Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:47, 16 wrz 2015

Do góry
Dla Ciebie kochana
Kostki między drzewami :
https://www.pinterest.com/pin/537054324293107217/
Ja się u siebie chyba na taki układ pokuszę tyle tylko że w skarpety drzew dam zimozielony carex ice dance .
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:04, 16 wrz 2015

Do góry
własnie ja znalazłam tylko czy ice dance wytrzma w pełnym słońcu...
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:50, 16 wrz 2015

Do góry
a moze cos takiego a przed kostakimi ice dance a miedzy kostkami były by szamba do których by było dojście od płota....
http://kijewicz.pl/foto/1322829905.jpg
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:09, 16 wrz 2015

Do góry
kochani..juz nie pamietam od kiedy kombinuje i nie moge wykombnowac sama...potrzeba mi świeżego spojrzenia!!!!

rabata przed domem

1.zimą całkowity cien a latem totalna patelnia bo słońce wysoko nad domem świeci CAŁY DZIEŃ...

2. szambo do którego musi byc regularny dostę i to dla panów którzy raczej na roslinki nie będą zwracać uwagi...

3. Brana pod uwage kompozycja ale ne wiem jak to poustawiać bo pewnie nie bedzie tych roślin wszytskic na raz żeby sobie pomierzyć wiec musze od razu wiedzieć gdzie co bedzie...

-dereń ivory halo/rozłogowy
- brzoza doorenbos
- carex ice dance
- punktowo bergenia
- może szałwia niska

nie od linijki, naturalnie porozrzucane tak żeby zasłonio szambo ale nie ograniczało dostępu, w sensie żeby było dojście ale jednak nie było pustych miejsc...mogę podwiązać trawy np przed przyjazdem szambiarki żeby odsłonić guliki....

zdjęcie mam jak z filmu grozy ale w pracy ejstem i nie mam leszego

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:05, 13 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Tak, rośliny komponuję podobnie, ale takiego cukiereczka jak Twój nie da się powtórzyć . Jak mi dziecina pozwoli to postaram się jeszcze polecieć ukopać Ci Ice dance, bo wyczytałam, jak Mała Mi pisała, że żałuje, że więcej Ci jej nie dała, więc wnoszę, że jeszcze jej potrzebujesz . Do zobaczyska Słonko .

Kasiula nawet nie wiesz jaka Ci jestem wdzięczna za tą trawkę. Jutro wkleje foty jak poszalałam w lasku na wzór inspiracji Małej - cmokam małą za nią i Ciebie za trawkę
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 18:54, 13 wrz 2015

Do góry

Ice dance z wiosennego podziału

Zawilce, liście brzydkie ale pączków dużo.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:02, 13 wrz 2015

Do góry
Tak, rośliny komponuję podobnie, ale takiego cukiereczka jak Twój nie da się powtórzyć . Jak mi dziecina pozwoli to postaram się jeszcze polecieć ukopać Ci Ice dance, bo wyczytałam, jak Mała Mi pisała, że żałuje, że więcej Ci jej nie dała, więc wnoszę, że jeszcze jej potrzebujesz . Do zobaczyska Słonko .
Małymi kroczkami do celu... 13:53, 12 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Mirellko Ty mi już lepiej nie mieszaj nic Ja zdaje sobie z tego bardzo dobrze sprawę,dlatego właśnie coś zimozielonego muszę tam zostawić, zostawię tego swierka na pniu, kulkę może jeszcze gdzieś tam wcisne, berberysy już w maju są ładne więc nie będzie tak źle, no i dlatego też dałam tam obwódkę z ice dance.

Ok,ok już się nie odzywam - chciałam dobrze.
Małymi kroczkami do celu... 20:06, 11 wrz 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)

Paulinko bardzo ładnie te rabaty wyglądają, ale wiesz co znowu Ci trochę namieszam - no taka to już jestem

Była u mnie koleżanka z O Asia "Ogród w Puszczykowie", która ma piękny ogród. Nie krytykowała, tylko słuchała, oglądała i delikatnie, taktownie podpowiadała. Moja rabata największa jest cała bylinowa. I teraz myśl moja - jak wszystko przekwitnie czyli jesień, zima i wczesna wiosna to jest pusto-puściutko, bo same cebulowe sprawy nie załatwią. I wiesz co właśnie chcę na tej rabacie dać tujki danica i jakieś cyprysiki, żeby coś było zimozielonego, a Ty się ich z tej rabaty pozbywasz Przemyśl to dobrze. Na mojej rabacie jest 10 rozplenić,7 rozchodników, lawendy , berberysy, hosty, hortensje i dużo innych bylin, których dobre pół roku nie ma. I właśnie Aśka podsunęła mi taki pomysł z danicami, cyprysami, cisami który będę wdrażała od przyszłego roku. Zrobić taki szkielet na tej rabacie, który będzie zawsze zimozielony. Pomyśl.

Mirellko Ty mi już lepiej nie mieszaj nic Ja zdaje sobie z tego bardzo dobrze sprawę,dlatego właśnie coś zimozielonego muszę tam zostawić, zostawię tego swierka na pniu, kulkę może jeszcze gdzieś tam wcisne, berberysy już w maju są ładne więc nie będzie tak źle, no i dlatego też dałam tam obwódkę z ice dance.
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:17, 11 wrz 2015

Do góry
Kawa napisał(a)

ja pierdziele mąż mnie eksmituje

tak sobie upierdzieliłam że posadziłabym jakieś cebulowe na tej rabacie parkingowej gdzie mam twoją ice dance taki slalom tulipanów

dobierz sobie ze dwa gatunki kolorystycznie, albo nawet jeden i będzie piknie
wielu kolorów nie mieszaj
Od nowa ... na przekór wszystkim 12:14, 11 wrz 2015

Do góry
iwka napisał(a)

no jak nie jak tak

ja pierdziele mąż mnie eksmituje

tak sobie upierdzieliłam że posadziłabym jakieś cebulowe na tej rabacie parkingowej gdzie mam twoją ice dance taki slalom tulipanów
Blaski i cienie nowego życia 11:15, 11 wrz 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Trawy piękny

Bogusiu, dobrze że mam te trawy i chcą rosnąć. Ale są kapryśne bo wiele mi zginęło albo źdźbła zostały. Więc czekam i daję tym źdźbłom jeszcze rok szansęPrzeciętnie bo 2 latach u wszystkich są fajne kępy, a u mnie jakoś dłużej idzie. Ale grunt że rosną Bardzo też lubię zwykłego carexa Ice Dance (albo Evergold), mam mnóstwo rozsad bo super zapełnia rabatęjest bezproblemowy, tu go widać jak zakrywa już mi małe bukszpany

mam mnóstwo pracy jeszcze na tej rabacie i nie wiem czy w tym roku dam radę coś zrobić jeszcze. Jeszcze z tyłu czeka mnie trochę pracy. Ale to co chciałam, czyli budleję i ostróżkę mam. Marzyły mi się jeszcze czosnki fioletowe te duże i te małe główkowate. A w przyszłym roku cały przód rabaty zmienię i wtedy posadzę cebule wiosenne
Małymi kroczkami do celu... 11:08, 11 wrz 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)

zadzwoń na pocztę czy w ogóle poszła do doręczenia, ja też mam zamiar posadzić przed rozchodnikami ice dance myślę że to dobre połączenie. Oczywiście ice dance będę dzielić

No właśnie dzwoniłam i dostałam odpowiedź,ze nie ma żadnej paczki do mnie, kolejne paczki mają przyjść po 14 i wtedy też mam dzwonić i mi powie,czy jest,jak będzie jutro dostarcza. Dobrze,że przedzwonilam bo znów cały dzień bym czekała..
Małymi kroczkami do celu... 11:03, 11 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
No i kurcze paczki jak nie było, tak dalej nie ma przygotowałam już nawet miejsce,więc mam nadzieję,że jednak dotrą ostatecznie rozchodniki będą połączone z ice dance, bardzo spodobało mi się takie zestawienie u Małgosi.

Żurawki poszły w miejsce goździków, stwierdziłam,że jak i tak za 2 lata będę musiała je wymienić,to za ten czas żurawki mi już urosna

Danica, cyprysiki będą z tamtąd równiez eksmitowane w ich miejsce dojdą rozplenice i myślę że będzie ładnie.

zadzwoń na pocztę czy w ogóle poszła do doręczenia, ja też mam zamiar posadzić przed rozchodnikami ice dance myślę że to dobre połączenie. Oczywiście ice dance będę dzielić
Małymi kroczkami do celu... 10:57, 11 wrz 2015

Do góry
No i kurcze paczki jak nie było, tak dalej nie ma przygotowałam już nawet miejsce,więc mam nadzieję,że jednak dotrą ostatecznie rozchodniki będą połączone z ice dance, bardzo spodobało mi się takie zestawienie u Małgosi.

Żurawki poszły w miejsce goździków, stwierdziłam,że jak i tak za 2 lata będę musiała je wymienić,to za ten czas żurawki mi już urosna

Danica, cyprysiki będą z tamtąd równiez eksmitowane w ich miejsce dojdą rozplenice i myślę że będzie ładnie.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:50, 10 wrz 2015

Do góry
Dziewczyny, robię trzecie podejście do tej rabaty w tym wątKu. KOło na rondzie, średnica 7 metrów. Słońce od rana do świtu, ale dobra, raczej kwąśna ziemia. Wczesną wiosną wyglądało tak:
,
potem w czerwcu:

Mam taką propozycję jak na rysunku.

Myślę jeszcze, żeby dodać tam gdzieś hortensje ze trzy, może między mikrobitę, trawy - może proso rózgowate i werbeny. Posadzę także irysy żyłkowane i tulipany, żeby wiosną nie wiało nudą. Pomyślałam też o perowskiej. Może luki obsadzę trawą ice dance, ale dopiero kępy mi rosną... Starałam się doadać ye rośliny, które na innych rabatach się pijawiają.

Powiedzcie, co zmienić, zdjąć, dodać... Czekam na wszelkie podpowiedzi
Mój mały zakątek :D 20:39, 10 wrz 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)

Patyczki hortek na wiosnę po cięciu w każdej chwili, teraz tylko będę dzielić i wysyłać Mirce hosty i turzycę Ice Dance....jak coś chcesz to pisz czym będę mogła to siem podzielę....o mam też tojeść orszelinową

Dziękuję bardzo. Pewnie się wiosną odezwę.
Mój mały zakątek :D 20:31, 10 wrz 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)

Ok będę pamiętał i może spróbuję
Skoro tak piszesz, to rozumiem że się polecasz już mi ktoś mówił m Małej Mi

Patyczki hortek na wiosnę po cięciu w każdej chwili, teraz tylko będę dzielić i wysyłać Mirce hosty i turzycę Ice Dance....jak coś chcesz to pisz czym będę mogła to siem podzielę....o mam też tojeść orszelinową
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 09:36, 10 wrz 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Trawki to na moje oko Carex Ice Dance

Dziękuję Mirelko
Podzielę je i poczekam do przyszłego roku aż się rozrosną
Małymi kroczkami do celu... 21:47, 09 wrz 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
I jeszcze jedno pytanie oto spis roślin posadzonych tego roku, które z nich muszą zostać okryte na zimę:
- Hortensja vanille fraise,
- rozplenica hameln,
- rozchodnik,
- Kostrzewa sina,
- Hortensje Limelight,
- Miskant Ml,
- turzyca ' ice dance'
- Turzyca amazon mist,
- Turzyca Buchanana,
- Lawenda,
- Tawuła,
- Miskant gracillimus,
- Jeżówki,
I chyba tyle.

Paulinka żadna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies