Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Muszelka 18:15, 05 mar 2019

Nikita napisał(a)

Fantastyczny pomysł!
Bogdzia 17:18, 08 mar 2019

Madzia nie pisałam ale jestem na bieżąco . Podziwiam pomysły i wykonanie. Do jutra.
Kasiolaaa 22:43, 08 mar 2019

jestes bardzo kreatywna podziwiam takie osoby i zarazem ciekawia mnie takie osoby mądre
Nikita 03:07, 09 mar 2019

Muszelka – też mi się podoba

Bogdzia – cieszę się że zaglądasz, a jeszcze bardziej cieszy mnie jutrzejsze/dzisiejsze spotkanie.

Kasiolaaa – Kasiu, jaka mądra…po prostu od jakiegoś już czasu załączył mi się program „zaradna blondynka” i co pewien czas robię aktualizację
Nikita 03:10, 09 mar 2019

W czwartek wybrałam się do Uniejowa na baseny termalne. Odrobina relaksu w środku tygodnia nie jest zła. Gorące kąpiele w leczniczych solankach termalnych, sauna, jacuzzi. Dodatkowa atrakcja – już po zmroku basen zewnętrzny, odpowiednio podświetlony z dyszami i biczami wodnymi oraz z rwącą rzeką …polecam wszystkim.

Wyjazd udał się tym bardziej, że po drodze do Uniejowa odwiedziliśmy prywatne ZOO w Borysowie. Nigdy tam wcześniej nie byłam, a to naprawdę fajne miejsce…zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. W tym Ogrodzie Zoologicznym jest około 600 przedstawicieli ssaków, gadów i ptaków z wszystkich kontynentów. Dodatkową atrakcją jest pokazowe karmienie niektórych zwierząt, kino 7D, figlarnia dla dzieci i mini zoo gdzie można pogłaskać zwierzątka lub przejechać się na kucyku.
Ciekawostką jest fakt, iż w Borysowie znajduje się 15% światowej populacji białych tygrysów oraz białych lwów. W 2017 o ZOO było głośno na całym świecie…urodziły się tutaj jedyne jak dotąd czworaczki tygrysa białego.
Naprawdę warto odwiedzić to miejsce.

Ale nie z powodu basenów termalnych czy Ogrodu Zoologicznego wyjazd bardzo mnie ucieszył.
Jadąc na baseny kupiłam … wertykulator !!!
Całkiem przypadkiem. Choć muszę przyznać, że od jakiegoś czasu „jeździł” mi on po głowie.
Stał sobie schowany pod stertą rupieci. Wydobycie go z tej czeluści staroci było nie lada wyzwaniem. Ale jest! Działa! I mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawował.
Nikita 03:11, 09 mar 2019

No i jeszcze licznik…choć to chyba już tylko formalność, bo w niektórych rejonach wiosna zagościła na dobre.

Kasiolaaa 07:18, 09 mar 2019

mialas swietna wycieczke uwielbiam zoo fajnie jest zobaczyc zwierzeta na zywo ciekawe gatunki nie spotykane naturalnie w Polsce
asiak 11:04, 09 mar 2019

Nikitko, Ty jeszcze o trzeciej nie spałaś?
Byłąm w Zoo jako dziecko, w sumie nic nie pamiętam Warto byłoby odwiedzić, tylko my z mężem tak mało rozjazdowi jesteśmy Najlepiej nam w domu i na działce oczywiście
AnnaCh 11:52, 09 mar 2019

MAdziu liczę dziś na Ciebie i fotorelację ze spotkania, żeby zobaczyć po zimie Wasze buźki Niestety nie dam rady dojachać, może następnym razem, pozdrawiam
Nikita 09:38, 10 mar 2019

Kasiolaaa – uwielbiam „wypady”…choćby takie tylko 1 dniowe. Jest przecież mnóstwo pięknych i ciekawych miejsc, które warto zobaczyć.
A zwierzęta też

Asiak – Asiu, warto od czasu do czasu gdzieś wyskoczyć, coś zwiedzić, coś zobaczyć…choćby po to żeby zmienić otoczenie i nie wpaść w tzw, szarą codzienność. Ja lubię wycieczki, niekiedy zdarza się że godz. 9 jeszcze nie mam pomysłu na spędzenie dnia a godzinę później jestem już w trasie. Wystarczy ładna pogoda i chęci…a jeśli jeszcze trafi się fajne towarzystwo to już nic więcej nie potrzeba.

AnnaCh – szkoda Aniu, że nie mogłaś przyjechać, było świetnie…spędziłyśmy wspaniałe 4 ½ godziny. A fotorelację zaraz wstawię.