Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ukojenie 19:13, 14 mar 2019

Do góry
I lwie ucho

Zeniszek

I nie wiem po co wysialam - dla testu - petunie zolte z zebranych w zeszlym roku nasionek

Czekam na wzejscie zelaxniaka, werbeny hastata i pomidorkow czarnych z zebranych nasionek.
Ukojenie 19:10, 14 mar 2019

Do góry
Pomidory

Zatrwian

Zagwin
Ukojenie 19:09, 14 mar 2019

Do góry
Raport wysiewowy:

Lobelia

Petunia zolta

Begonie

Gunnera - parzeplin 18:51, 14 mar 2019

Do góry
Krzysztof4546 napisał(a)
To są piękne manucata cała masa

Taka wielka 20 pare lat temu była też w ogrodzie botanicznym w Pradze w Czechach( wtedy jeszcze Czechosłowacja to była)
mieliśmy takie zdjęcie pod liściem jako dzieci
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 18:42, 14 mar 2019

Do góry
effka napisał(a)
A tu jeszcze fotka po rozebraniu zadaszenie tarasu. Przestrzeń

Biedny powojnik musi dostać nową pergolę-kolumnę.

Rzeczywiście bardzo korzystna zmiana .
Światło i powietrze .
Miłkowo - sezon 2016-2022 18:28, 14 mar 2019

Do góry
zaczęłam tu z korą,, nie skończyłam, polazłam, co innego robić
tawuły Gold Carpet już ruszyły
cisy cięłam w listopadzie, przeżyły

wilczomlecze mają się super

a z tego jejmościa zbierałam i przesadzałam 6 siewek
koniec zdjęć
Miłkowo - sezon 2016-2022 18:21, 14 mar 2019

Do góry
konwalnik nawet, nawet, buksy do cięcia, jakoś ćmę przeżyły
ale wszystkie moje bukszpany przez ćmę biedne
trawa zryta przez psy, został tylko mech

białe bodziszki rok temu tu przeniesione, całkiem zgrabne

brunery

Miłkowo - sezon 2016-2022 18:15, 14 mar 2019

Do góry
ogrodowe wszystkie w kondycji, kwiatostany prawie u wszystkich wycięte

bez koralowy Gold zaraz zakwitnie

montana Rubens już ruszył
...uDany ogród 18:15, 14 mar 2019

Do góry

...uDany ogród 18:12, 14 mar 2019

Do góry
Dzisiaj byłam z Synusiem tylko na chwilę, bo zimno od rana i co chwila pada śnieg, grad i deszcz.
Brudno w ogrodzie, ale cóż przymykam oko i cierpliwie czekam na poprawę pogody.

Miłkowo - sezon 2016-2022 18:07, 14 mar 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Witaj Irenko, bardzo dawno tu śladu nie zostawiałam ale spacerowałam i czytałam. Oj zdolna jesteś, masz tyle talentów. Piękne podusie i te szyte i te na drutach dla wnuków. Podziwiam ile juz pracy w ogrodzie zrobiłaś no ja nie jestem tak dokładna i wracam do miejsc po iles razy. Dzis obcinałam róze i zaraz ponawoziłam. Ciemierniki od Ciebie rosną ale nie wiem czy odpowiednie im miejsce dałam, bardzo powoli rosna. Pozdrowienia dla Zygmunta i przekaz, ze go podziwiam za kolejna cieżką prace i kibicuje za efekt koncowy, zapewne wyjdzie pięknie jak wszystko u Was Buziaki Ile przycinasz Angele?

Hej Danusia fajnie, że też jesteś
To zdjęcie, co zacytowałaś, to 3- letnia siewka, powiem ci, że ciemierniki pod koniec drugiego roku dopiero nabierają rozpędu. Dziś malutkie lokowałam w docelowe miejsca, 6 sztuk, efekt dopiero za 3 lata będzie więc nie martw się nimi.
Dziś poro zrobiłam, tak się martwiłam, ale może za 2 tygodnie skończę.
Jak pisałam, lecę po kolei i tnę wszystko już, nie chce mi się wracać potem, bo grabienia od groma, regeneracja trawnika- psy masakrycznie zniszczyły.
Dzięki za pochwały mężusia pozdrowię.
Pergola będzie otwarta, mnie wkurzało, że ciemna i nic z niej nie widzę.
Angelę tnę krótko, musi się zagęścić, w tym roku dość radykalnie z niektórymi poleciałam, z innymi mniej.buź

a z moich wielkich pięknych buksów, czapeczki zostały, tu widać, jak kolejny wyciachałam, no i otwartą przestrzeń, szczebelki zdemontowane

cisy i buksy i trawy już tu, jeszcze róże jakoś ogarnę, trzeba je do pni dowiązać, nowe baty

...uDany ogród 18:00, 14 mar 2019

Do góry
AniazUroczyska napisał(a)
Proszę pani, proszę pani tu u Dany , cuda , cuda ogłaszają!

Pozdrowienia dla właścicielki uroczego zakątka i dla wszystkich ogrodowych Śliczności!

Aniu jak mi miło Dziękuję!! Przyjemnie się czyta takie serdeczności
Ja również pozdrawiam kobietę o cudownym nicku i zapraszam ponownie

...uDany ogród 17:56, 14 mar 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)

jeszcze miesiac temu tez tak myslalam
dzis wpadly do koszyka bodziszki i ostrozki

podziwiam Twoja wiosne galopuje przez rabaty piekne masz ciemierniki a milosne zdjecie cudne

Izuniu ja uwielbiam wiosnę! Faktycznie rośliny rozwijają się w galopującym tempie.
Ciemierniki mam tylko te zwykłe, ale coraz bardziej mnie nęcą jak dziewczyny pokazują coraz to nowe zakupy

Ja muszę się wstrzymać, bo mam kilka wycieczek w planach

...uDany ogród 17:52, 14 mar 2019

Do góry
jola_antoszczyk napisał(a)
Witaj Dana !Dla mnie też jesteś inspiracją.Twój ogród,Twoje wnętrza,Twoje zdjęcia to jest coś pięknego,mogę oglądać bez końca.Odwiedzam Cię niemal codziennie,odpoczywam w Twoim ogrodzie i cieszę oczy.Pozdrawiam Jola z Bełchatowa.

Dzień dobry, widzę że wiosna przyciąga nowych gości do ogrodu.
Bardzo się cieszę i zapraszam w moje skromne progi !
Miło mi niezmiernie czytać takie serdeczne wpisy, człowiek czuje, że to co robi ma sens
Aż się zarumieniłam czytając Twój komentarz, dziękuję bardzo!!

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:51, 14 mar 2019

Do góry
Ela- Franka, oprysk z nawozem, aby po zimie liście nabrały ładnego koloru, te co połamane, będę oprysk robić preparatem regenerującym, nim co tydzień. Oprócz rodków nic innego nie pryskam.
Dam jeszcze nawóz, ale najpierw muszę wyciąć, co muszę, wygrabić i dopiero, ale trzeba się śpieszyć, a pogoda nawet się wyklarowała, ale teraz lunął deszcz ze śniegiem i zwiałam. Ale nawet sporo zrobiłam, choć nie to co planowałam. Koło domu syf nawiany, bratki nie posadzone. Materiał w LM jest.

ciut coś sfociłam starym aparatem, ma uszkodzony obiektyw, więc zdjęcia takie sobie.

nie wiem czy w tym roku zobaczę, jak się otworzą, ciągle zwinięte, a mam ich całkiem sporo

forsycje prawie

...uDany ogród 17:48, 14 mar 2019

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Kiedy moje przylaszczki będą takie? Kupiłam w ubiegłym roku 3 doniczki i na razie nie widać, żeby się rozrosły.

Ewciu moja kępka ta większa ma coś około 8 lat Druga była podobna, ale krecik mi ją przekopał i licho wygląda, ale się pozbierała i kwitnie kilkoma kwiatkami.
One wolno przybierają, ale warto na nie poczekać

Ma jakieś 20 cm średnicy może trochę więcej

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:46, 14 mar 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Wiunia, bez problemu sobie poradzą Do gazonów, to w końcu też donice, zapakowałam siewki młode, dziś mają 3 lata i super mi w tym roku zakwitły
popatrz
sadź

Witaj Irenko, bardzo dawno tu śladu nie zostawiałam ale spacerowałam i czytałam. Oj zdolna jesteś, masz tyle talentów. Piękne podusie i te szyte i te na drutach dla wnuków. Podziwiam ile juz pracy w ogrodzie zrobiłaś no ja nie jestem tak dokładna i wracam do miejsc po iles razy. Dzis obcinałam róze i zaraz ponawoziłam. Ciemierniki od Ciebie rosną ale nie wiem czy odpowiednie im miejsce dałam, bardzo powoli rosna. Pozdrowienia dla Zygmunta i przekaz, ze go podziwiam za kolejna cieżką prace i kibicuje za efekt koncowy, zapewne wyjdzie pięknie jak wszystko u Was Buziaki Ile przycinasz Angele?
Liliowo i kolorowo:) 17:35, 14 mar 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pięknie u Ciebie wiosna wystartowała, ale dwie strony wcześniej są zdjęcia z pełni lata i jest to coś co lubię najbardziej, a u Ciebie lato jest na bogato.

To prawda Dorotko, że lato jest u mnie na bogato a wiosna najskromniej bo ani tulipany ani narcyze nie chca u mnie za bardzo rosnąc. Krokusow mam duzo ale marzy mi się taka łączka jak u niektórych na ogrodowisku.
Dzis zauważyłam krokusy żólto-niebieskie są u mnie bardzo ciekawe.

Liliowo i kolorowo:) 17:28, 14 mar 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Forsycje już prawie pękają. wiosna pełną parą.

Forsycje w dniu dzisiejszym, nawet magnolia pęka, jak zrobi się bardziej ciepło to będzie już wiosna pełną parą. Pozdrawiam serdecznie

Liliowo i kolorowo:) 17:25, 14 mar 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Danusiu witaj
Wiosna powoli wchodzi do naszych ogródków, i dobrze bo już dość zimy i wiatrów!

Witaj
Oj tak, cieszymy się z wiosny bardzo ale ja od pewnego czasu wiatry lubie bo rozwiewa smog a mieszkam w najbardziej zanieczyszczonym miejscu w Polsce. Chodz ostatnia wichura to jakis koszmar był
Coraz bardziej kolorowo.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies