Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "bdan"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:39, 24 lis 2014

Do góry
Irenko ja u siebie wkleiłam linka do bzu czarnego z wyszukiwarki, jakbym miała usunąć to napisz. Ale śliczny ten bezik , więc myślę, że może zostać
Ogród cioci czyli ciociogród :) 14:31, 24 lis 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

2012

2014

Goska ja nie wierzę, że te rodki w ciągu dwóch lat tak urosły. Co Ty im dajesz?
Co to za rh?

Mogę sobie przekopiowac do siebie?
Lawendowy zawrót głowy 13:39, 24 lis 2014

Do góry
Joluś dopiero dzisiaj nadrobiła u Ciebie.

Dekoracje przecudne, bardzo mi sie podobają.
Rododendronowy ogród II. 13:21, 24 lis 2014

Do góry
Spóźnione gratulacje i dalszej takiej pogody ducha życżę
Jurajski Ogród 13:19, 24 lis 2014

Do góry
Widzę Agnieszko, że trawki już u Ciebie powiązane. U nas jeszcze ładne pogody, ale koniecznie trzeba ten temat ogarnąć.

Pozdrowienia zostawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:12, 24 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Danuśka - tak sie nie rozpędzaj, bo jeszcze przyjadę .. twój Emuś mnie odeśle pocztą.. szczególnie jak działa bez adresu... sprawdzone

Ja tylko żałuję, że w Wojsławicach jakoś się rozminęłyśmy

Jak byś przyjechała, to napewno bym się ucieszyła tylko teraz to wstyd by mi było, muszę ten mój ogród trochę ogarnąć (głównie jego drugą część)
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:07, 24 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Bdan Danka - rabaty bylinowe są trudne, ale ciut kwiatuszków warto posadzić i ... jak nie podejdą to można je po prostu komuś oddać
Podlewać rabaty można, ale po co ekstra płacić za wodę, marnować swój czas.. kiedy można posadzić coś co da sobie radę bez naszej pomocy. Przyjdzie tydzień upałów, pojedziesz na urlop.. i wszytko Ci padnie, jak posadzisz coś co wytrzyma.. to i 2 tygodnie bez podlewania przeżyje.. To duża rabata, wiec lepiej nie dokładać sobie niepotrzebnej roboty. Piszę już u siebie, bo u Ciebie zrobi się jakaś dyskusja, zupełnie niepotrzebna Dlatego bronię mojego zestawu roślin i upieram się, że rośliny do cienia na słoneczną rabatę to głupi pomysł. Masz duży ogród.. i po cholerę dokładać sobie roboty.

Aniu jak najbardzie kwiaty będę w moim ogrodzie wprowadzać, już ba brzozowej są jeżówki z trawami, jest rabatka różana, lawenda, pojawia się na pewno zawlice, lilie, dzięki Tobie. Ja jestem dopiero 1 roczną ogrodniczką, zaczynającą praktycznie od zera, nie liczę poprzedniego ogrodu z iglakami tylko. Mam nadzieję się rozwijać.
Co do odpowiedniego doboru roślin, to jak najbardziej się z Tobą zgadzam, że nie ma sensu cisnąć roślinki, która wiemy, że słoneczka nie wytrzyma.
A odnośnie podlewania to masz jak najbardziej zdrowe podejście. Nie tylko czas się liczy, ale siły i kaska też. Wiadomo, że czasami podlać trzeba.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:59, 24 lis 2014

Do góry
Irenko pozdrowienia zostawiam. Miłego tygodnia życzę
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:54, 24 lis 2014

Do góry
Basiu - w sprawie topinamburu masz chyba rację.. posadziłam jako zdrowe warzywo.... bo ostatnie lata musimy sie ciągle naprawiać. Ale nawet zględny zdrowotne nei przeważą szali jego być albo nie być

Irenka - dobrze że sie nabiegam, taki fitnes na zimę Tawułki też przesadziłam. Na razie tymczasówka, ale już i tak lepiej bo większy cień mają..

Kasik - z mchem też mam problem... sypałam na rabaty dolomit aby odkwasić glebę.. nie wiem czy pomoże... i mam nadzieję, że nie zaszkodzi. Mech mi nawet zaatakowała floksy na skalniaku, gdzie słoneczko od rana do nocy, nie podlewam, wiec mokro też tam nie ma. W trawniku w miejscach cienisty też mam ten problem.. Jak dostaniesz dobre przepisy co z tym zrobić to podziel sie i ze mną.

Tess -byłam wczoraj, i chyba to kamasja.. jest ciut podobna do narcyzów, ale swoje oglądałam tak dawno temu.. Danusia jednak potwierdziła, że się nie myliłam..

Bdan Danka - rabaty bylinowe są trudne, ale ciut kwiatuszków warto posadzić i ... jak nie podejdą to można je po prostu komuś oddać
Podlewać rabaty można, ale po co ekstra płacić za wodę, marnować swój czas.. kiedy można posadzić coś co da sobie radę bez naszej pomocy. Przyjdzie tydzień upałów, pojedziesz na urlop.. i wszytko Ci padnie, jak posadzisz coś co wytrzyma.. to i 2 tygodnie bez podlewania przeżyje.. To duża rabata, wiec lepiej nie dokładać sobie niepotrzebnej roboty. Piszę już u siebie, bo u Ciebie zrobi się jakaś dyskusja, zupełnie niepotrzebna Dlatego bronię mojego zestawu roślin i upieram się, że rośliny do cienia na słoneczną rabatę to głupi pomysł. Masz duży ogród.. i po cholerę dokładać sobie roboty.

Aniu Tre - grunt do rozsądne działanie i bez histerii do ogrodu

Bociuś - jak fajnie, że Ty nie w ciepłych krajach...

Mariola - widocznie my lubimy siedzieć w lesie

Piotrek - bielą aż tak mocno sie nie zachwycam, kolor jak każdy inny, ja lubię wszystkie kolory Chociaż najbardziej to niebieski.

Karola - tak łapki zmarzły, że kopanie było najlepszą formą rozgrzewki.. dziś słoneczko, ale woda w kałuży zamarznięta.

Kindzia - próbuję już spowolnić wątek.. dlatego nawet hurtem odpisuje..

Ola babka- i w tym tkwi cała mądrość.. nie dajmy sie zwariować Ogró ma cieszyć, a nie smucić.. jak nei zrobię teraz zrobię wiosną.. jak padnie będzie miejsce na nowe.

Monika - auto musisz wysłać na poprawkowy kurs prawa jazdy...

Aneta - stipa potrafi wnerwiać... ale też potrafi cieszyć.. Chociaż wnerwiała pod koniec sezonu, to ileś siewek i kęp przesadziłam do szklarni, może przezimuje A może zimy znów nie będzie Chociaż mrozik by sie przydał, bo ślimaki mnie zjedzą, nie tylko roślinki, ale i mnie. Ogród bez bylin jest smutaśny... masz rację. Danusia w swoim bukszpanowym też sadzi bylinki tu i ówdzie.. Dlatego wybaczam bylinom okresy brzydkie...

Asia_K -

Teraz jak przeglądam foty to wybieram poszczególne ujęcia z wybranych rabat do prezentacji jak sie mieniają rabaty bylinowe w trakcie roku.. nie da sie przejrzeć wszytkich fotek na raz.. tu brakuje jeszcze innych miesięcy.. ale tak to będzie leciało.. brakuje mi jeszcze pozostałych miesięcy, trzeba odszukać.
LUTY - krokusy i oczar

KWIECIEŃ -

MAJ - piwownia

CZERWIEC lawenda i róże

PAŻDZIERNIK - lawenda, kolory liści

Pszczelarnia 10:51, 24 lis 2014

Do góry
Ewa pięknie, ja już chcę wiosny

Ciekawe, czy taka terapia zdjęciami ogródów, ma jakąś nazwę - bo na pewno terapia to jest

W Gąszczu u Tess 10:47, 24 lis 2014

Do góry
I co posadzone?

Tessia u mnie trawki do posadzenia, zapraszam
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:43, 24 lis 2014

Do góry
Ania z tym listem to super. No nie dziw się, jak o rabatce paplam mężowi i gadam coś, że Ania pisała, to czy nie mogę mówić normalnie, że Mała- Mi a nie Ania.

A tak w ogóle to stukam puk, puk. U mnie na 213 rabatka tawiasta, pisz jak najwięcej, maluj kochana, nawet posadzić byś mogła, nocleg i wyżywienie zapewnione . Muminka mogłabyś zabrać, opiekunka też by się znalazła
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:31, 23 lis 2014

Do góry
Danusiu książki gratuluję.

A ja sobie dzisiaj po raz kolejny kawkę z Tobą piłam ( jeden z odcinków "Maja w ogrodzie"). Zbiorowe zdjęcie oglądałam, ale oprócz Bodzi to nikogo nie rozpoznałam.
W Gąszczu u Tess 11:33, 23 lis 2014

Do góry
Tessia widzę, że cebule potwierdzone. Miłego sadzenia
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:44, 23 lis 2014

Do góry

Odpisuje dopiero dzisiaj, bo wczoraj mnie nie było

Aniu bardzo Ci dziękuję za tak cudne rozpisanie rabaty.
Pozdrawiam i proszę nie opuszczaj mnie.

Całość postu i przemyśleń u mnie, zajrzyj proszę.

Moja "przyziemna" :) pasja 14:16, 22 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)

Dobrze wiedzieć.

Jagoda pozdrowiena zostawiam

Rabatę trawiastą będę u siebie planować, wiesz może kto na formum jest specjalistą od traw?

Kasia Bociek , ale od dawna jej nie ma na forum.
Jagoda każdy ogrodnik potrzebuje wytchnienia aby zregenerować siły. Wiosną roszymy z impetem
Ogród z łezką 19:33, 21 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Kasiu gratki, aż 1000 stronek w 1,5 roku tylko.

Dziękuję Tak, do wątku w "Naszych ogrodach" przeniosłam się w maju 2013
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 14:33, 21 lis 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Dziękuje Ci bardzo. Czyli co ogród to inaczej, Mała-Mi i Toszka potwierdzają, że u nich wcinają rozchodniki

Jakoś walczysz z opuchlakami?

To bardzo dziwne, ale dobrze, że nas tu dużo i doświadczenie różne. Z opuchlakami nie walczę bo nie ma ich dużo. Jak się zdenerwuję to pryskam liście czymś owadobójczym lub odstraszającym.
Ogród z łezką 13:48, 21 lis 2014

Do góry
Kasiu gratki, aż 1000 stronek w 1,5 roku tylko.

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 13:03, 21 lis 2014

Do góry
bdan, mam kilkadziesiąt kęp rozchodników Brillant i jeszcze nie widziałam, aby coś je gryzło, chociaż na innych roślinach widuję ślady opuchlaków.

co do rozmnażania - faktycznie, nie ma z nimi żadnych problemów. kiedyś nawet dwa stare kawałki kępy wyrzuciłam, wyschły na słońcu ale dalej puszczały łodyżki - głupio mi się zrobiło i posadziłam je z powrotem. kochają piach i słońce, ale podlewanie im tez służy. na dobrej ziemi za bardzo się pokładają.
te doniczki to po prostu zadołuj chyba, w domu ci się wyciągną w cieple i przy słabym świetle.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies