Kochana nie martw się! Jabym czytała o sobie

Ja w ogrodzie mam rośliny, które są już prawdziwymi podróżnikami

Jodła kaukaska już 4 razy zmieniała miejsce a i teraz jestem pewna, że na wiosnę ją przesadzę jeszcze gdzie indziej lub oddam rodzicom do ogrodu

takich roślin mam wiele.. W tym roku pooddawałam teściowej i znów rodzicom kolejne moje wcześniejsze nabytki.. Sąsiedzi pewnie nie mają mnie za normalną i stukają się w głowę

Co do świerków to ja w tym roku posadziłam cztery i one również nie są identyczne. Trochę się różnią. U Ciebie bardziej ale wg mnie jest to spowodowane tym, że jedne są bardziej dorosłe a inne jeszcze potrzebują czasu. Świerk serbski - z tego co czytałam - na pewnym etapie zmienia pokrój i unosi gałązki do góry w miarę wzrostu ( u Ciebie na pierwszym zdjęciu ten pierwszy) a co za tym idzie ukazuje w pełnej krasie spodnią srebrzystą stronę igiełek. Z daleka więc wygląda trochę inaczej niż te, które gałązki mają jeszcze opuszczone i ich igły oglądamy z górnej strony.
Daj im rok, dwa a zobaczysz, że się zrównają i będziesz z nich dumna! (choć ja byłabym już teraz)
Nawet dzieci nie można ze sobą porównywać. Jedne szybciej chodzą inne później, jedne szybko mówią a inne w wieku trzech lat robią marne postępy. Mój syn za cztery miesiące skończy 2 latka i nosi rozmiar ubranek 86/92, synek mojej koleżanki dwa miesiące starszy 74/80. Z czasem wszystko się zrównuje i nie ma najmniejszego znaczenia. Tak samo jest z roślinami. Przekonasz się
Każdy chciałby mieć idealny ogród i to najlepiej od razu

Uwierz mi, jest u Ciebie coraz ładniej! Kupujesz piękne rośliny, masz pomysły i chęć do działania. To zupełnie wystarczająco do stworzenia cudownego miejsca. Nie raz jeszcze będziesz przesadzać, zmieniać zdanie i marudzić, ale takie już życie ogrodnika

Trzeba się z tym pogodzić

Głowa do głowa do góry!
PS. Napiszę Ci jeszcze, ze moje serby są dwa razy rzadsze od Twoich. Twoje wyglądają na naprawdę gęste i mocne. Są piękne!!! Koniec i krpoka!