Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Znowu na wsi 21:46, 23 kwi 2025

Do góry
Joku napisał(a)

Sangwinarie masz piękne Jolu, one takie drobne są, a tak uroczo wyglądają.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 21:46, 23 kwi 2025

Do góry
Angelika95 napisał(a)
Ciekawa jestem co nowego planujesz, a odpowiedź męża mnie rozśmieszyła tulipany oczywiście cudne, można się gapić i gapić

Przedłużenie uporządkowanej części do szklarni.
O tutaj wizualizacja dla męża:

A tu pokraczny na razie szkic, koncepcja w fazie prac.
Ławeczka wypada. Warzywnik zaczynałby się wcześniej. Jako "bramę" miałby pergolę drewnianą, której kształt nawiązywałby do kształtu szklarni. Pergola byłaby niejako przedłużeniem kształtu szklarni.
W kamiennym kręgu od początku 21:35, 23 kwi 2025

Do góry
GorAna napisał(a)
[img
Zachwycam się każdym kadrem z Twojego ogrodu, a ten wygląda jak z katalogu. Bardzo ładnie u Ciebie, uwielbiam kolorowe ogrody.
W moim małym ogródeczku II 21:15, 23 kwi 2025

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Czy te niebiesko-fioletowe kępki to prymule? Cudownie wyglądają.
Tak Ewo to są prymulki, one najwcześniej kwitną, w tej chwili prawie przekwitły. Teraz królują czerwone, różowe i żółte prymulki. Bardzo je lubię za to wczesne kwitnienie.

Ogród Beti 21:13, 23 kwi 2025

Do góry
Ogród Beti 21:12, 23 kwi 2025

Do góry
W moim małym ogródeczku II 21:08, 23 kwi 2025

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Magnolia przecudna, tak ja właścicielka
Cieszę się, że odzyskałaś hasło. Teraz mogę podziwiać Twoje piękne dekoracje, kwiaty i deserki
Kwiatami z krepiny bardzo mnie zaskoczyłaś, nie spodziewałam się takiego efektu. Są przepiękne.
Dziękuję za miłe słowa. Kwiaty z krepiny to było takie zastępstwo, żeby nie kupować kolejnej wełny na sweter. Dzierganie to jedna z moich pasji, całą zimę robiłam swetry, co około trzy tygodnie kolejny Teraz jest dużo pracy w ogrodzie i nie nadążam ze wszystkim, ale nowa wełna już tylko czeka.
Pozdrawiam wiosennie

Ania na Żuławach 20:58, 23 kwi 2025

Do góry
Gienka w rozkwicie. Cudna jest i nie zaszkodziło jej drastyczne cięcie jesienią. Będzie ładnym drzewkiem.

Glina i zielsko 20:47, 23 kwi 2025

Do góry
Wygląda na to że boćki sie wprowadzą na slup który widze z salonu działke dalej. Były dziś cały dzień i próbują gniazdo budować.
Teraz siedzą na osobnych słupach. Jak przyjechałam z pracy to jeden z pary polował na pustej działce.
Dał podejść dość blisko.

Ogród bez roweru 20:43, 23 kwi 2025

Do góry
Wykopałam roślinę i zastanawiam się co tu się zadziało.
Klon Sangokaku zmarniał i usechł. Miałam wykopać, ale brakło czasu na wykopanie i szukanie nowego, więc przez kilka miesięcy był w ziemi. W ubiegłym roku zauważyłam dwa odrosty. Dzisiaj w końcu go wykopałam, żeby się temu bliżej przyjrzeć i ewentualnie odzyskać sadzonki. Podejrzewałam, że to odrosty z podkładki.

Wykopałam i nadal nie wiem co tu się zadziało. Jakoś mało korzeni. Może coś je zjadło?
Myślałam, że Sangokaku jest szczepiony, ale nie widzę miejsca szczepienia. Odrosty nie bardzo mi wyglądają na tę odmianę.
No nie mam pojęcia...
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 20:23, 23 kwi 2025

Do góry
Kalina

Ul ma dwa brood boxy i dwie nadstawki honey super czyli na łatwy i na miód i jest wielki

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 20:07, 23 kwi 2025

Do góry
Judaszkowy spam
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 19:57, 23 kwi 2025

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Takie mieczyki posadzone pod oknem kuchennym.
...

Cudnie fioletowe mam takie jak te z prawej, ale to mi przypomniało, żeby zajrzeć do kłączy, zapomniałam...
U Polon 19:39, 23 kwi 2025

Do góry
I jeszcze inne tulipany. Ciemne miały być z jasnymi, na razie jasne czekają, mam nadzieję, że będą ładne

I jeszcze jedne, wyjątkowo przypadły mi do gustu, są wielkie i ten róż jest taki delikatny, lekko cieniowany - te muszę koniecznie dokupić

I kolejne - tu też kompozycja taka se, ale przynajmniej kwitną. Część nie zakwitła i chyba to były takie, które głębiej sadziłam

I widać „dziury” po krecie

Mam nadzieję, że w łaskawości swojej, bajzlu i chwastów nie zauważycie
U Polon 19:30, 23 kwi 2025

Do góry
Wsadziłam w końcu seslerię pod wisienką. Dzięki wszystkim za rady, mam przekonanie, że będzie idealnie .
Widzę też, że hacone jednak delikatnie ruszą, a wyglądała na trupa absolutnego. Dzisiaj w końcu wysypałam też korę, na pewno poprawi byt roślinkom. Tu dla porównania, widać jaką mam cudną ziemię

I dla kompletu - z drugiej strony ścieżki, po kawałku walczę z ugorem.

Widać, że berberys walczy o życie - jak przegra, to płakać nie będę . Wsadziłam tu zawciag nadmorski i jednak tą kostrzewę - może choć przez kilka sezonów będzie ok, a później najwyżej wymienię na coś innego
U Polon 19:18, 23 kwi 2025

Do góry
Święta, święta i po świętach, więc czas wracać do tworzenia ogrodu

Kalina pięknie zapoczątkowana, po kwitnieniu będę ciąć

Przy okazji tulipany po sąsiedzku - jak patrzę na zdjęcia na opakowaniach, to są takie jak być powinny, ale i tak mnie zaskoczyły. Brakuje mi tu jakiegoś jaśniejszego akcentu - może coś znowu we wrześniu dosadzę

Inne tulipany różnie, część pomylona, część zgodna z opisem. Najgorzej wyszły przy tarasie- miał być łan różowych od jasnego do ciemnego, a nie dość, że połowa nie wyrosła, to te co są to totalny jarmark

no trudno, za rok coś dosadzę, może wyjdzie tulipanowa łąka kwietna
Anna i Ogród 2 17:14, 23 kwi 2025

Do góry
Makao napisał(a)

W środku busz

Lada dzień zacznę wycinać pierwsze kapusty do sałatek

No proszę ak zielono. Z tego co pamiętam nie chciałaś się zabierać za warzywnik a tu super się zapowiada.
Anna i Ogród 2 16:15, 23 kwi 2025

Do góry
Papryki i pomidory kwitną . Teraz zaczyna się zabawa w zapylanie
Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 16:07, 23 kwi 2025

Do góry
Wiem już trochę przynudzam, ale zostawiam ku pamięci

Moje małe, zielone miejsce na ziemi... 16:04, 23 kwi 2025

Do góry
Kanzan na osiedlowej

i ogólnie osiedlowa, znowu lekko zachwaszczona...

Klon palmowy na osiedlowej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies