i co ciachnąć za 3 ładnym pączkiem licząc od dołu? czy ciachnąć po prostu nad 3 oczkiem i nie przejmować się, że suchy badyl?
Głosowanie - cięcie zielone - radykalne czy czerwone - może bezpieczniejsze bo widać jakiś listek??
w piątek ma padać to by trzeba było może dziś najpóźniej jutro rano ciąć, żeby grzyba nie było?
Iwonka, ale nasionek nakupiłaś.
W ubiegłym roku kupiłam też lewkonie, bo marzył mi się cudowny zapach. Niestety kwiaty były pojedyńcze choć na opakowaniu były podwójne...
Ciekawe jak będzie u Ciebie - cynie też kupiłam. Cenię je za kolory i długie kwitnienie.
Daj Tajdze jeszcze czas.
A to fajne miejsce znalazłaś na rodki.
Jak pojadę do ciebie to zobaczę te zmiany.
My zabraliśmy się za wy-ciachanie i przenoszenie derenia nad staw.
a tam pójdzie hortka.
Bardzo ładna ta twoja wiosna
Sąsiadowi zwracałam już uwagę w zeszłym roku w wakacje żeby przyciął lub wyciął te przy samej siatce ale nic nie wyszło i zamierzam znowu się odezwać. Nie dość że rosną tak blisko płotu to jeszcze takie wysokie.
A może ten placyk bliżej narożnika pod sosnę albo w drugą stronę blisko modrzewi? Tam jest zdecydowanie więcej miejsca.
Najbardziej teraz chciałabym ten narożnik obsadzić. Nie wiem czy dać coś na siatkę zimozielone pnącze jakieś czy może posadzić np. pęcherznice pod samą siatką czy zupełnie coś innego? Nie chce oglądać już tych cegieł zza siatki sąsiada. Kalinę chciałbym zostawić rok temu ją przesadziłam w to miejsce.
Może pas miskantów a przed nimi co znowu hortensje?? Coś powinno się znaleźć za sosną a coś przed.