Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ożankowy ogród

Ożankowy ogród

Kordina 00:22, 03 kwi 2026

Mam nadzieję, że już po śniegu, stopniał i zasilił wilgociowo glebę a przecież w marcu jak w garncu. U mnie duży rozrzut z temperaturą, w dzień po kilkanaście, a w nocy przymrozki do - 2-3°C
Margo2 14:49, 08 kwi 2026

I jak wypiłaś kawę w altanie?
Z jednej strony nie zazdroszczę tego śniegu,a z drugiej przy suszy jaka panuje to zbawienie.
Ulina 18:15, 08 kwi 2026

Kordina napisał(a)
Mam nadzieję, że już po śniegu, stopniał i zasilił wilgociowo glebę a przecież w marcu jak w garncu. U mnie duży rozrzut z temperaturą, w dzień po kilkanaście, a w nocy przymrozki do - 2-3°C

Cały czas depresja pogodowa z powodu zimna więc palenie w piecu nie ustaje. Ptaki też docieplają gniazda, zbierają ścinki traw z rabat, kursują dół- góra non stop szpaki urządziły sobie od południowej strony pod dachówkami, kolejny rok gniazdeczko. Potem denerwują się, że przeszkadzam im chodzeniem po ogrodzie, nie mówiąc jak przeszkadzam, kiedy koszę a może mnie lubią i czują się tu bezpiecznie. Jedzenia m8ęsnego na rabatach jest pod dostatkiem, tłuściutkie dżdżownice i inne robaczki

Magnolia Susan kwitnie, pytanie czy mini przymrozki coś jej zrobią. Druga, od znajomych - Nigra? Czy kolejna Susan? Trudno powiedzieć, startuje minimalnie później, jeszcze nie rozchyla kwiatów bo zimno.

Jarzębiny są świetne gdy się otwierają, a grujeczniki też cudowne w wiosennym słońcu
Ulina 18:24, 08 kwi 2026

Margo2 napisał(a)
I jak wypiłaś kawę w altanie?
Z jednej strony nie zazdroszczę tego śniegu,a z drugiej przy suszy jaka panuje to zbawienie.

Altankę tylko przemyłam, a że muszę zabejcować podłogę, wiec rozpoczecia sezonu nie było. I niestety pogoda nie dopisała ze względu na halne wiatry. Altanką się zajmę w przyszłym tygodniu. Kawy w domu powodują, że nie zauważam dodatkowych prac.

W przyszłym tygodniu będzie u mhie pierwsze koszenie i mycie okien po zimie.

W wielkanoc pięknie rozkwitła wiśnia szczepiona ozdobna, ależ zapach, pszczoły miały ADHD i obsypana na maksa, nie było wolnych przestrzeni beż kwiatów. Uwielbia ją, sprawiłabym sobie jeszcze jedną taką na kuchenną rabatę.

ewsyg 20:26, 08 kwi 2026

Przepiękna
Alija 21:21, 08 kwi 2026

Magnolia pięknie się rozkręca, oby tylko zapowiadane przymrozki nie zaszkodziły.
Wiśnia przecudnej urody.
Ulina 19:30, 09 kwi 2026

ewsyg napisał(a)
Przepiękna

Cieszy każdy listeczeki każdy kwiat, czekam teraz na kukliki, rośliny mają opóźnienie
Ulina 19:33, 09 kwi 2026

Alija napisał(a)
Magnolia pięknie się rozkręca, oby tylko zapowiadane przymrozki nie zaszkodziły.
Wiśnia przecudnej urody.

U nnie blisko 0st, więc wszystko ok
Nie mogę się doczekać pierwszego koszenia, żeby trawnik wyrównać i posprzątać po sprzątaniu
Ulina 21:14, 14 kwi 2026

Termin pierwszego koszenia przeciągnął się na sobotę. Do tego czasu plewienie z doskoku.
Kilka chwil złapanych na pamiątkę chłodnego kwietnia

Ulina 21:16, 14 kwi 2026