Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Igiełkowy ogródeczek 14:58, 04 mar 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
A jak by mnie sąsiedzi zobaczyli że lazę po ogrodzie w butach z kolcami to telefon do miejsca odosobnienia murowany!

Hihihi...widzisz co się nie robi dla ogródka, szybko jednak zrezygnowałam, nieziemsko męczące to było i całe szczęście, bo pewnie zaraz telefon ktoś w tej sprawie by wykonał
Igiełkowy ogródeczek 14:52, 04 mar 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)

Pytałam się dzisiaj w ogrodniczym i taki sprzęcik Wertykulator + Aerator kosztuje ok. 500 zł gwarancja na 3 lata no musze z eM pogadać...fajna sprawa. Kupiłam póki co oprysk na dwulistne ziele i rozpylacz

Czyli jakiś oprysk się szykuje, ja w tym tygodniu chyba z tym olejowym preparatem poszaleję, jest naprawdę ciepło, dziś 10 stopni i pięknie świeci słonko. A sprzęcik koniecznie, po prostu nie można się bez tego obyć, bo zamęczysz się na śmierć i nie będzie to już przyjemnością, buziak i miłego dnia
Igiełkowy ogródeczek 14:49, 04 mar 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)

Gosiu mój rośnie w pełnym słońcu....
wtedy pięknie się wybarwia z zielonego w żółto- seledynowy.....

mój jest szczepiony na pniu........są różne wersje......
raczej listki miał okey dopóki nie zaczęły się skręcać przez te narośla .....

Tak zauważyłam, że szczepiony, piękny jest, muszę sobie takiego sprawić, mam nawet już miejsce zaplanowane, będę zwracać uwagę przy zakupie, żeby chorego nie kupić, dzięki serdeczne za ostrzeżenie,
miłego dnia
Igiełkowy ogródeczek 14:47, 04 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Gosiu, jestem na bieżąco, o opryskach i cięciu poczytałam
też tnę nisko powojniki i robi się coraz większa kępa
teraz ciepło już, biorę się za horti i szałwie
pozdrawiam

Mówisz, że horti już można, to i ja może jutro się wezmę
Igiełkowy ogródeczek 14:45, 04 mar 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Też się zastanawiałam kiedyś nad butkami - podobnie jak Ty Gosiu myślałam, że będzie fitness Ale koniec konców kupilismy maszynkę elektryczną - niestety bez kosza - bo to ostatnia była w casto w zeszłym roku i z uszkodzonym koszem. Jednak powiem Ci, że takie "tony" suchej trawy (i nie tylko) nam to wyciągło że ten kosz to by się co chwilkę zapełniał. Trzeba wiec trawę grabić no ale to już trudno. Strasznie dużo jak mowię nam za pierwszym razem tego wylazło. Potem jest lepiej? czy też dużo wyciągasz? Wertykulację nożami robiłam. Dosiewałam trawkę i dalam nawóz jesienny. A teraz trawa... sucha... sucha...
Mieliśmy jeszcze takie noże na kiju - wertykulator ręczny - no ale tym to się można było "zajechać" na śmierć. To było ćwiczenie dla kulturysty a nie fitness - ja nie dawałam rady.
Jak troszkę przeschnie to się zabieram do aeracji - zobaczymy czy ta trawka w tym roku będzie lepsza (bo mam to od jesieni zeszłego)
Pozdrawiam słonecznie. miłego dzionka

Tej suchej trawy jest zawsze bardzo dużo, ja mam z koszem i faktycznie szybko się zapełnia, grabić i tak trzeba, bo zawsze coś tam zostanie, nie zbiera tak dokładnie. Ale to już czysta przyjemność, pozdrawiam
Nigdy nie mów nigdy 10:56, 04 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Kasiu pozdrawiam i zmiany w projekcie obserwuję,
słonecznego dnia

Oj, klaruje się już

Jest słoneczko!!!
Igiełkowy ogródeczek 10:45, 04 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Masz dużo trawnika, kupuj koniecznie albo wypożycz

Pytałam się dzisiaj w ogrodniczym i taki sprzęcik Wertykulator + Aerator kosztuje ok. 500 zł gwarancja na 3 lata no musze z eM pogadać...fajna sprawa. Kupiłam póki co oprysk na dwulistne ziele i rozpylacz
Igiełkowy ogródeczek 10:00, 04 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Dzięki za linka
Mam jeszcze pytanko, czy przypalają mu się listki, bo podobno w młodości jest wrażliwy, czy u ciebie rośnie w słońcu?

Moje ukochane miejsce na ziemi 10:00, 04 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Dzięki za linka
Mam jeszcze pytanko, czy przypalają mu się listki, bo podobno w młodości jest wrażliwy, czy u ciebie rośnie w słońcu?

Moje ukochane miejsce na ziemi 09:56, 04 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Agata przybiegłam w sprawie wiąza, chciałabym kupić w tym roku, co to jest za choroba, o której u mnie piszesz, można jakoś rozpoznać?

to .....
Bawełnica wiązowo-gruszowa
http://choroby-szkodniki.pl/?p=1049
Nasz przydomowy ogródek 09:48, 04 mar 2013

Do góry
Roślinki się budzą, pomału, u mnie też przymrozek z rana, ale marzec już mamy i trzeba się cieszyć, a jak za oknem świeci słonko to już w ogóle nic więcej nie trzeba
Pozdrawiam serdecznie
Ogród w skali mikro :) 09:45, 04 mar 2013

Do góry
Ja też się bojam, ale wiąza holendersiego chcę mieć, zagrożone są te w bliskim sąsiedztwie sadów, trzeba zwracać uwagę także przy zakupie,

Ela u mnie też przymrozek z rana, ale słońce poprawia humor, zresztą w marcu jak w garncu, prawdziwa wiosna to za dwa tygodnie będzie, trzeba się cieszyć, że śniegu nie ma i prace ogrodowe można zacząć
Nigdy nie mów nigdy 09:38, 04 mar 2013

Do góry
Kasiu pozdrawiam i zmiany w projekcie obserwuję,
słonecznego dnia
Igiełkowy ogródeczek 09:35, 04 mar 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
I dobrze, że przeczytałam...ja się też nad takimi butkami zastanawiałam

Słoneczkowe pozdrowienia

Słoneczko jest i pięknie świeci, co do butków to ogólnie nie polecam, chyba że mały trawniczek,
Pozdrawiam
Igiełkowy ogródeczek 09:32, 04 mar 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
hahah no właśnie widziałam te butki ogólnie trzeba będzie zainwestować w ten sprzęcik z kolcami

Masz dużo trawnika, kupuj koniecznie albo wypożycz
Igiełkowy ogródeczek 09:31, 04 mar 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

A ja mam butiki ,ale jeszcze nie terstowane .. Mówisz .że kaszana ??

Dla mnie tak, ale ty aż tak dużo trawnika nie masz, może dasz radę
Butki napowietrzą trawę, ale nie zbiorą suchej trawy, przy areatorze nie trzeba się tak męczyć z grabieniem,
ale skoro masz to musowo wypróbuj, ciekawa jestem twoich wrażeń, a może jakieś takie lepszejsze se kupiłaś i zadziałają
Igiełkowy ogródeczek 09:28, 04 mar 2013

Do góry
Zbyszek, ja się z butków śmieję, ale jak ktoś nie ma sprzętu to lepsze to niż nic, widły tak samo. Sprzęt jednak polecam mieć, albo pożyczyć, nie trzeba wtedy męczyć się z grabieniem trawnika, przy areacji wyciągana jest od razu sucha trawa, przy takiej powierzchni nie dałabym rady tak dokładnie wygrabić grabiami, a ile to roboty, raz próbowałam i szybko się poddałam, jeśli mamy sprzęt idzie to naprawdę szybko i sama przyjemność pochodzić wtedy z grabiami i pozbierać resztki, które nie zostały zebrane przez areator. Po tym zabiegu trawnik wygląda jakby był super dokładnie wygrabiony, widać przestrzenie między źdźbłami traw, dzięki czemu jest miejsce na jej wzrost, później tylko nawóz i pięknie rośnie. Jeśli chodzi o nawóz to nie znalazłam jeszcze takiego, który by mnie w 100% satysfakcjonował, stosowałam osmocote, ale nie byłam zadowolona, już w lipcu trzeba było dosypywać, a miał być na cały sezon, obecnie stosuję substrala 100 dni, ja jestem wygodna i szukałam takiego, który by trochę dłużej podziałał, można powiedzieć, że z tego jestem w miarę zadowolona, trawa jest po nim zieloniutka, ale też działa trochę krócej niż te 100 dni, wcześniej trzeba dać kolejną porcję, widać że trawa już się tak nie wybarwia. Jesiennych już nie daję.
A może ty coś polecisz? ostatnio widziałam w Mai...pokazyała jakiś nowy nawóz, muszę poszukać,
Pozdrawiam
Igiełkowy ogródeczek 06:53, 04 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Gosia- Na skółkę z sąsiadem zakupiliśmy, ale taki tani z casto, nawet nie wiem co to za firma, bo w garażu sąsiada stoi, ale działa i może również wertykulować.
Byś się uśmiała ze mnie, bo w pierwszej wiosny to ja zamiast sprzętu to butki sobie z kolcami kupiłam- pomyślałam gimnastyka i areacja w jednym, łaziłam tam i z powrotem ledwo powłóczając nogami, a efekt żaden, zakwasów też nie było, bo za wiele kroków to nie dałam rady zrobić, buty spadały, paski się rozpinały i tak zakończył się mój fitness na trawie..hehe
Po areacji trawnik jest wygrabiony i napowietrzony, wertykulacji jeszcze nie robiliśmy nigdy, na razie w zupełności wystarcza areacja.

A ja mam butiki ,ale jeszcze nie terstowane .. Mówisz .że kaszana ??

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:16, 03 mar 2013

Do góry
O trawki to ja też się bojam
Pierwszy rok u mnie, muszą przeżyć, muszą
A zapomniałabym piękne widoczki i trawki...jak zwykle
Roztoczańskie klimaty 21:14, 03 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Kolejne zaginięcie, no ja już tego nie ogaraniam, trzeci raz w tym roku

List gończy już czas wysyłać?
Zgloszenie na policję już można dokonać bo minęly 24 godziny!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies