Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Ogród Mirelli 14:50, 28 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Nooo, a mój mąż powiedział dzisiaj, że chyba zwariowałam, że chcę podlewać tuje w lutym

Ja tez wczoraj mojemu mówiłam o podlewaniu. Oczy zrobił jak pięciozłotówki. Musiałam wytłumaczyć wszystko, co i jak. Ze jeżeli śniegu nie było, że jeżeli nie pada deszcz, że zima nie była zimą, że skąd woda w glebie miałaby być teraz.. To jakby zrozumiał Choć nie jestem przekonana co o mnie mysli
Ogród Mirelli 14:39, 28 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Podlałam dzisiaj wszystkie smaragdy i bukszpany. Jeśli masz sucho to wszystkie zimozielone trzeba podlać

Nooo, a mój mąż powiedział dzisiaj, że chyba zwariowałam, że chcę podlewać tuje w lutym
Powiem mu zaraz, że doświadczone ogrodniczki tak robią
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:56, 28 lut 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Kupiłam ten rozchodnik w zeszłym roku, kwitnął, ale co do odcienia to głowy nie dam... Mnie zależało na ciemnym, wpadającym w fiolet bardziej... I myślę, że taki był. Bordowy raczej nie, bo nie chciałam takiego koloru.
Ale pomogłam

Jeszcze będę drążyć temat, ale i tak dziękuję Muszę sobie to wszystko zapisywać. Stworzyłam nawet folder "inspiracje" gdzie zapisuję zdjęcia ciekawych kompozycji, przydałby się jeszcze taki z nazwami ulubionych roślin, bo jak nadejdzie w końcu taki dzień, że trzeba będzie zrobić konkretne zakupy to będę się zastanawiać i od nowa szukać albo kupować na łapu capu. a tego drugiego to wolałabym uniknąć.
Zakup bukszpanów przesunęłam na początek kwietnia. Dziś oczyszczam moje tuje. Trochę tego jest! I mam dylemat ... muszę zrobić oprysk Pramanolem ale jest pochmurno i nie wiem czy ryzykować?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:54, 28 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

No no ... ale jesteś pewna, że ma taki kolor brudnego różu bo na takim mi właśnie zależy ... i jakaś bordowa nie będzie?

Kupiłam ten rozchodnik w zeszłym roku, kwitnął, ale co do odcienia to głowy nie dam... Mnie zależało na ciemnym, wpadającym w fiolet bardziej... I myślę, że taki był. Bordowy raczej nie, bo nie chciałam takiego koloru.
Ale pomogłam
Kiedy, jak i czym pryskać.... 09:31, 28 lut 2015

Do góry
Czy oprysk Promanalem będzie skuteczny jeśli na drugi dzień spadnie deszcz?
Mały ogród, ale duuużo radości 22:55, 27 lut 2015

Do góry
Danucha napisał(a)
Ziemia kwaśna. Ja kupję torf i mieszam z ziemią ogrodową (mam glinę i piach; więc włściwie wymieniam podłoże - mieszam odpowiednio ok. max 1/4 : 3/4). Odnośnie sadzenia....ups. Hortensje bukietowe, z tego widzę, to terminatory. Jak dajesz radę wykopać 0,50 m dołka, sadź. W zachodniopomorskim zima rozpieszcza

Danusiu, a ukorzeniałaś kiedyś hortensje?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:44, 27 lut 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Witam wieczorową porą Zaznaczam do poczytania w wolnym czasie

Miło mi i zapraszam częściej
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:42, 27 lut 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
O widzisz, sama fotkę znalazłaś
Coś takiego właśnie mam...

No no ... ale jesteś pewna, że ma taki kolor brudnego różu bo na takim mi właśnie zależy ... i jakaś bordowa nie będzie?
Ogród wśród pól i wiatrów 21:13, 27 lut 2015

Do góry
No właśnie kurcze nie umiem określić na podstawie zdjęcia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:05, 27 lut 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
To niestety duży koszt - moje marmurowe płyty kosztowały chyba 75 zł za metr kwadratowy... Tylko były cienkie, grube są sprzedawane na tony...

No nie mówiłam jak ładne to drogie
Ale chętnie zajrzę do Ciebie podpatrzeć
Ogród wśród pól i wiatrów 21:01, 27 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Witaj,
Czy pamiętasz jakie duże kupowałaś te kulki bukszpanowe? Bo ja planuję taki zakup...tylko nie wiem czy takie 30cm będą wystarczające żby osiągnąć efekt jak u Ciebie. Pięknie jest w Twoim ogrodzie!

One niewiele mniejsze były kupione niż są na zdjęciu. To jest chyba drugi rok po posadzeniu, a cięłam dosyć ostro. A tak w ogóle, to Ty się nie przejmuj centymetrami, byle były zdrowe i kształtne. Dokarmisz i będą rosły

Przedwiośnie ogrodu..:) 20:59, 27 lut 2015

Do góry
A jak myślisz, jak najbliżej tui można takiego buka posadzić? Mam nadzieję, że cena nie jest zaporowa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:52, 27 lut 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Aaa, pytałaś o rozchodnik. Kupowałam jesienią, były różne odmiany, ja mam carmen. O fotki nie pytaj - brak

Beatko, czy carmen może wygląda tak? :
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:49, 27 lut 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

I to może być dobry pomysł
1) Zaoszczędzisz na kupnie nowej kory (zostanie kasa na nowe roślinki przed tuje )
2) Użyźnisz ziemię.
3) Zagospodarujesz skoszoną trawę, bo z nadwyżkami z reguły nie ma co robić.
4) Ułatwisz sobie zadanie z zasilaniem iglaków, bo korę musisz odgarniać, a tak najpierw zasilisz, a później posypiesz trawą.
Ale Ci ładnie wypisałam...
A tak w ogóle, to u mnie pod tujami (mają już ze 12 lat) to i tak żadne chwasty nie rosną...

Grzechem byłoby nie zrobić tak jak mówisz...
Przedwiośnie ogrodu..:) 17:36, 27 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Witaj Marto
Bardzo ładnie jest u Ciebie Mam pytanie odnośnie tego buka, którego chcesz dosadzić. JAką szeroką masz tą rabatę z ML? Ja mam podobną sytuację u siebie dlatego podpytuję.

Witaj,a więc ta rabata z ML ma 160 do kancika. Tam wlasnie dosadze jeszcze 2 buki Dawyck Golden, jednego juz mam.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:11, 27 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Witaj Ana,
Podglądam Twój piękny ogród. Wspaniale o niego dbasz. Ja dopiero uczę się być ogrodniczką. Dlatego mam dużo pytań. Chciałabym Cię zapytać na początek o tuje Smaragd (bo wiele więcj to u mnie nie ma)- czy Ty je "czeszesz" i to pomaga?
A jakie są te meble, które chcesz sprzedać?
witaj, czesać nie czesze, ale moje w piewszym sezonie były okropne, myślałam , że padną z żalem i bijącym sercem poobcinałam wszystkie brązowe gałązki a potem podlewałam, nawoziłam i teraz mogę śmiało powiedzieć że są piękne!
mebelki są takie jak te
http://allegro.pl/rattan-meble-ogrodowe-stol-160cm-krzesla-italy-i5125874893.html
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:57, 27 lut 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A może przesunąć korę przed tuje, bo rabaty przy tujach będą poszerzane, a z tyłu przy siatce za tujami mogłabym wysypywać taką skoszoną trawę?

I to może być dobry pomysł
1) Zaoszczędzisz na kupnie nowej kory (zostanie kasa na nowe roślinki przed tuje )
2) Użyźnisz ziemię.
3) Zagospodarujesz skoszoną trawę, bo z nadwyżkami z reguły nie ma co robić.
4) Ułatwisz sobie zadanie z zasilaniem iglaków, bo korę musisz odgarniać, a tak najpierw zasilisz, a później posypiesz trawą.
Ale Ci ładnie wypisałam...
A tak w ogóle, to u mnie pod tujami (mają już ze 12 lat) to i tak żadne chwasty nie rosną...
Ogród wśród pól i wiatrów 15:55, 27 lut 2015

Do góry
jolka napisał(a)
Trzmielina jest teraz fajna, taka świeżutka.
Tylko poczorchana trochę, ale jakoś nie mam serca jej ciachać.
Ciemierniki ma do towarzystwa

Witaj,
Czy pamiętasz jakie duże kupowałaś te kulki bukszpanowe? Bo ja planuję taki zakup...tylko nie wiem czy takie 30cm będą wystarczające żby osiągnąć efekt jak u Ciebie. Pięknie jest w Twoim ogrodzie!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:36, 27 lut 2015

Do góry
Witaj Ana,
Podglądam Twój piękny ogród. Wspaniale o niego dbasz. Ja dopiero uczę się być ogrodniczką. Dlatego mam dużo pytań. Chciałabym Cię zapytać na początek o tuje Smaragd (bo wiele więcj to u mnie nie ma)- czy Ty je "czeszesz" i to pomaga?
A jakie są te meble, które chcesz sprzedać?
Miejsko & sielsko 15:13, 27 lut 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Wesoło i gwarno bo my taką ogrodową wesołą „bada’ jesteśmy
Komplementy dotyczące zagospodarowania m2 bardzo miłe ale troszkę na wyrost, jeszcze potrzeba trochę czasu aby ogródek dojrzał jak i moje umiejętności
Meble tarasowe kupiłam w Obi

Skroma Napisałam na priv
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies