Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Basi 20:59, 22 lut 2019

Do góry
Irenko, na Twoim wątku rozmawiałyśmy o stipie. U mnie było tak jak na zdjęciach. Na wrzosowisku stipa całkowicie przykryła wrzosy. Nie było to miejsce dla niej odpowiednie. Chociaż chyba jej pasowało bo rozsiała się niemiłosiernie. Już jej nie ma.
Może ktoś podpowie czy na wrzosowisku to w ogóle jakieś trawy pasują?

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:56, 22 lut 2019

Do góry
babcia dała mi jeszcze chustę co miała do gorsetu , ale jej raczej nie użyję w domku

Mój ogrodowy pamiętnik 20:54, 22 lut 2019

Do góry
Chociaż raz u innych spadł śnieg a u nas nie .
Podlało tylko deszczem.

Bardziej się boję tego nocnego mrozu.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:54, 22 lut 2019

Do góry

i mój gorset z dzieciństwa przerabaiany po babci góralce

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:52, 22 lut 2019

Do góry
chodniczek

i takie cacka po przecenie

cacka do kącika ogrodnika
takie dekoracje jeszcze wygrzebałam po swoich szufladach i czekają

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:49, 22 lut 2019

Do góry
Dzisiejsze polowanie uważam za udane

Będzie taka wykładzina

taki kocyk

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:46, 22 lut 2019

Do góry
Lubię liatry i mam
mój baron był w tym roku taki

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:33, 22 lut 2019

Do góry
Red barona trzeba posadzić rzadko,bo szybko się rozrasta...jeśli jest glina to koniecznie trzeba ją rozluźnić korą chociaż,bo inaczej to będzie słabo się rozrastał ...

Posadzony Red baron 2016

Tu 2017 aż w kamieniu wyrósł

Ogród Basi 20:31, 22 lut 2019

Do góry
Na zdjęciu dominują żółte żurawki. Hakonki są mniej dorodne.

Ogród Basi 20:22, 22 lut 2019

Do góry

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 20:16, 22 lut 2019

Do góry
Doniczka 9x9x10

Taka mniej więcej
Ogród Basi 20:14, 22 lut 2019

Do góry
Irenko, tu rosną moje hakonki. Zdjęcia z wrzesnia.Chyba ze trzy razy uzupełniałam obwódkę bo mi padały. Bardzo średnio im u mnie chyba jest. Chociaż niektóre jak na pierwszy rok to były zdrowe i ładne. Ale niektóre to marne były lub wcale wygniwały. Zobaczymy jak będzie po zimie i jak w sezonie będą rosły.

Blaski i cienie nowego życia 20:09, 22 lut 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ula, pokaż w wolnej chwili zdjęcie fasady domu (albo narysuj ten front oddając wymiary) co ją widać z podjazdu przyszłego. Kwestia jest taka, czy trzeba zasłaniać podjazd od rabaty, jak stoją auta. A jak się lekko zasłoni to jaki to będzie miało wpływ na widok z okna (?) nad podjazdem, z ganku, z wejścia, z drzwi? I jaki widok będzie od furtki na całość.

Te trzmieliny na pniu fajne ale chcesz już dać trzmieliny jako wypełniacze.

Brzoza będzie jednak za szeroka na to miejsce - chyba, nie dałaś wymiarów.

Ewo, z kilku powodów nie mogę zrobić zdjęć. Ale nic nie stoi na przeszkodzie widokowej...w tym przypadku nie ma się co martwić.
Jedyna perspektywa jest na ścieżce i to co przy niej się dzieje.

Zrobiłam też kilka fotek co z drugiej strony mam. I to jest najważniejsze widokowo

Magnolię widać, a w drugiej dziurze za iglakami buk kolumnowy którego mogę przesadzić, a dalej klon garnet i żywopłot z bukszpanu.

Za żywopłotem bukszpanowym jest miejsce na drzewo- albo proponowany przez Ciebie grab fastigiata albo tego buka kolumnowego przesadzę. Tak to wygląda z drugiej strony.

Podaję też orientacyjne wymiary tej przerabianej aktualnie części ok.9m i najszersza część rabaty 4m przy budynku.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:46, 22 lut 2019

Do góry
Do warzywnika malutki domek dla owadów i tabliczki z nazwami ziół
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 19:44, 22 lut 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Helo ,kto ma tę trawkę?

Imperata cylindryczna 'Red Baron'

Mam pytanie jak się ona rozrasta ?

Ja mam ona rozrasta się płytko kłączami...najlepiej wkopać w ziemię jakiś ogranicznik np. z blachy żeby nie wrosła w inną roślinę
...uDany ogród 19:42, 22 lut 2019

Do góry
Muszelka napisał(a)
Cięcia drzew nie zazdroszczę, ale drewna do kominka to już tak, nawet - bardzo
My musimy, niestety, większość kupić.

Muszelko bałam się tego okropnie, ale poszło bez problemu. Jest z tym strasznie dużo roboty, chciałabym jutro trochę podgonić. Niestety chyba pogoda nie pozwoli zbyt długo przebywać na podwórku. Dzisiaj było bardzo zimno...
Drewno się przyda, ale nie mam kominka
Uwielbiałam siedzieć przy ogniu...wspomnienia

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 19:39, 22 lut 2019

Do góry
Helo ,kto ma tę trawkę?

Imperata cylindryczna 'Red Baron'

Mam pytanie jak się ona rozrasta ?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 19:31, 22 lut 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
nadal leży? po co ta zima zawraca, kluczy zapomniała czy w torebce nie znalazła?

a ten kompostownik to gdzie chcesz ustawić? ja postawiłam za domkiem i byłam z siebie bardzo dumna dopóki nie przyszło mi z dołu kompost z niego wyciągać. niecenzuralne słowa popłynęły bo tam po prostu nie ma jak. kompostownik stoi na rogu. Od góry wrzucę a od dołu gdzie jest klapka już nie idzie wygrabić bo miejsca za mało więc na kolanach muszę. dodatkowo za mały kupiłam i po sezonie był już pełny ale kompost dopiero po 2 mi się zrobił. więc teraz jakbym kupowała to zdecydowanie większy i miejsce z dobrym dojazdem i obrotem taczką wybrała coby akrobatyki nie robić.

Nawet nie wiem czy jeszcze lezy, bo już po ciemku wracałam . Ale jak mróz lepiej niech leży .

A miejsce na kompostownik... no cóż... trafna uwaga . Ale nie mam zbyt dużego wyboru jeśli chodzi o miejscówki. Mam jedno jedyne miejsce, nie wiem czy kojarzysz - na tej rabacie z pęcherznicą, jałowcami płożącymi i kibelkiem sąsiada w granicy, w samym rogu, za garażem. Akurat mam tam 90cm szerokości, a potem jest podjazd żwirkowy. Więc kompost z dołu będę musiała wygarniać na jakąś plandekę położona na tym żwirku. Tam często eM parkuje i wtedy nie ma za bardzo dojścia ale zawsze można przestawić samochód .
Wygrzebałam jakieś stare zdjęcie - to tu, w rogu po prawej stronie, tam gdzie teraz rośnie cis:
Ogród Muszelki 19:02, 22 lut 2019

Do góry
Zdążyłam. Zakwitły ciemierniki

...uDany ogród 19:02, 22 lut 2019

Do góry
dana1s napisał(a)

Aguś po porannych chmurach ani śladu i słońce wyszło, ale wieje i jest zimno. Myślę jednak żeby wyskoczyć na chwile do ogrodu, tęsknię!
Bardzo dziękuję za miłe słowo
Pięknego dnia życzę

Chciałabym żeby już było tak

Danuś zleci do tego czasu aż za szybko, zobaczysz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies