Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 14:47, 04 mar 2013

irena_milek napisał(a)
Gosiu, jestem na bieżąco, o opryskach i cięciu poczytałam
też tnę nisko powojniki i robi się coraz większa kępa
teraz ciepło już, biorę się za horti i szałwie
pozdrawiam

Mówisz, że horti już można, to i ja może jutro się wezmę
Gosiniak 14:49, 04 mar 2013

agata19762 napisał(a)

Gosiu mój rośnie w pełnym słońcu....
wtedy pięknie się wybarwia z zielonego w żółto- seledynowy.....

mój jest szczepiony na pniu........są różne wersje......
raczej listki miał okey dopóki nie zaczęły się skręcać przez te narośla .....

Tak zauważyłam, że szczepiony, piękny jest, muszę sobie takiego sprawić, mam nawet już miejsce zaplanowane, będę zwracać uwagę przy zakupie, żeby chorego nie kupić, dzięki serdeczne za ostrzeżenie,
miłego dnia
Gosiniak 14:52, 04 mar 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Pytałam się dzisiaj w ogrodniczym i taki sprzęcik Wertykulator + Aerator kosztuje ok. 500 zł gwarancja na 3 lata no musze z eM pogadać...fajna sprawa. Kupiłam póki co oprysk na dwulistne ziele i rozpylacz

Czyli jakiś oprysk się szykuje, ja w tym tygodniu chyba z tym olejowym preparatem poszaleję, jest naprawdę ciepło, dziś 10 stopni i pięknie świeci słonko. A sprzęcik koniecznie, po prostu nie można się bez tego obyć, bo zamęczysz się na śmierć i nie będzie to już przyjemnością, buziak i miłego dnia
Gosiniak 14:58, 04 mar 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
A jak by mnie sąsiedzi zobaczyli że lazę po ogrodzie w butach z kolcami to telefon do miejsca odosobnienia murowany!

Hihihi...widzisz co się nie robi dla ogródka, szybko jednak zrezygnowałam, nieziemsko męczące to było i całe szczęście, bo pewnie zaraz telefon ktoś w tej sprawie by wykonał
Gosiniak 15:01, 04 mar 2013

Tess napisał(a)
A ja czytałam na O., że wiosną saletra amonowa, a potem najlepszy jest hydrokompleks, który obecnie pod nazwą Yara Mil complex się ukrywa.
Buziaki

Wiem, Danusia co innego stosuje, ja szukam takich co dłużej działają, nie chce mi się co 3 tygodnie z siewnikiem latać, swój stosuję dwa razy w sezonie
Tess 15:04, 04 mar 2013

A ja jednak ten Complex nabyłam i stosuję. No ale ja mam mało trawnika
eliza3 15:21, 04 mar 2013

Witam, krokusy obejrzałam ... zachwycające, o regeneracji trawnika poczytałam, ale tym moja głowa się nie zajmuje, bo przy podziale ról wyszło na to, że M zajmuje się trawnikiem a ja resztą ... ufff ... dobre i to
Gosiniak 17:49, 04 mar 2013

Tess napisał(a)
A ja jednak ten Complex nabyłam i stosuję. No ale ja mam mało trawnika

Ja też już mam coraz mniej, hihi, a będzie jeszcze mniej
Może kiedyś się skuszę, tylko on na razie wychodzi mi drożej
Gosiniak 17:56, 04 mar 2013

eliza3 napisał(a)
Witam, krokusy obejrzałam ... zachwycające, o regeneracji trawnika poczytałam, ale tym moja głowa się nie zajmuje, bo przy podziale ról wyszło na to, że M zajmuje się trawnikiem a ja resztą ... ufff ... dobre i to

Mój M jeździ z kosiarką i aeratorem, kiedy mu powiem, no może o koszeniu nie muszę przypominać, ale cała reszta to moja broszka,
pozdrawiam
MilenaP 17:57, 04 mar 2013

Gosiu jakie piękne krokusy pokazałaś Moje dopiero nieśmiało wysuwają swoje "szczypiorki" spod ziemi. Ale nie narzekam, bo mam przebiśniegi - pierwsze w życiu