one jak większość astrowatych ładnie się rozłogami rozrastają
chętnie Ci na wiosnę odkopię kawałek i będziesz potem jak ja ... dzielić i dzielić i dzielić ... bez końca
A czy ten aster jest wysoki czy raczej niski? I jak z mączniakiem? bo ja też testuję astry, mam sporo fotek od Foerstera, bo akurat trafiłam na pełną ofertę, ale takiego chyba nie widziałam
Jedyny, jaki u mnie daję radę w półcieniu to wysoki biały.
tnę astry dość mocno na przełomie maja i czerwca, żeby były zwarte, kuliste i niezbyt wysokie
ani razu nie miałam mączniaka na nowo-belgiskich, choć internet huczy od ostrzeżeń na ten temat...może miejsce mam dla nich dobre...sama nie wiem...
porobiłam z nich obwódki całej mojej różanki i to był bardzo dobry pomysł
Cudne te foty u ciebie ......jak zwykle, powalające....... i cóz z tego ze tez mam u siebie i marcinki, i trawy z rochodnikami i jeżówki kiedy nie umiem ich tak skomponować żeby sie pieknie przenikały wzajemnie i jeszcze piekniej sfotografowac i pokazac.......to dar i duża umiejetnośc.
Uwielbiam tu wpaśc do ciebie na Wilczą i nawet jak mam zaległości w czytaniu to tylko "przelecieć" obrazkowym pismem i napaść swoje zmysły...... już własnie je napasłam dzisiaj ale nie wiem na jak długo mi tych wrażen wystarczy.....
Jeszcze tu wróce niebawem.....