Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Wiąz - Ulmus glabra 'Camperdownii' 11:30, 05 mar 2016

Do góry
Pokaż tego wiąza i co chcesz ciąć i w jakim celu, czy to duża rana będzie czy gałązki chcesz skracać.
Jaki to wiąz? Lepiej go nie ciąć wcale.

Wiąz tniemy jeśli musimy latem w okresie wegetacji.
Cis - Taxus 11:27, 05 mar 2016

Do góry
Sądzę, że w tym układzie nie ma na nie miejsca. Pod drzewkami tak. Przy cisach nie.
Testowe dodawanie zdjęć 11:22, 05 mar 2016

Do góry
krok 1 Wybierz plik
krok 2 z komputera wybierasz zdjęcia z tego miejsca, w którym one są
krok 3 klikasz na zdjęcie
krok 4 gdy się ukaże po prawej stronie miniaturka klikasz na nią. Wtedy kod zdjęcia wkleja się w tekście postu.

I tyle - proste jak drut.
Testowe dodawanie zdjęć 11:21, 05 mar 2016

Do góry
Nie trzeba się doktoryzować, wystarczy robić to co napisałam, potem idzie z automatu.
Technik architektury krajobrazu 11:16, 05 mar 2016

Do góry
Twoje rozumowanie jest błędne.

Zaufanie do klienta wzbudzasz rzetelnością, tym co umiesz, talentem, pochwaleniem się co zrobiłeś i czy to się podoba, i wtedy nie ma znaczenia czy jesteś architektem czy technikiem. W szkole na pewno tego nie nauczą. Nawet na studiach.

Praktyka czyni mistrza, pracowitość, wiedza, ciągłe doszkalanie, zdobywanie certyfikatów, oprócz umiejętności ogrodniczych, artystycznych, zdolności w komponowaniu roślin, także umiejętności budowlane, geodezyjne i inne pokrewne.

Nie ma takiego podziału, że architekt to jest ważniejszy i coś tam ustala, a technik po nim. Gdy architekt zdobędzie pracę, to na pewno nie odda jej technikowi,. chyba że jesteś jego pracownikiem.

Klient na pewno "zarżnie" twoją ideę południowych krajobrazów, bo musisz się nastawić na wszechstronność.
Przez 30 lat nie zrobiłam żadnego ogrodu z "południowymi" klimatami.

Kompost, kompostowanie i kompostowniki 11:09, 05 mar 2016

Do góry
Kup jakiś antymech, jest sporo preparatów z taką nazwą.

Jednak najpierw zastanów się nad przyczyną jego powstawania. Daj glebę do zbadania, pH zmierz czy gleba nie jest kwaśna.

Dyskusję o mchu prowadź w tym wątku i przede wszystkim przeczytaj ten wątek https://www.ogrodowisko.pl/watek/66-mech-w-trawniku

Testowe dodawanie zdjęć 10:22, 05 mar 2016

Do góry
A więc brakuje

na poczatku [img size=640x480]

a na końcu [/img]

dowód na górze, że udało się.

Klikasz tu gdzie napis "wgraj zdjęcie" - wybierz plik, gdy miniaturka ukaże się na tablicy, klikasz na miniaturkę i jest.
Zdjęcia powinny być zmniejszone do 640x480 bo duże niestety zmniejsza nasz automat i długo trwa wgrywanie, dlatego najlepiej gdy już masz wybrane zdjęcia i zmniejszone.

No i powinny być ostre, to na górze to zbyt wiele nie widać na nim.
Testowe dodawanie zdjęć 10:20, 05 mar 2016

Do góry
Skopiowałam Twój link, dodałam co trzeba, coś robisz źle na pewno

Testowe dodawanie zdjęć 10:17, 05 mar 2016

Do góry
Kod jest nie taki, kliknij cytuj na poprzedni post ze zdjęciem i zobacz jakie tam są literki. Nie ma thumb całkiem inne są.

Nie ma nawiasów, url nie ma jest tylko link. Jak wklejasz że nie tak jest? Klikasz na miniaturkę jak się ukaże po prawej stronie.
Rododendronowy ogród II. 10:14, 05 mar 2016

Do góry
Popieram robienie przyjemności i zachwycam się kwieciem. Niesamowicie pięknie i energetycznie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:11, 05 mar 2016

Do góry
Dziękuję Wam za przemiłe wpisy
Może dziś coś zagrabię, albo zamiotę, chociaż chwilkę. Bo w następnym tygodniu szykuję się na cięcie buka, żywopłotów z tui, wymiana wody w stawie, mycie mebli i inne takie. Co się zdąży

Ale to już rękami męskimi, bo ja nie wydolę. Zrobię co będę mogła.
Pszczelarnia 21:17, 04 mar 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dzisiaj przyszły zapakowane rewelacyjnie dalie. Bardzo ładne bulwy.
Jeszcze czekam na kolejne.

Ja też tutaj zamawiałam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:11, 04 mar 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)

Ja też długo nie miałam zasłon, ale jak już powiesiłam, to kiedy przez chwilę są zdjęte, bardzo mi czegoś brakuje i mam teraz wiele zestawów - zimowe i letnie, w kwiaty i gładkie. W salonie też wieszam takie jak Ty - do ozdoby a nie do zasłaniania okien.
Myślę że te Twoje dobrze by wyglądały spięte czymś ładnym - sznurem, zapinką, albo zaczepione do takiego specjalnego uchwytu w ścianie.

Dziękuję, popatrzę. To dobry pomysł ze zmianą zasłon, nie pomyślałam o tym, jak z poduszkami, można kolorem się pobawić.
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 20:01, 04 mar 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Raczej na pewno topola. Krótkowieczne drzewo z czasów komuny. Teraz np. w Pruszkowie tną bo są martwe, spróchniałe. To nie jest cenne drzewo, nie ma żadnych walorów zdobniczych dla mnie, pyli jak nie wiem co, leci wata z nieba i zapycha rynny.

Rośnie szybko, ale czy to jest zaleta? Raczej wada.

Dzięki wielkie *
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:42, 04 mar 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Małe, a cieszy (cykl "Kobiety, które upiększają Polskę") - "Kobieta i Życie", nr kwietniowy

Gratulacje Danusiu !!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:48, 04 mar 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Bajeczne ciemierniki. Te mi najbardziej się podobają, ale i pozostałe piękne.
Zasłony ocieplają wnętrze, mam nadzieję że się przyzwyczaisz . Moja siostra ma podobne, ale w inny sposób zawieszone.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:08, 04 mar 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Będzie tapicerka w fotelu i krzesłach w paski czarno-złote, ale kto wie gdzie jest taki materiał?

A tu jest:

http://sklep.tapicerskie-abc.pl/go/_info/?user_id=523&lang=pl

Ja też długo nie miałam zasłon, ale jak już powiesiłam, to kiedy przez chwilę są zdjęte, bardzo mi czegoś brakuje i mam teraz wiele zestawów - zimowe i letnie, w kwiaty i gładkie. W salonie też wieszam takie jak Ty - do ozdoby a nie do zasłaniania okien.
Myślę że te Twoje dobrze by wyglądały spięte czymś ładnym - sznurem, zapinką, albo zaczepione do takiego specjalnego uchwytu w ścianie.
Cis - Taxus 17:29, 04 mar 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Teraz to po prostu przeciągnij sznurek, żeby poziom był, albo po płocie wyznacz i utnij tylko poziomo, żeby równa linia była. Mnie się nie udało równo bo ręka się trzęsie, ale widzisz o co mi chodzi.
Użyj nożyc szpalerowych do żywopłotów. Każdego z osobna się nie tnie w tym przypadku
Tylko końcówki na wyrównanie linii.

Bardzo dziękuję za błyskawiczną poradę. A co sądzisz o posadzeniu limek przed cisami?
Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 17:15, 04 mar 2016

Do góry
Będzie tapicerka w fotelu i krzesłach w paski czarno-złote, ale kto wie gdzie jest taki materiał?
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 17:13, 04 mar 2016

Do góry
Pozdrawiamy Johny i chwal się
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies