Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Makowo na Kociewiu 18:08, 14 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Jak zobaczyłem róże w śniego to wyszedłem z siebie i stanąłem obok....Tak to jest jak się najpierw pismo obrazkowe czyta... Jesień w Makowie na razie skromna, u mnie już ogród iście listopadowy w niektórych miejscach...
Macham

taaa Sebuś ja nie potrafię tylko obrazków ale czasami wiem, że nie sposób inaczej.
dzisiaj pokarzę, że jest jesień w Makowie dzięki borówkom

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:04, 14 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

To fajne.. chociaż .. żal za latem..
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:27, 14 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale dają po oczach te drzewa, aż miło Miec las za płotem to dar, ale jesienią chyba i udręka Choć grabienie liści jest przyjemne, a jak nie to zawsze sprawę można kosiarką załatwić

Tak własnie robię, lecę kosiarką choć i z grabiami tez sie zaprzyjaźniam jesienią biliżej
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 09:32, 14 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
I znów trafiłem na nową porcję zdjęć - zdjęcie z okularami po prostu boskie

Wiesz kiedy wpaść
Zdjęcia spontaniczne zza samochodowej szyby cyknięte telefonem...chwila <3
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 08:16, 14 paź 2014

Do góry
Ale dają po oczach te drzewa, aż miło Miec las za płotem to dar, ale jesienią chyba i udręka Choć grabienie liści jest przyjemne, a jak nie to zawsze sprawę można kosiarką załatwić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:10, 14 paź 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Sebek - wygrałam walkę z moim telefonem i komputer widzi juz mój telefon...ha, ha, ha ... jak to człowiek w tzw. średnim wieku powoli oswaja sie z nowymi technologiami i nowym sprzętem, troche mi to zajeło....aktualne fotki z mojego ogrodu wrzuciłam u siebie, nie są takie śliczne jak twoje z Wojsławic (juz cie wychwaliłam w wątku spotkaniowym)ale ja też cały czas sie ucze i ogródkowania i pokazywania tego co mam w ogrodzie...zapraszam

edit. literówki

No to lecę, jeszcze zdążę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:10, 14 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Sebek piękne zdjęcia kupuj róże bo tylko jedną widziałampowodzenia na studiachpozdrówka

Aniu, bo kwitną aż dwie Ale róż mam kilkanaście i na razie na tym koniec, bo więcej nie zmieszczę, chyba, że znów rewolucje zrobię
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:07, 14 paź 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Te fajne liście, co to za roślina?

To przywrotnik ostroklapowy Rosnie jak gluuuupi
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 02:26, 14 paź 2014

Do góry
Sebek - wygrałam walkę z moim telefonem i komputer widzi juz mój telefon...ha, ha, ha ... jak to człowiek w tzw. średnim wieku powoli oswaja sie z nowymi technologiami i nowym sprzętem, troche mi to zajeło....aktualne fotki z mojego ogrodu wrzuciłam u siebie, nie są takie śliczne jak twoje z Wojsławic (juz cie wychwaliłam w wątku spotkaniowym)ale ja też cały czas sie ucze i ogródkowania i pokazywania tego co mam w ogrodzie...zapraszam

edit. literówki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 01:40, 14 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek piękne zdjęcia kupuj róże bo tylko jedną widziałampowodzenia na studiachpozdrówka
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 01:25, 14 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Kurcze,ale śliczne fotki robisz,te z Wojsławic tez artystyczne były

Te fajne liście dołem, co to za roślina ?

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 01:08, 14 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Zdjęcia możesz zgrywać bezpośrednio z telefonu - będzie szybciej
U nas też zaawansowana jesień, choć w Katowicach jakby...mniej Chyba Dolny Śląsk ma ten sam klimat
Pozdrawiam

Sebek, ty tak samo jak mój syn, on jest niewiele starszy od ciebie, bardzo prosto i łatwo mówi o pewnych czynnościach związanychz obsługa wszelkich nowych urządzeń a ja potrzebuje więcej czasu żeby |"oswoic" te urzadzenia, ale juz dałam rade, skomunikowałam komputer z telefonem, za moment wkleje conieco i pokaże moją jesien.....żal za odchodzącym latem, ale trzeba mysleć pozytywnie, że kazdy kolejny dzień przybliża nas przecież do...wiosny !!
Dzieki że wpadłeś i pozdrawiam !
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 00:48, 14 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Renata - czaiłaś się i czaiłaś, ale jak już zrobiłaś wejście to wszyscy z zachwytu padają - efekty Twojej pracy po prostu woooow! Pięknie jest, a będzie jeszcze bardziej

Sebek,cały czas podglądam jak wy działacie,uczę się od najlepszych
I jakie tam znowu wejście...
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:07, 13 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Ahhh te róże - jak ich nie kochać? Muszę o swoje bardziej zadbać w przyszłym roku, bo co mi się zdaje, że 2015 rokiem róż na forum będzie

No hej Sebek wszystko na to wskazuje, niedługo będziemy sporo różanych ogrodów u nas oglądać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:58, 13 paź 2014

Do góry
Bożenko bardzo mi miło

Violu to ja już chyba nie będę wrzucał zdjęć wieczorami abyś mogła się wyspać, ale wiesz na żywo gdy widać większą perspektywe rabaty nie prezentują się wcale tak dobrze jak na zbliżeniach

Ewo nie polecam takiego ogrodu jak ja mam zbyt dużo roślin, które zdąrzyły się rozrosnąc przez ostatnie lata, a niestety utrudniają kompozycje, a wyrzucić szkoda... przesadzić już też nie ma gdzie Słońce dzisiaj od 11 do samego wieczora świeciło.

Mileno musiałem przewiercić dwie dziurki w kamieniach, ale zrobiłęm to zwykłą wiertarką, którą każdy ma zapewne w domu... żaden specjalistyczny sprzęt tym bardziej, że były ro kamienie grubości 2 i 4cm. Powoli nawet zwykłą wkrętarką da się przewiercić, a łupek nie jest twardy.

Sebek to już opisuje jak jest wykonane

Ciurkadełko to samoróbka. Wykonane jest w dość prosty sposób, jedyny problem jaki się pojawił to umieszczenie kamieni ponad zbiornik (nie mam takiej pokrywy jaka zazwyczaj bywa przy gotowych fontannach itp)
Wkopany jest okrągły zbiornik na wode w którym umieściłem na kostkah brukowych stalową siatke na któej położona jest siatka elewacyjna z włókna szklanego, na siatke nasypałem żwiru i następnie poukładełem luźno kamienie bez użycia zaprawy, wody wypływa przez elastyczny wężyk podłączony do zwykłej pompki fontannowej. Gdyby kamienie były połączone zaprawą na pewno woda lepiej by spływała bo tak to duża częśc ucieka wewnątrz stosu kamieni, ale jeżeli są dobrze poukładane to efekt jest zadowalający. Siatka metalowa troszke złapała rdze(oczywiście w ogóle jej nie widać), ale nie jest to uciąźliwe i nie ma problemu z brudną wodą, jedynie po zimie trzeb przelać zbiornik z wodą. Na zime nie wyciągam pompki i już 3 rok działa. No i nic nie pęka. Jeżeli jest to mało zrozumiałe co jest wielce prawdopodobne mogę zrobić rysunek schematyczny

Wilcza Góra 22:51, 13 paź 2014

Do góry
Fotografie jak zwykle na najwyższym poziomie Wzdycham do każdej
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 22:40, 13 paź 2014

Do góry
I znów trafiłem na nową porcję zdjęć - zdjęcie z okularami po prostu boskie
Makowo na Kociewiu 22:35, 13 paź 2014

Do góry
Jak zobaczyłem róże w śniego to wyszedłem z siebie i stanąłem obok....Tak to jest jak się najpierw pismo obrazkowe czyta... Jesień w Makowie na razie skromna, u mnie już ogród iście listopadowy w niektórych miejscach...
Macham
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:29, 13 paź 2014

Do góry
I ja podpinam się do pytań o ciurkadełko Rozumiem, że to samoróbka, ale te kamienie są połączone zaprawą czy czymśtam? I czy to coś nie pęka zimą? Bo kuszące
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:29, 13 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Silver Dollar - fakt, jest piękna

no to dobrze
bo u mnie już rośnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies