Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:06, 17 lis 2014

Do góry
Witaj Wieloszko. Obiecałam sobie twój wątek zimą skonsumować, wpadłam na chwilę poczytać wasze rozważania i utknęłam nad jesiennymi fotkami. Piękny jest twój ogród, masa tu dobrych porad. Warto odwiedzać i się uczyć. Pozdrawiam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:40, 17 lis 2014

Do góry
Witaj Marzenko. Sprawdzam, czy zdążyłaś wstawić historię rabatki magnoliowej.
Jeszcze nie, ale za to piękne zdjęcia jesieni w ogrodzie som. Pozdrawiam
Pomóżcie wyczarować mi ogród 09:49, 17 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Violu, serby rosły w różnych warunkach i to może być przyczyna roznosci. Nie martw się, one potrzebują czasu i tej samej ręki.

Taką mam nadzieję Iwonko Posadzę może przed nie trawy na wiosnę, to dopóki nie podrosną nie będą tak rzucać się w oczy
Pomóżcie wyczarować mi ogród 23:44, 16 lis 2014

Do góry
Violu, serby rosły w różnych warunkach i to może być przyczyna roznosci. Nie martw się, one potrzebują czasu i tej samej ręki.
Pomysł na ogród 19:36, 16 lis 2014

Do góry
/
Iwk4 napisał(a)
Nadrobiłam zaległości. Nasadzenia przed płotem jeszcze jesienią chcesz przenosić, czy do wiosny poczekasz?

Oglądałam twoje propozycje rabat wzdłuż domu, trochę zbyt zielone, może jakieś kolory w nasadzeniach? Jakieś żółte kulki dodasz do zielonego?
A jesteś pewien tych linii rabat, bo po wycięciu trawnika jakiś dziwny kielich powstanie. Zwężenie po obu stronach trawnika jakieś takie sztuczne jest. Tak chcesz, czy to przypadek ?

miło że wpadasz i zaglądasz
to wszystko co tutaj prezentuję to oczywiście nic ostatecznego a bardziej ciągłe poszukiwanie i dywagacje
każdy Wasz głos czy pomysł jest przerabiany i dogłębnie analizowany
ale kształt rabat chyba taki będzie - innego jakoś nie widzę
a jak Ty byś to widziała ?
Pomysł na ogród 19:36, 16 lis 2014

Do góry
/
Iwk4 napisał(a)
Nadrobiłam zaległości. Nasadzenia przed płotem jeszcze jesienią chcesz przenosić, czy do wiosny poczekasz?

Oglądałam twoje propozycje rabat wzdłuż domu, trochę zbyt zielone, może jakieś kolory w nasadzeniach? Jakieś żółte kulki dodasz do zielonego?
A jesteś pewien tych linii rabat, bo po wycięciu trawnika jakiś dziwny kielich powstanie. Zwężenie po obu stronach trawnika jakieś takie sztuczne jest. Tak chcesz, czy to przypadek ?

miło że wpadasz i zaglądasz
to wszystko co tutaj prezentuję to oczywiście nic ostatecznego a bardziej ciągłe poszukiwanie i dywagacje
każdy Wasz głos czy pomysł jest przerabiany i dogłębnie analizowany
ale kształt rabat chyba taki będzie - innego jakoś nie widzę
a jak Ty byś to widziała ?
Ogródek Iwony 18:53, 16 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Eda, byłam u ciebie, ale fotek tej perovskiej nie znalazłam. jak wstawisz, daj znać

Ja jeszcze poczekam z kopcowaniem do grudnia, Toszka pisała, żeby poczekać, aż temperatura ustabilizuje się na minusie. Chodzi o to, by róże dostały mrozu i przestały kwitnąć. Ta pogoda jakaś dziwna, rośliny wariują, nie wiedzą, czy kwitnąć, czy na spoczynek pójść sobie.
Kompost już przerzuciłam i dotarłam do takiego, co by się nadawał na podsypanie róż.
Chyba dobry jest? Ale nie mam sita, a skrzyneczką długo się przesiewa.
Może tak podsypać, jak leci?

ja już posypałam nie przesiewam chodzi o to by skorupa nie była teraz zasypałam bo później nie dam rady zawsze choroby nawiedzają mój dom o tej porze i wyjść nie ma jak gdy pora na to oki jak wstawię pyrowską dam znać Paaaa
Ranczo Edy 18:46, 16 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Cudna jest twoja róża, moja bardziej blada. Będę jutro, bo dziś mam szlaban na kompa, hi, hi

O to tak jak u mnie dokopać się nie można jak to w niedzielę wszystko się leni twoją bym zobaczyła mogę później mamy czas Buziaki niedzielne
Ranczo Edy 13:32, 16 lis 2014

Do góry
Cudna jest twoja róża, moja bardziej blada. Będę jutro, bo dziś mam szlaban na kompa, hi, hi
Ranczo Edy 09:19, 16 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Żeby było szybciej, obejrzałam twoją wizytówkę. Spodobała mi się żółta róża. Co to za odmiana? ja mam Berolinę. Namówiła mnie na nią pani w szkółce. Za nią właśnie ma być Miskant i Perovska, a przed nią lawenda i bukszpany.

Cieszę się na Twoje bieganie może coś tam podpowiesz Róża jest niezawodna już wiekowa sama nie pamiętam z kąd ją mam i zawsze mnie zachwyca muszę zobaczyć jaka jest twoja bo moja nn niestety jak twoja kwitnie to jest naj pierw ciemniejsza a później zmienia kolor? cudnie to sobie wymyśliłaś tylko musisz podpatrzeć wysokości miskant to chyba duży i pyrowska też sporo rośnie ja dałam za różami bo przy cyprysie przewracała się tak do góry poszła może zależy jaka ziemia
Ranczo Edy 09:13, 16 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Eda, witaj. Dziś nie miałam wiele czasu. Po południu na urodzinach u teściowej byliśmy i się zeszło do wieczora. Dzięki za odwiedziny, wpadaj częściej.
Masz gdzieś fotki perovskiej z różami ?

Witaj Iwonko to się pogościłaś pewnie smacznie było soboty są na to właśnie ja w domku siedzę lenka kicha trochę uciekłam do ogrodu jak się udało
Fotki nie mam bo późno przesadzałam niedawno i już po przesadzeniu nie było takiego efektu jak rosła przy cyprysie na wiosnę mam nasdzieje pędzie efekt
Ogródek Janiny 00:24, 16 lis 2014

Do góry
Janinko, piękne nasadzenia. Teraz do wiosny czekać. Niech się rozgłośnie.
Ogródek Ewy 00:09, 16 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ale fajnie
A jak nie chcecie wiecej małych, to jak sunię zabezpieczanie?

Teren, po którym biega jest ogrodzony, noce spędza w domu. Te kilka dni, dwa razy w roku jej pilnujemy, w płodne dni, które można wyliczyć nie jest wypuszczana sama na dwór. To wszystko. Ta metoda sprawdza się już dziewięć lat.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:57, 15 lis 2014

Do góry
Ale na święta ze swiatelkami i saneczkami Mikołaja proszę
Pomóżcie wyczarować mi ogród 23:54, 15 lis 2014

Do góry
Viola napisał(a)
Ale to nie tak, że nic nie robię. Nawet dzisiaj zaszalałam i w tę zimnicę (przynajmniej u mnie) posadziłam w towarzystwie małżonka dwa serby...

Ha, ha, ha
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:46, 15 lis 2014

Do góry
Ale cudnie pewnie to jeszcze nie koniec przeglądu rabaty.
Ogród Beaty 23:31, 15 lis 2014

Do góry
Mam takie w swoich dekoracjach, ale sama nie robiłam, tylko męża siostrzenica. Ja wyklejam cekinkami.
próbowałam karczochy, ale nie szły mi tak, jakbym chciała.
Ogródek Ewy 23:16, 15 lis 2014

Do góry
Ale fajnie
A jak nie chcecie wiecej małych, to jak sunię zabezpieczanie?
Ogród na glinie 22:28, 15 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Małgosiu, wpadłam późno, bo u teściowej na urodzinach byliśmy. Najpierw zaglądam do ciebie. Fotki piękne,te czerwone żurawkidają pięknej czerwieni na rabacie. To normalne jesienią, że są żółciei czerwienie ibrązy. Nawet nie waż się wymieniać tych cudnych żurawek. Jak je wymienisz, to ja swojego kuriera fo ciebie przyslę, hi, hi

Zdrówka dla malucha, co to za choróbsko? Nigdy nie słyszałam o czymś takim.

Małgosiu, czy mi się wydaje, czy jeszcze tuje musisz wsadzić? Jeśli tak, to się pospiesz. Szkoda, by się zmarnowały.

właśnie te tuje mam nie wsadzone, jak nie zdążę głęboko przekopać, to je tylko obsypię ziemią i wiosną dopiero normalnie posadzę
maluch ważniejszy od tuj

choróbsko to taka wirusówka co to tylko maluchy chwyta, z wysypką,
ale ta wysypka to trochę jak wiatrówka
pryszczyki są nie tylko na ciele, ale i w ustach
a niektóre podchodzą wodą, u nas zwłaszcza na stopach, co boli dziecko gdy chodzi, chce skarpetki koniecznie, nie chce boso nigdzie pójść
gorączka prawi 40 stopni, ale to już za nami, teraz jeszcze te pęcherze
Ogródeczek jagody99 22:00, 15 lis 2014

Do góry
Przyszłam się przywitać. Cudny piesek w awatarku. Jak maskotka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies