Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

zbigniew_gazda 09:43, 04 mar 2013

Gosia dzięki. Stosuję nawóz "Do trawników" taki ogólny. Kupię ten Substrala na 100 dni. Maja też reklamowała Sustrala. Pozdrawiam.
Milka 09:52, 04 mar 2013

Gosiu, jestem na bieżąco, o opryskach i cięciu poczytałam
też tnę nisko powojniki i robi się coraz większa kępa
teraz ciepło już, biorę się za horti i szałwie
pozdrawiam
agata19762 10:00, 04 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Dzięki za linka
Mam jeszcze pytanko, czy przypalają mu się listki, bo podobno w młodości jest wrażliwy, czy u ciebie rośnie w słońcu?

Gosiu mój rośnie w pełnym słońcu....
wtedy pięknie się wybarwia z zielonego w żółto- seledynowy.....

mój jest szczepiony na pniu........są różne wersje......
raczej listki miał okey dopóki nie zaczęły się skręcać przez te narośla .....
zbigniew_gazda 10:05, 04 mar 2013

A jak by mnie sąsiedzi zobaczyli że lazę po ogrodzie w butach z kolcami to telefon do miejsca odosobnienia murowany!
GosiaJoanna 10:45, 04 mar 2013

Gosiniak napisał(a)

Masz dużo trawnika, kupuj koniecznie albo wypożycz

Pytałam się dzisiaj w ogrodniczym i taki sprzęcik Wertykulator + Aerator kosztuje ok. 500 zł gwarancja na 3 lata no musze z eM pogadać...fajna sprawa. Kupiłam póki co oprysk na dwulistne ziele i rozpylacz
GosiaJoanna 10:47, 04 mar 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
A jak by mnie sąsiedzi zobaczyli że lazę po ogrodzie w butach z kolcami to telefon do miejsca odosobnienia murowany!

hahha mnie już dawno do "gumowych ścian" by wysłali
EPODLAS 11:10, 04 mar 2013

Gosiu, widzę że prace wiosenne ruszyły pełną parą. Ja w sobotę zrobiłam pierwsze porządku. Żałuję że nie przyciełłam powojników, zawsze to robiłam na początku kwietnia. Ale krzewy niektóre poprzycinałam i winogrona. Ogólnie jest dobrze po tej zimie. Okrycia na wrażliwe rośliny jeszcze zostawiłam
Tess 11:31, 04 mar 2013

A ja czytałam na O., że wiosną saletra amonowa, a potem najlepszy jest hydrokompleks, który obecnie pod nazwą Yara Mil complex się ukrywa.
Buziaki
Milka 11:35, 04 mar 2013

zbigniew_gazda napisał(a)

dobre Zbysiu
Gosia zrobiła fitness sobie i trawce
Gosiniak 14:45, 04 mar 2013

anna_g napisał(a)
Też się zastanawiałam kiedyś nad butkami - podobnie jak Ty Gosiu myślałam, że będzie fitness Ale koniec konców kupilismy maszynkę elektryczną - niestety bez kosza - bo to ostatnia była w casto w zeszłym roku i z uszkodzonym koszem. Jednak powiem Ci, że takie "tony" suchej trawy (i nie tylko) nam to wyciągło że ten kosz to by się co chwilkę zapełniał. Trzeba wiec trawę grabić no ale to już trudno. Strasznie dużo jak mowię nam za pierwszym razem tego wylazło. Potem jest lepiej? czy też dużo wyciągasz? Wertykulację nożami robiłam. Dosiewałam trawkę i dalam nawóz jesienny. A teraz trawa... sucha... sucha...
Mieliśmy jeszcze takie noże na kiju - wertykulator ręczny - no ale tym to się można było "zajechać" na śmierć. To było ćwiczenie dla kulturysty a nie fitness - ja nie dawałam rady.
Jak troszkę przeschnie to się zabieram do aeracji - zobaczymy czy ta trawka w tym roku będzie lepsza (bo mam to od jesieni zeszłego)
Pozdrawiam słonecznie. miłego dzionka

Tej suchej trawy jest zawsze bardzo dużo, ja mam z koszem i faktycznie szybko się zapełnia, grabić i tak trzeba, bo zawsze coś tam zostanie, nie zbiera tak dokładnie. Ale to już czysta przyjemność, pozdrawiam