Dzięki Danuś psikłam dzisiaj bo u nas było plus 18 stopni słonko w pełni wiatr był ,ale moje drzewka malusie więc każda gałązka dostała z bliska swoją dawkę bo za tydzień to już będą kwitły na całego, pączki już różowiutkie i prawie pękająPotem by było za późna ,a najwyżej za jakieś dwa tyg powtórzę.
teraz mam już całą rabatę, pomierzę wszystko dokładnie i przemyślę
napisałaś, że graby ostatecznie mogę być ufff z tą myślą je kupiłam i chcę tu posadzić
Tylko górą bym wyrównała. Ta lewa zewnętrzna jest trochę goła, na brzeg wybieram zawsze najlepiej zabudowane.
Trzecia mogła być z brzegu, byłoby ok. Nie rzucałaby się tak w oczy.
Po prostu nie rozumiesz na czym polega zdrowe ogrodnictwo, to Twój punkt widzenia owszem i możesz go mieć, ale nie chodzi o różnicę zdań tylko o to że szkodzisz glebie i roślinom. Skoro nie dajesz się przekonać to nic tu po Twoich wywodach.
Nie widzę błędu w tym że firma (czyli ja) robiąca ogrody zakłada trawnik z rolki. Ale szmaty nie kładzie i odpowiednio przygotowuje glebę przed sadzeniem, zamiast kłaść szmatę idąc po bandzie.
Ja w każdym razie unikam takich "ogrodników" jak ognia. A nawet jak ktoś chce to nie kładę szmaty. Po prostu nie robię. A tam gdzie jest, wyrywam i uzdrawiam glebę.