, 18 kwi 2019

Do góry
katel napisał(a)

Kasiu jak nazywa się ten pierwszy powojnik jest cudny?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:15, 18 kwi 2019

Do góry
Magleska napisał(a)
Kasiu z niecierpliwością czekam na emisję ,bo na fotkach rewelacja
super ta ściana z kamieniami i donicami Ci wyszła -wszędzie w każdym kątku zachwycająco bardzo mi się podoba

Dzieki, skupiłam się na każdym zakątku, ja naprawdę długo przygotowywałam się do tej przygody
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:11, 18 kwi 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Przede wszystkim powinnaś być dumna z siebie Kasiu, ogród to Ty teraz z niecierpliwością czekamy z Tobą na emisję

Brzoskwinka cudo

Jestem - tak samo dumna jak wykończona. Teraz odbieram telefony i dosyłam im fotki - chcą jak było przedtem i kwitnienie poszczególnych okazów - np warzynka
Ogród Małej Mi 2017 21:09, 18 kwi 2019

Do góry
Czereśnie przeżyły mrozik...

A pigwowiec chciałam wyrzucić i ..postanowił zakwitnąć
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:08, 18 kwi 2019

Do góry
kwartet napisał(a)
Ja w zeszłym roku zaczełam produkowac rabatę czerwono ciemno niebieską i właśnie jak na zdjęciu wyżej biało żółtą,zobaczymy co z tego wyjdzie.
Wszelkie odcienie pomarańczu z wszelkimi różowymi to u mnie najdłuża rabata,jest energia( ale jak zwykle brak ostrości).

Kiedyś byłam bardziej monochromatyczna .
Z żółtym się już polubiłam( takim bardziej cytrynkowym i o zgrozo z bordem(i to twoja wina, właśnie wczoraj z Gosiek 33 gadałyśmy że zaraziłaś nas sambucusem w odmianach bordowolistnych)

Kwarteciku drogi, zaloz swoj watek, co?
a rabata to kolorystyczna bomba!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:07, 18 kwi 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Czerwony u mnie występuje symbolicznie. Czasem taki pojedynczy akcencik się sprawdza. A żółtego jest sporo. Uwielbiam zwłaszcza w zestawieniu rudbekii, rozplenic, stip i rozchodników.

Haniu,sliczny ten zolty u Ciebie. zolty jesienia byl od dluzszego czasu lubiany, ale wiosenny, oh, ucze sie go powoli. napjpierw byla milosc do pomaranczu, potem rozszerzylo sie na zolty, stad moje najnowsze roze w zolci. Za to czerwony tez mocno symbolicznie, z nim najwiekszy mam problem. Tulipany tradycyjnie czerwone scinam do flakonu, po to je mam, bo pieknie pachna
Ale moze oswoje. Moze nie. Na razie udalo sie z dwoma odcieniami, zawsze cos

A co do kuklika, to mnie zaciekwilas. U nas chyba nie ma takich zwyklych pomaranczowych bezodmianowych, moj pomaranczowy to totally tangerin, i chetnie dokupie sobie jakis w innym odcieniu.
Ogród Małej Mi 2017 21:07, 18 kwi 2019

Do góry
I groszek od Bogdzi.. cudny jest ..
Ogród Małej Mi 2017 21:06, 18 kwi 2019

Do góry
Przepraszam resztę, że nie odpowiadam, ale jak zwykle gonię swój ogon..

Piękna żółta magnolia.. uruchamiamy wyobraźnię..

Za to wiśnia dała radę.. ciekawe jak glicynia..

Mucha dziesiątkuje narcyzy, wiec te co się uchowały cieszą stokrotnie..

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:02, 18 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
No to Masz już za sobą, teraz czekamy na koniec kwietnia i emisję, już niedługo, zleci raz dwa
Dobrze, że nie zmroziło i że pogoda się spisała, myślałam czy tam u Ciebie jast tak jak u nas
Z serca trzeba było mówić, poc o tekst obmyślać i się stresować, najlepiej naturalnie podejść do sprawy. Mam nadzieje, ze się nie stresowałaś do rana, choc z tym prądem to zrobili Wam niezły numer....

Wierz mi że serce włożyłam - zwłaszcza jak mowiłam o babci - nawet operator zaniemówił Niestety o babci nie będzie bo za krótki czas te ostatnie minuty a trzeba by było z Mają nawiązać temat - za to jej obrazek będzie
Pogoda ładniesza była dziś - ale nie narzekam - bo uniknęłam zniszczeń mrozowych a i kwitnięcie było wspaniałe Dzis magnolka się rozwineła ale śliwy opadły...
Ogród Małej Mi 2017 21:02, 18 kwi 2019

Do góry
Przy okazji szukania jak wyglądaj moje magnolie, bo po 3 latach można zapomnieć znalazłam fotę moje rabaty ciemiernikowej..

Coś miłego dla oka.. na otarcie łez... równo 3 lata, widok na plus
2016

2019

I szafirki... cudne są

Ogród Małej Mi 2017 20:58, 18 kwi 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Aż tak mocno, ojeje, myślałam, że tylko liznęło, nawet i u mnie Susan zbrązowiło na czubkach.

Irena..poszło do zera.. liczyłam, że jest jeszcze w pąkach to tak nie zmrozi.. niestety poszło do spodu.. Kolejny rok i ani kwiatka.. na początek kilka kwiatów gwieździstej i potem wszytko idzie się paść..

To foty z 2016 roku!!!!!! wiesz ile urosły przez 3 lata??? I przez 3 lata zero oglądania kwiatów.. zero frustracji.... płyniemy dalej.. są gorsze rzeczy niż kfiotki..
Ale w takim razie po cholerę cokolwiek sadzić..
2016.... ostatnie kwiaty, ładne były... zawsze mogę wrócić i obejrzeć sobie fotki..
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:56, 18 kwi 2019

Do góry
Pierwszy sezon piwonii u mnie

Trzmieliny tej wiosny szaleją u mnie, bardzo dużo nowych przyrostów
Ogród przydomowy - Hosty 20:47, 18 kwi 2019

Do góry
Malgosik napisał(a)
Zimno u Ciebie. U mnie magnolię już zaczynają przekwitać. Tulipany niektóre też.

Witaj,
Dziś znów 1 stopień w nocy, trochę podmarzła. Część płatków brązowa.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies