Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Muszelki 23:39, 29 sty 2019

Do góry
abiko napisał(a)
wiosna za pasem..

Chyba coś jest na rzeczy, bo w niedzielę widziałam na niebie taki oto obrazek:

Basia - Mój Świat 23:38, 29 sty 2019

Do góry
basia3 napisał(a)

Basieńko, nigdy chyba nie byłam u Ciebie. Ale dzisiaj za to przeszłam wzdłuż i wszerz cały Twój piękny ogród. Masz prze-pię-knie. Gratulacje. Ta alejka z hortensjami jest wspaniała. Aż trudno od niej oczy oderwać. Bardzo mi się podoba.
Pozdrawiam.
Ogród Muszelki 23:35, 29 sty 2019

Do góry
Magdo, Aniu, Sierotko, Agnieszko -> dzięki serdeczne!

Za drzwiami do ogrodu... 23:32, 29 sty 2019

Do góry
Tak w słonku kwiatostan błyszczał

Za drzwiami do ogrodu... 23:18, 29 sty 2019

Do góry
To jeszcze na pamiątkę dzisiejsze śniegowe fotki zza płotu
Moja działka na Dębowym Lesie 23:12, 29 sty 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, jeśli się nie mylę, to jest suchodrzew.
Chyba, że były owoce, to żurawina.
A Fiona myśli, ile myszy będzie do złowienia na nowym areale

Nie nie było owocków.
To mówisz jest suchodrzew ?Muszę gdzieś zapisać. Nawet ładna roślinka
Może i tak, może Fionie już myszki się marzą

gogo napisał(a)
Piękny ten cedr.
Pierwszy raz zobaczyłam cedr w Kew Garden w Londynie i byłam pewna, że to odmiana modrzewia, który nie gubi igieł.
Moja córka chciała mi taki kupić, więc najpierw podeszłyśmy do drzewa, do tabliczki i.....
Chciałam kupić w K.G. szczepiony, ale cena 250 zł. to cena wzięta z nieba

Ten cedr dostałam parę lat temu w prezencie. Ponoć miał przymarzać. Nie okrywałam go, bo mi nawet nie pasował. I pomyślałam, że jak zmarznie, to nie będę żałować on nic nie przymarza i rośnie. Ale ponoć ma być duży.T6o pójdzie gdzieś w nowe miejsce i tam jak przeżyje przesadzenie to niech sobie rośnie dowoli
Hmm 250 to ja nie dałabym za roślinkę.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:04, 29 sty 2019

Do góry
Muszelka napisał(a)
Kotek niebywałej urody!

Dziękuję w imieniu Fiony.
To letnie zdjatko z Fiona
Z ogródka na wsi 23:02, 29 sty 2019

Do góry
Kochani dzisiaj mijają cudowne dwa latka na O

Dziękuję wam za wszelkie rady, uśmiechy, za podtrzymywanie na duchu, motywowanie, za pomysły i przede wszystkim... za wasze piękne ogrody, które niesamowicie inspirują.

Chciałbym napisać coś więcej, ale jakoś nie mogę ładnie sklecić...

Pozdrawiam wszystkich ciepło
Za drzwiami do ogrodu... 22:27, 29 sty 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Cudowny Złapał nie za serducho

A za co...?

Te bukieciki a makami są bardzo wdzięczne,miałam trochę tych maczków w łączceAle siejąc łączkę w drugim miejscu,już w kolejnej mieszance tylu pełnych nie było i mimo że zbierałam i dosiewałam z tej poprzedniej ,to coś nie wzeszły Muszę poszukać w sprzedaży nasion samych takich maczków,ciekawe czy są?

W kamiennym kręgu od początku 22:16, 29 sty 2019

Do góry
Dziękuję Wam bardzo za życzenia noworoczne
Nie bywam na forum, bo przepadłam w krzyżykach

Był galimatias..

..a tak jest dzisiaj

Szmaragdowy Zakątek 21:37, 29 sty 2019

Do góry
By w końcu stać się pięknym psem i … wyjątkowym przyjacielem…

Żegnaj piesku...
Szmaragdowy Zakątek 21:35, 29 sty 2019

Do góry
Z łzami w oczach oglądam jego zdjęcia….
Kiedyś był puchatą, czarną kuleczką

później rozkosznym psiakiem

Szmaragdowy Zakątek 21:33, 29 sty 2019

Do góry

Dziś odszedł mój Dakar, kochany sierściuch marki owczarek niemiecki…mój przyjaciel.
Uwielbiał się bawić…piłką, plastikową butelką, łapciem. Był bardzo grzecznym psem, na nikogo nigdy nie warczał, szczekał tylko w czasie zabawy, nie psocił…no prawie… Raz zdarzyło mu się zrobić z mojego nowiutkiego kozaka (zakupionego 2 godziny wcześniej)…bardzo gustowny sandałek. Innym razem powyciągał z doniczek wszystkie rośliny pokojowe, które stały w zasięgu jego pyska…łącznie 13 sztuk… Zrobił to tak delikatnie, że 12 z nich nie doznało większego uszczerbku na zdrowiu i posadzone ponownie do doniczek, żyły sobie dalej.
Potrafił rozbawić mnie do łez jedząc truskawki, które wprost uwielbiał. Skakał na wysokość 2 metrów, piłkę „do siatkówki” przegryzał
w 3 sekundy i kopał ooogromne kratery chcąc zbadać wnętrze kuli ziemskiej.
Był niezwykle towarzyski, bawił się ze wszystkimi psami. Jego najlepszym przyjacielem „z podwórka” był malutki York, któremu wybaczał wszystkie psikusy.
Przy pierwszym spotkaniu swoją wielkością i posturą budził respekt, by w ciągu kilku kolejnych minut stać się pupilkiem towarzystwa, były uwielbiany przez wszystkich.
Przeżył ze mną 12 lat. Dzielił ze mną smutki i radości, był wspaniałym psem, wiernym i oddanym przyjacielem…członkiem rodziny.
Mój kochany futrzak….

Sezon 2017 u Hanusi 21:24, 29 sty 2019

Do góry
I z tej samej pory- w jasnym odcieniu - niech Wam się przyśni!

Motylogród 21:20, 29 sty 2019

Do góry
Dziewczyny, ja też dziękuję Wam bardzo za to spotkanie - było mi niezmiernie miło gościć Was w skromnych progach Motylogrodu. Byłyście jak pierwsze w tym roku Motylki!
Z niecierpliwością będę czekała na następne pogaduchy
A teraz pochwalę się
To Cudo, wykonane własnoręcznie przez Asię, trafiło do mnie! Idealnie wpasowało się w mój domek. Dziękuję, Asiu, doceniam i podziwiam!

A to pierwsze w Motylogrodzie poidełko - skąd wiedziałaś, Bożenko, że o czym takim marzyłam???

Dziękuję raz jeszcze i do zobaczenia

Sezon 2017 u Hanusi 21:19, 29 sty 2019

Do góry
Muszę, Elisko, energetyzować się, bo zapleśnieję i mchem porosnę. A tak zawsze trochę werwy na te psie spacery, póki co, wykrzeszę.

Przez pół roku nie miałam dostępu do zdjęć, to teraz się wyżywam. A jak się podoba, to tym bardziej się cieszę.

Na dobranoc zimowy las ciemny

Ogrodowo zakręcona. 21:09, 29 sty 2019

Do góry
Wygląda byle jak, wiem, ale zdjęcie nędza i światło:

Postaram się może w paintcie.

I tak od południa wymyśliłam żeby 3 miskanty były (chyba ML), bo mieszać gatunki, to chyba bez sensu. Nie wiem co pomiędzy nimi?

Lilie - Lilium 21:00, 29 sty 2019

Do góry
Ogród na tle lasu malowany 20:50, 29 sty 2019

Do góry
Cześć Agnieszko Zaraz pędzę przeglądać Twój wątek. Ja też jestem z okolic Krakowa tylko przeciwna strona

W najbliższym czasie postaram się naszkicować plan, ale póki co wstawiam zdjęcia zrobione z drona wiosną 2017. Niestety zdjęcia spłaszczają teren, a spadki terenu są tu dość spore czego zupełnie nie widać z lotu ptaka, jedynie patrząc na podpiwniczenie domu można zauważyć, że na odcinku 10m różnica wysokości to prawie 3m!

Działka ma szerokość 25m i długość do granicy lasu to ok 100m. Czyli taki długaśny prostokąt. Póki co jest podział na 3 tarasy:
-na pierwszym jest dom z częścią nasadzeń
-na drugim jest ogród z miejscem na basen (kółko wysypanego piasku na rozkładany basen) i miejscem do biesiadowania pod tarasem domu
-na trzecim najdłuższym jest dzika natura i na końcu przy lesie znajduje się sad, który jest błędem, ponieważ bliskość lasu zbyt zacienia pierwsze rzędy drzewek owocowych w dodatku krzywo posadzonych

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:43, 29 sty 2019

Do góry
Monia81 napisał(a)
Cudnieeee ależ tęskno do takich kolorów Mikołaj w tym roku się bardzo postarał Haniu przywieź choć troszeńku tego ciepełka, bo białego koloru jakoś już mam dosyć... buziaczki

21 stopni wystarczy?
Kolorów już sporo. I je i ciepło chłonę każdym skrawkiem ciała. Bardzo mi tego brakowało. Nie wiedziałam, że aż tak bardzo.

Wielopniowe drzewka chyba od dawna są tu na topie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies