Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:52, 08 lis 2016

Do góry
anulajda napisał(a)
Jesień piękna u Ciebie, masz jak w raju

Brakuje tylko więcej Słońca bo te niskie temperatury aż tak nie przeszkadzają

Gosiek33 napisał(a)
Przecudne zakątki i foty Skąd u Ciebie tak kolorowo?

Sam się dziwię że wszystko tak długo się trzyma

UrsaMaior napisał(a)
Mmmm same śliczności u Ciebie Co to za cudnej urody jeżówka?

Zwykła purpurowa tylko nie zdążyła przed chłodem do końca złapać kolorków

lojalna_ napisał(a)
Piekne kadry jak zawsze a ogrod ciagle w formie ))))

Coś tam jeszcze oko cieszy, ale powtórzę że brakuje słońca. Ciągle mgły albo grube chmurzyska...

Luki napisał(a)
Mówisz, że przymrozki nadchodzą u mnie od miesiąca mrożą co jakiś czas w nocy i to dość mocno, a liści nawet na Nigrach już nie mam, a te ponoć najdłużej trzymają Masz modelową jesień

A wiesz że moja Nigra też prawie łysa? Coś wyjątkowo w tym roku poleciała. Przymrozek był tej nocy więc leci już wszystko...

mateuszmichn napisał(a)
piękne kolorki u ciebie i jak zwykle znowu się powtórzę, twój ogród to mistrzostwo

Dzięki Mateusz jak zwykle za dobre słowo

Piotr_ napisał(a)
Witak przypadkowo trafiłem i obejrzałem twój ogród i podziwiam jak wszystko dobrane i jakie ładne, jesienna inscenizacja cudna taka prawdziwie złota podziam i zapraszam w wolnej chwili

Cześć Piotr, na pewno odwiedzę Twój wątek
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:00, 08 lis 2016
Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu uwierz mi przy tej skali spraye nie wystarczą, a w tych mam już doktorat moja malarnia ma co najmniej 20 kolorów poza tym uwielbiam czerwień na święta.

właśnie tez planuje czerwień wprowadzic ...w zeszłym roku miałam przed domem czerwone bombki i były to przyciagajace wzrok miłe dla oka dekoracje ...choc bombki zwykłe chińskie plastikowe czerwony robi robotę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:55, 08 lis 2016

Do góry
Gosiu uwierz mi przy tej skali spraye nie wystarczą, a w tych mam już doktorat moja malarnia ma co najmniej 20 kolorów poza tym uwielbiam czerwień na święta.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:40, 08 lis 2016

Do góry
Mówisz, że przymrozki nadchodzą u mnie od miesiąca mrożą co jakiś czas w nocy i to dość mocno, a liści nawet na Nigrach już nie mam, a te ponoć najdłużej trzymają Masz modelową jesień
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:27, 08 lis 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu widzę, że idziesz w tegoroczne trendy u mnie pozostaje klasyka, złoto z czerwienią, ale w domu mam bardzo dużo dekoracji i jak miałbym zmieniać co roku nawet co jakiś czas to dodatkowa świnka skarbonka na ten cel musiałaby być, dlatego co roku coś nowego się pojawia

co ty Łukasz, kwestia kreatywności
ja w tym roku wydałam całe 25 zł. na dwa spraye z przesyłką
i troszke pracy,
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:02, 07 lis 2016

Do góry
Gosiu widzę, że idziesz w tegoroczne trendy u mnie pozostaje klasyka, złoto z czerwienią, ale w domu mam bardzo dużo dekoracji i jak miałbym zmieniać co roku nawet co jakiś czas to dodatkowa świnka skarbonka na ten cel musiałaby być, dlatego co roku coś nowego się pojawia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:43, 06 lis 2016

Do góry
Sebek dlatego część wolę załatwić już teraz by zapomnieć o tych wydatkach, że też nie mogli sobie z tym urodzinowaniem na styczeń lub luty poczekać W końcu sobie też jakiś prezent chciałbym zrobić

Mateusz z tego co napisałeś zdecydowanie wolę czekać na zimę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:34, 06 lis 2016

Do góry
Wczoraj nie wytrzymałem i wyszedłem trochę do ogrodu bo pogoda jak na tę porę była dość przyjemna.
Kilka worów liści zapakowane, nawadnianie przedmuchane, posadziłem też nadmiarowe czosnki i z grubsza wybrałem liście z kilku rabat, reszta niech leży.

Ogrodowo pozostaje powiązać trawy i zorganizować materiał na kopczyki dla róż i wdzianka na wszelki wypadek dla młodych magnolii przygotować. Zapomniałbym, że jeszcze połowa doniczek zostałem zadołowana, reszta musi poczekać na chęci

Myślę nad dosadzeniem tulipanów, ale to tylko jak pojawią się jakieś wyprzedaże i pogoda będzie w miarę znośna

POza tym inne planowanie grudniowe, u mnie to nie tylko miesiąc świąteczny, ale i urodzinowy (tata, siostra, chrześniak) oj biedny Ja. Jeden prezent już wybrany tylko zastanawiam się kto będzie miał z niego większą radochę chrześniak czy ja
Z dekoracajami dla siebie raczej nie poszaleje bo pilniejsze wydatki na głowie, ale dekoracji i tak cała lista do zrobienia.

Taki mały update przy okazji prawiem zdrowy.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:28, 06 lis 2016

Do góry
Kamilo, Wojtku dziękuję

Kasiu z różanki jestem bardzo zadowolony, w bylinowej części muszę troszkę pozmieniać bo rośliny troszkę źle rozmieszczone, ale muszę to bardziej poobserwować i nie wiem kiedy to zrobię, nie pali się
Ogród przydomowy - Hosty 20:26, 06 lis 2016

Do góry
No piękny okaz, od razu będzie robił robotę, a kształtem korony idealnie się tam wpasuje.
Typografia ogrodu 20:38, 04 lis 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No nie bądź sknera i podziel się tym tajnym specyfikiem... bo ja nie wierze, że można mieć od tak tyle energii
Kusi mnie jeszcze tulipany zamówić, ale nie chce mi się już sadzić.
mi dziś z krokusami szybko poszło ale wiadomo.tulipany grubsza sprawa.ale jak cena dobra...

Specyfiku nie znam.pomysł o zimie to od razu kopać Ci sie zachce
Ogród w skali mikro cz.II 19:52, 04 lis 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Elu strasznie z tą wodą, coś trzeba z tym zrobić i uważam, że taki odwierty pomogą i tak to będą takie studzieneczki chłonne, dobrze by też był żwir opatulić w jakąś geowłókninę lub chociaż zwykłą agro by go nie zamulało, a przy okazji miejsce ze żwirem nie osiadało

Stanęłam prawie na rzęsach ,żeby zrobić odwierty...niestety dostępne świdry miały średnicę około 50 cm i to było zdecydowanie zbyt dużo u mojego chłopa sajgon w robocie, więc nawet z pomocà słabo było..no bo jak tu coś robić przy latarce po nocy..suma sumarum..wykopaliśmy największà dziurę jaka tylko nie groziła zawaleniem..chyba jakiś metr głębokości miała no i szeroka też była..wysypaliśmy piaskiem i keramzytem i przekopaliśmy..i na to ziemia dla rodków oraz podłoże według Toszkowej receptury..Jakieś siarki , hemoglobiny, màczki bazaltowe..i teraz nic, tylko się modlić żeby wystarczyło..jak będzie żle ,to latem trza będzie rozpirzyć dokładnie całà rabatę...brrrrr..mawet nie chcę o tym myśleć
Jeszcze raz wielkie dzięki Łukasz
Do raju daleko - u Ewy 17:47, 04 lis 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Oglądałem film "zanim się pojawiłeś" ojj wyłem jak bóbr ale ja to się łatwo rozklejam. Biblioteczke też skompletowałem na zime, ale to takie całkowite SF, więc

Oj, to ja też będę ryczeć Też się szybko rozklejam
SF nie czytam. Myślę, że to nie dla mnie...

Ale jak ktoś nie czytał "1000 lat wkurzania Francuzów" Stephana Clarke'a to polecam Tu można się nieźle pośmiać
Do raju daleko - u Ewy 17:32, 04 lis 2016

Do góry
Oglądałem film "zanim się pojawiłeś" ojj wyłem jak bóbr ale ja to się łatwo rozklejam. Biblioteczke też skompletowałem na zime, ale to takie całkowite SF, więc
Typografia ogrodu 17:29, 04 lis 2016

Do góry
No nie bądź sknera i podziel się tym tajnym specyfikiem... bo ja nie wierze, że można mieć od tak tyle energii
Kusi mnie jeszcze tulipany zamówić, ale nie chce mi się już sadzić.
Ogród w skali mikro cz.II 17:26, 04 lis 2016

Do góry
Przeca to niy kawa... czekolada doczytałem, to ja też poproszę
Wszyscy siedzą teraz zaślinieni po zobaczeniu jednej szklanki.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 12:00, 04 lis 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
O to to !! Ewa ma rację, zdjęcia nam nie oddadzą odległości, proporcji...
Luki ostatnio taki plan popełnił i od razu wszystko się wyklarowało...

Mam zamiar Wam wyklarować co nieco, ale w zimie Jeszcze sporo pracy mam, robię wieczorami tam, gdzie światło lamp dochodzi...
Typografia ogrodu 07:34, 04 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
haha nie nawet na papierze. Choć jeden punkt i to ważny mam.ale nanrazie nie pisne
Luki nie wierzę że taki porządny gość jak Ty planów nie robi

I tak przez całą zimę nie dasz urobić i nic nie zdradzisz????
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:21, 03 lis 2016

Do góry
Alicjo pijam taki specyfik, bardzo smaczny tyle, że nigdy rano tego nie piję... może to jakiś sposób.

Iwonko ja przywrotniki tak co 40cm sadzę. Co dodać, nie wiem ile miejsca masz, ale można jakąś wcześniejszą byline np orliki pod same hortensje dać, zakwitną ładnie w maju, później ich liście mogą być zasłonięte, albo zostawić tylko te dwie rośliny, też będzie ładnie
Typografia ogrodu 19:22, 03 lis 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Sebek nad czym się zastanawiasz przecież Asia krawężniki położy jak będzie trzeba, ma już taką wprawę jak nie jedna kilkuosobowa firma brukarska
nie smiej się bo już o tym myslalam szkoda że tej umiejętności nie miałam,albo przynajmniej nie wiedziałam że mam gdy zakladalismy płot
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies